Woodle Tree Adventures

Per Ariarlet

 

De la mà de Chubby Pixel ens arriba un simpàtic videojoc de plataformes amb exploració que a més d’un segur que us farà dir “Quin tronc més cuco!”. Woodle Tree Adventures és un joc de plataformes 3D visualment molt colorit, amb un gran potencial a l’hora de crear els nivells. Ens farà recordar molt a jocs com Super Mario 3D World o Captain Toad. Aixó sí, com a petit consell, us he de dir que el joc el gaudireu més si no el compareu amb cap altre joc platafomer.

Recordem que Woodle Tree Adventures estava disponible anteriorment només a Steam. Per a Nintendo Switch ens arriba una versió millorada anomenada Woodle Tree Adventures Deluxe on trobem:

 • Millores gràfiques.
 • Més nivells.
 • Millor control de la càmera.

 

Exploració i plataformes en un món colorit

 

Petit però valent!

 

El pare del nostre protagonista s’està morint i per salvar-se haurem de viatjar pels diferents mons per anar recollint aigua. Només anirem equipats amb una fulla (per defensar-nos dels enemics) i una motxilla (per guardar les pomes).

L’objectiu dels nivells és arribar al final amb 3 gotes d’aigua, pel que t’obliga explorar els nivells de dalt a baix. Els nivells ens trobarem pomes amb les quals podrem millorar la nostra arma i poder accedir els diferents mons. Les pomes són el que les monedes de qualsevol joc de plataformes i, tal com he dit abans, serveixen per obtenir millores de l’arma. En una primera instància el tronc només tindrà una fulla amb què podrà atacar cos a cos, però a poc a poc podrà aconseguir una fulla amb la qual podrà fer ràfegues de vent per poder atacar des de més lluny.

El disseny del decorat és simple. Fins i tot, en algunes ocasions dóna la sensació que està massa buit, cosa que molesta bastant a l’hora d’explorar el nivell. Pel que fa a respecte al disseny del personatge es podria dir que és com si fóra un dels primers models en 3D mai fets, però és prou bufó per agafar-li estima. Els seus moviments i la manera d’atacar resulten del més bonic. En definitiva, Woodle Tree Adventures Deluxe és un bon joc de plataformes que, tot i comptar amb una gran idea, la seva execució és massa pobra.

 

 

 • Unió plataformes amb exploració.
 • Senzill i funcional.

 

 • Duració massa curta.
 • Sensació de buidor.
 • Colors massa vius pels que patim fotofòbia.

 

 

Woodle Tree 2: Deluxe

Per Marxally

 

Woodle torna en una nova aventura de la mà de Chubby Pixel. Tot i que el primer joc no va destacar en cap categoria, tampoc deixava de ser un joc més que decent amb una sèrie d’idees que no arribaven a veure’s consolidades. Es nota moltíssim que Chubby Pixel ha après molt durant aquests últims anys. Woodle Tree Adventures 2 és una excel·lent seqüela d’un joc que va passar sense pena ni glòria. Conservant l’estètica del primer joc, però fent canvis més que necessaris que fan l’experiència molt més entretinguda i mereixedora del títol de videojoc de plataformes.

Els nivells petits i poc interessants del primer joc, ara són enormes biomes replets de vida i col·leccionables esperant-nos ansiosament. Un dels majors canvis i que més afecta el joc, és la càmera. En aquesta ocasió, tenim control total sobre la càmera, fent de Woodle Tree Adventures 2 un joc totalment 3D, distanciant-se de la càmera fixe de l’original que atorgava una sensació de linealitat i fins i tot claustrofòbia. Si a aquest monumental canvi li sumem els grans nivells i l’interessant moveset de Woodle, tenim un collectathon com la copa d’un pi.

 

Les grans millores fan de Woodle Tree Adventures 2 una experiència molt superior a l’original

 

En aquesta ocasió, Woodle tornarà a oferir els seus serveis per tal de salvar la Natura, que es torna a veure afectada. La trama, no deixa de ser la mateixa que el joc original, però aquest cop amb alguns petits factors extra. Al cap i a la fi, en aquest tipus de joc la història no acostuma a ser important, més enllà de donar una petita empenta al jugador i un sentit a l’aventura del protagonista. Aquest cop, però, en Woodle travessarà una sèrie de territoris totalment diferents, tot recollint els col·leccionables de tota mena que es trobi pel camí. Aquest aspecte és força similar al primer joc, comptant amb una sèrie de col·leccionables que actuen com a divisa, com ara les pomes, i una que compta com a objectius, les gotes d’aigua.

Els moviments de Woodle ens facilitaran la tasca, i s’ha de reconèixer que estan molt ben treballats. Els controls són precisos i responen molt bé. Equipat amb la seva típica fulla i motxilla, podrem dur a terme tota mena d’accions, com ara atacar de diferents maneres, rodar per terra, planejar per l’aire i, fins i tot, carregar amb aigua. Tot sigui per superar desafiaments de plataformes, emboscades d’enemics, o tota mena de puzles. A mesura que anem jugant, també desblocarem millores i objectes que ens aniran atorgant noves habilitats que ens permetran explorar nous territoris. Aquests powerups donen moltíssima vida a Woodle i són una addició totalment encertada, fins i tot les petites disfresses que podem aconseguir, encara que siguin purament estètiques. Combinant aquest gran repertori de moviments i els controls fluids, Woodle es torna una delícia a l’hora de controlar: sigui a l’hora de l’exploració, o la del combat.

 

Gran varietat de nivells per explorar, tots estèticament molt dolços

 

Sí que és cert, però que la grandària dels nivells pot provocar que constantment et sentis perdut i no sàpigues per on has de prosseguir, causant que constantment estiguis donant voltes en el mateix joc. Un altre problema menor és la càmera, que en certes ocasions pren per ella sola la decisió d’ajustar-se tot i no estar a prop de cap paret. A més, la traducció al castellà sembla estar feta per Google Traductor, tot i que no és cap problema donat el poc text del joc. Una inclusió que m’ha sorprès positivament és el bon ús que el joc fa del HD Rumble.

 

La versió Deluxe inclou:

 • Millores en els nivells, els controls i les animacions.
 • Noves habilitats, desbloquejables, desafiaments i puzles
 • Introducció de nous enemics, personatges, música i nivells
 • Altament optimitzat per a Nintendo Switch

 

 

En definitiva, Woodle Tree Adventures 2 és un joc de plataformes en 3D que es podria arribar a catalogar com collectathon. Un gènere que en els últims anys està tornant a ressorgir i, això, em fica extremadament content. Tot i no ser una superproducció feta per un gran equip amb centenars de treballadors, Woodle Tree Adventures 2 aconsegueix entregar una experiència purament plataformera de gran qualitat, refinant el que ja es va començar amb la primera entrega, tot aconseguint un joc que, tot i tenir els seus petits problemes, aconsegueix ser gaudit. Amb uns controls ben definits i una estètica molt bonica i ben treballada, Chubby Pixel ha fet un joc que tot amant de les plataformes ha de provar.

A més, Chubby Pixel ha publicat contingut descarregable totalment gratuït que inclou més reptes, nous col·leccionables o encara més millores de rendiment. S’ha d’agrair als desenvolupadors per seguir actualitzant el joc i continuar afegint-hi nou contingut periòdicament.

 

 • Gran evolució respecte al primer joc.
 • Controls excel·lents.
 • Estèticament agradable.
 • Contingut descarregable extra totalment gratis.

 

 

 • De vegades la càmera dóna problemes.
 • Et pots perdre fàcilment.