Dimecres us comentàvem en aquesta notícia que des de Nintenhype faríem, com de costum, una extensa cobertura del Nintendo Direct del Dijous 08/03/2018. Com heu pogut comprovar, us vam oferir, en directe per Youtube i des de les 22:00, les impressions abans de que Nintendo anunciés les seves futures novetats. Aquesta “tertúlia” va durar fins a les 23:00, hora del Direct en si, i va ser aleshores quan el vau poder seguir en directe amb nosaltres també a través dels canals anteriorment comentats. Per acabar la jornada i finalitzat el Direct, ens vau poder continuar escoltant comentant els anuncis fets durant tot el directe. Podeu visualitzar ja tot aquest contingut des del vídeo penjat al nostre canal de Youtube.

Tot i així, hem cregut convenient que us seria útil veure plasmat de forma escrita (i resumida, perquè els “tertulians” tenen molta “retòrica” i possiblement us perdreu entre el seu coneixement de la companyia degut a que el “hype” els envaeix de tant en tant) tot el que va anar passant abans, durant i després de la presentació de Nintendo, de les seves novetats i sorpreses futures per a les seves plataformes. Així doncs, hem dividit aquesta publicació en tres apartats: el “Pre-Nintenhype Direct”, on hem comentat què ens esperaria al directe en si; les novetats del propi Direct; i la tertútlia “Post-Nintenhype Direct”, on s’ha parlat sobre què ens havien semblat totes les presentacions.

 

1. Abans del Nintendo Direct

 

La comunitat catalana, com comença a ser habitual, vam fer un “pre-Direct” amb l’objectiu d’analitzar el context actual de la companyia i del seu mercat. Durant aquesta estona, de 22:00 fins que es va inciar la presentació en si, pràcticament vam deixar de banda la portàtil de Nintendo (Nintendo 3DS) gairebé com si el seu final estigués sentenciat des de feia mesos, pel que només vam anomenar el Detective Pikachu i vam ocupar gran part de la hora a parlar sobre Nintendo Switch i a “imaginar” amb què ens podrien arribar a sorprendre. Les prediccions van ser molt clares i tots els membres (inclosos els de la plataforma Inter Actius, que ens van acompanyar durant tot el Directe, als qui saludem donant-los les gràcies per la seva participació amb la comunitat de Nintenhype) es van posar d’acord: com a “first party“, es va plantejar el llançament d’un Smash Bros, una entrega inèdita de Fire Emblem, la possibilitat de que es mostrés més informació sobre Mario Tennis Aces i que la sorpresa final fos el tant esperat Yoshi. Com a “third parties“, es va parlar de South Park, de Crash Bandicoot (ja que aquests dos estaven gairebé confirmats al 100% degut als rumors que alteraven la xarxa des de feia setmanes), una entrega de Bioshock, l’esperat GTA i un possible Fornite per a Switch.

 

 

2. Nintendo Direct

 

De 23:00 a 23:34 hora Peninsular vam poder gaudir de les últimes estrenes que aniran arribant durant l’any a les consoles de Nintendo. Recordem, però, que l’E3 és a tocar i que tot i la sorpresa d’alguns títols, no seria extrany que reservéssin quelcom “triple AAA” per a aquesta convenció. En aquest apartat farem un recull de tot el que va anar sorgint i resumirem tota la informació revelada (excepte els formats dels jocs -digitals o físics, en cartutx-, ja que d’això no se’n va parlar en cap moment).

