A vegades no fa falta un gran videojoc per entretenir-se. Moltes persones utilitzen els videojocs, almenys en certes ocasions, com un mitjà per relaxar-se i gaudir d’una estona de tranquil·litat, després d’un dia d’estudis o feina. Segurament alguna vegada us ha passat, que esteu prou cansats o cansades i simplement voleu tombar-vos una estoneta i desconnectar el cervell. Doncs hi ha un nombre considerable de videojocs que ens poden ajudar a relaxar-nos una estona tot i la seva bàsica jugabilitat. Avui us presento un joc ideal per aquestes ocasions: Seashell, de High Tea Frog. Una proposta diferent que ens presenten dos desenvolupadors amb ganes de canviar d’aires i oferir al públic un moment de tranquil·litat.

Seashell és un joc principalment de trencaclosques, sense gaire complexitat. Ens trobem situats en una platja, a la vora del mar. La nostra missió, recollir i catalogar diferents tipus de petxines, per tal de guanyar experiència i augmentar el nostre nivell d’investigador, tot desblocant curiositats de cada petxina a mida que anem recollint-les. Per fer aparèixer petxines de major raresa, haurem d’ajuntar petxines de diferents categories per tal d’estimular les corrents marines i obtenir accés a altres variants. A més, a mida que anem augmentant el nostre nivell, aconseguirem millores com poder guardar més petxines o coneixements addicionals.

 

 

Audiovisualment, el joc compleix. No és cap meravella tècnica, però tampoc és necessari. Un gran punt a favor és l’aspecte sonor. La música, tot i que subtil, s’adapta a les accions del jugador, com ara navegar els menús o comprovar diferents tipus de petxines. Els efectes ambientals, com les onades o el so de les petxines, tot i ser subtils, són sorprenentment immersius en cas d’utilitzar uns bons auriculars. La presentació del joc és molt neta. Amb uns gràfics detallats tant pel limitat punt de vista que tenim, com les diferents petxines que podem rotar i observar amb detall. Els menús del joc també ajuden a la immersió, estilitzats com una llibreta amb diferents il·lustracions i anotacions que anirem desblocant a mesura que descobrim diferents variants de petxines. A sobre, el joc és totalment jugable de manera tàctil.

Llegint aquest petit anàlisi, ja heu vist que el joc no amaga cap misteri, i és que pel preu tant baix que té, no es pot demanar gaire més. Si teniu ganes de relaxar-vos, ni que sigui en certs moments, i mostrar el vostre suport a un parell de desenvolupadors que no tenen por de provar coses noves i oferir propostes diferents, podeu fer-vos amb Seashell. Si sou fans del món marí, també us recomano un joc igualment de relaxant i replet de curiositats sobre els habitants del mar: Koral, de Carlos Coronado. Una aventura similar en certs aspectes, amb un missatge molt revelador i sincer, que segurament faci pensar a tothom que hi jugui. Per acabar, aprofito per mencionar l’especial que des de Nintenhype es va fer per La Marató de TV3 del 2021: Nintendo Switch i malalties mentals, un vídeo en el que diferents membres de la comunitat esmenten les seves vivències relacionades amb la salut mental, tot comentant com alguns videojocs, semblants a Seashell, poden ajudar-nos a superar moments difícils. Cuideu-vos!

Seashell, de High Tea Frog, està disponible a Nintendo Switch a un preu de 3,29 euros en format digital.