Space Invaders és un d’aquests jocs mítics que és difícil no reconèixer, siguis o no jugador/a de videojocs. Ja sigui pel seu nom, per “mata-marcians” o per “maquineta“, qui més qui menys coneix aquest joc mític que, des del seu llançament a recreatives l’any 1978, ha demostrat ser un èxit atemporal per la seva senzillesa, accessible a tota mena de jugadors/es, sabent reinventar-se al llarg dels anys sense perdre la seva essència.

Space Invaders Forever, de la mà de Taito i ININ Games, és precisament això: una recopilació de versions de Space Invaders reinventada per a Nintendo Switch. Dins d’aquesta recopilació trobarem tres jocs amb la mateixa essència però ben diferents: Space Invaders Extreme, Space Invaders Gigamax 4 SE i Arkanoid VS Space Invaders.

 

Space Invaders Extreme

 

Space Invaders Extreme és un joc per un/a sol/a jugador/a bastant frenètic on haurem d’anar superant una sèrie d’onades d’enemics fins a enfrontar-nos al monstre final. És molt dinàmic, amb música upbeat i amb força varietat d’enemics: des de les formacions més clàssiques fins a invasors gegants, formacions que es posen de costat per a esquivar atacs, naus amb escuts, i ovnis fugaços que poden donar molt bones recompenses.

A part del tret típic, podrem obtenir múltiples armes de forma temporal, com un potent laser, bombes o un mode de tret múltiple, que ens permetrà acabar ràpidament amb els nostres enemics. I per si no n’hi ha prou amb tot això, podrem entrar a ruletes de bonificació i reptes que, si aconseguim fer amb èxit, ens donarà accés al mode Fever, que ens proporcionarà un poderós atac i la possibilitat d’aconseguir un bon grapat de punts.

Per defecte el joc es juga en mode arcade, on haurem d’anar superant un seguit de pantalles fins a completar el joc, però un cop hàgim completat alguna pantalla, podrem jugar al mode infinit, on aniran apareixent onades i onades d’enemics de forma infinita, ideal per posar-nos a prova i intentar aconseguir bons combos de puntuació.

 

Gigamax

 

Space Invaders Gigamax 4 SE és un joc més relaxat, enfocat principalment en el multijugador local. Cada fase consta de tres parts: una primera part, on jugarem al joc més clàssic de Space Invaders, i on els jugadors hauran d’intentar eliminar el major número possible d’invasors de l’espai per  aconseguir la millor puntuació; una segona part, on els invasors de l’espai es mouran ràpidament per la pantalla i canviaran de mida (aquí l’estratègia és clau per a aconseguir punts); i per últim la lluita contra el monstre final abans que acabi el temps, al que haurem d’atacar de forma conjunta i podrem unir els trets dels diferents jugadors/es per crear una arma més potent.

És un mode molt divertit per jugar amb amics/es, però, tot i que és possible jugar-hi en solitari, perd bastant i és molt complicat acabar amb el monstre final a temps. Com que no té un sistema de vides, és molt assequible per tota mena de jugadors/es, ja que l’única conseqüència de la mort individual és la penalització de punts a l’esperar que es regeneri la nau, pel que serà senzill poder jugar amb persones no acostumades als videojocs.

 

Arkanoid VS Space Invaders

 

Arkanoid VS Space Invaders és un port del crossover per a un jugador/a entre Arkanoid i Space Invaders on haurem de lluitar contra els invasors de l’espai a l’estil Arkanoid, però en comptes de tenir la típica bola, haurem de fer rebotar els atacs dels Space Invaders per destruir-los abans que s’acabi el temps.

Per fer-ho, a més de l’atac de rebot, comptarem amb potenciadors que ens permetran llençar atacs molt poderosos per acabar amb els enemics i superar mapes de nivells amb una petita història argumental. També faran aparicions els personatges mítics de Taito per a ajudar-nos, com en Bub, l’entranyable dinosaure-drac de Puzzle Bobble.

És un joc una mica estrany, ja que ens obligarà a jugar amb la pantalla tàctil i amb la Switch en vertical, no podent jugar de cap manera amb el dock ni amb comandaments. També veurem que compta amb la seva propia icona al menú principal de la consola, a part del de Space Invaders Forever. Aparentment, li ha faltat polir la integració amb la resta de jocs, tot i que és un joc divertit i respon molt bé. És un bon port de la versió d’Android.

 

Space Invaders Forever

 

En general es tracta d’un bon recopilatori de jocs de Space Invaders que poden donar moltes hores de diversió. És troba a faltar que l’Arkanoid VS Space Invaders estigui més integrat i es pugui jugar amb el dock, i també un mode en línia per a Space Invaders Gigamax 4 SE, però en general és un joc recomanable que ens oferira una gran quantitat d’estones de diversió. Cal tenir present, també, que aquesta versió que ens ha arribat al ‘públic general’ és una versió bastant retallada del que originalment es va llançar com una edició especial en físic anomenada “Space Invaders Invincible Collection“, de la mà de Strictly Limited Games i amb llicència oficial, pel que hagués estat interessant que haguessin ofert a tothom la possibilitat de tastar algunes de les joies ocultes més interessants de la saga. A continuació podeu veure els jocs en més detall al gameplay que us hem preparat:

 

 

El joc està disponible tant en format físic com en format digital per 29,99€ (PVP recomanat)