 • Wario Ware Gold (Nintendo 3DS): Última entrega d’aquesta saga de “jocs de minijocs” que inclourà nous elements i tots els anteriors, afegint característiques com el moviment de la consola per superar els “reptes”. Arribarà el 27 de Juliol del 2018.
 • Luigi’s Mansion (Nintendo 3DS): Port del joc original de GameCube que arribarà remasteritzat a Nintendo 3DS, amb nous “extres” i noves funcionalitats per tal de reviure l’emocionant aventura fantasmagòrica de fa 15 anys. No hi ha data concreta de sortida, simplement, serà aquest 2018.
 • Dillon’s Dead-Heat Breakers (Nintendo 3DS): L’aventura d’aquest armadillo del salvatge Oest arribarà el 25 de Maig d’aquest any a la portàtil de Nintendo. Serà el joc més complet de la saga i inclourà noves formes de jugabilitat i tot tipus d’estratègies que faran molt interessant aquest “tower defense”.
 • Mario & Luigi: Viaje al Centro de Bowser + Las peripecias de Bowsy (Nintendo 3DS): Nova versió del joc original que inclourà una nova història “extra” protagonitzada pel fill de Bowser. Està previst pel 2019, data que va sorprendre als seguidors de Nintendo degut a que és una data “llunyada” que augura una gran salut per a la “portàtil pura” de la companyia.
 • Travis Strikes Again: No More Heroes (Nintendo Switch): Rentat de cara absolut en aquesta nova entrega de la “sanguinària i adulta” saga No More Heroes, que canvia radicalment el seu estil visual per convertir-se en una aventura dividida en set jugabilitats diferents (puzle, carreres,…) combinades amb el seu hack n’ slash habitual. Arribarà durant el 2018.
 • Okami HD (Nintendo Switch): La fantàstica aventura protagonitzada per Amaterasu arribarà a la consola de forma remasteritzada i amb la possibilitat d’utilitzar la pantalla tàctil. Sortirà durant l’estiu i comença a agafar força el rumor de que serà en format digital.
 • Dark Souls: Remastered (Nintendo Switch): Ja tenim molta informació respecte el títol, però la novetat és que el mateix dia de llançament (25 de Maig) al joc l’acompanyarà un Amiibo de Solaire de Astora (exclusiu de la “store” de Bandai i de Game). A més, hi haurà l’opció de jugar a una “beta” per a que les persones que no tinguin experiència amb el joc puguin encarar el resultat final amb una mica més de traça.
 • Mario Tennis Aces (Nintendo Switch): Es va anunciar fa temps, però va ser “el rei” d’aquest Direct, sobretot pel protagonisme que li va donar l’equip de Nintendo. Es van mostrar 15 personatges per a seleccionar, les tècniques, els moviments, i la novetat d’una barra d’energia que permetrà realitzar cops imparables. Arribarà el 22 de Juny, i tot fa pensar que serà en format físic i digital.
 • Captain Toad: Treasure Tracker (Nintendo Switch / Nintendo 3DS): Ningú s’esperava aquest “port” del joc de Nintendo WiiU a les dues consoles “reines” de la companyia. Aquest “sandbox” protagonitzat per Toad incorporarà tots els elements del joc original i afegirà noves pantalles de l’aventura de Super Mario Odyssey. Està previst pel 13 de Juliol d’aquest any.
 • Undertale (Nintendo Switch): L’únic “indie” que s’ha mostrat en aquesta comparació, però quin “nivell” d’indie. Un dels més aclamats per la comunitat dels videojocs arribarà a l’híbrida de Nintendo durant aquest any. No se n’ha dit res més, simplement, s’ha anunciat el seu llançament i punt.
 • Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy (Nintendo Switch): No va sorprendre a ningú ja que feia molts dies que s’estava “filtrant” a mitges, però tot i així, la seva confirmació oficial va ser emocionant. El remake de la trilogía original de Crash deixarà de ser exclusiu de PS4 i arribara a Switch el 10 de Juliol del 2018.
 • Little Nightmares: Complete Edition (Nintendo Switch): Un altre que es considerava “rumor” i per fi es va confirmar oficialment. Aquesta aventura de puzles, terror i plataformes es llançarà juntament amb les seves dues expansions. A més, amb l’Amiibo de Pac-Man desbloquejarem una màscara exclusiva. No té data concreta de sortida, simplement, es va anunciar que arribaria aquest any.
 • South Park: Retaguarda en Peligro (Nintendo Switch): També estava clar que aquest acabaria arribant a Switch. L’aventura RPG que ens permetrà controlar els personatges de South Park arribarà el 24 d’Abril, però sense els DLC que han anat expandint l’aventura a les altres plataformes, s’hauran d’adquirir per separat o mitjançant el “pase de temporada” del que no s’ha especificat ni el preu.
 • Super Smash Bros. (Nintendo Switch): “L’anunci” del Direct que, com acostuma a fer Nintendo, es va mostrar al final i “marejant la perdiu” per crear un nivell de “hype” impressionant abans de detonar la “bomba”. Simplement, se sap que s’està treballant amb el joc, però no té ni títol, ni data de sortida, ni se sap si serà quelcom nou o un “port millorat” de les entregues anteriors (especialment la de WiiU). L’únic 100% segur és que els personatges d’Splatoon s’uniran al planter de lluitadors del joc.
 • Extres: A més d’aquestes novetats, al Direct s’hi van mostrar més elements “menors”, com ara un petit Gameplay de Detective Pikachu (informant a més de que ja es pot “pre comprar” a la eShop), l’anunci de nous elements de Kirby Star Allies (actualitzacions gratuïtes per a incorporar nous personatges), un altre Gameplay de Sushi Striker per 3DS/Switch (mostrant sobretot les funcionalitats en línia), l’anunci d’una edició especial per a Octopath Traveler i la seva data de llançament (13 de Juliol, i de la versió us deixem la imatge a continuació), la data de sortida de Hyrule Warriors: Definitive Edition (18 de Maig), l’anunci d’un event per a ARMS (per provar el joc de forma gratuïta des del 22 de Març), i una nova expansió per a Splatoon 2 (es dirà “Octo Expansion” i serà una expansió per al mode història molt intens. A més, es va anunciar la versió 3.0 del joc amb la incorporació de més d’un centenar d’elements).

 

 

3. Després del Nintendo Direct

 

Quan va acabar la presentació oficial, tota la comunitat es va quedar comentant-la durant una estona més. En aquest apartat farem un resum de les opinions d’alguns i algunes usuaris i usuàries sobre el que es va mostrar i les impressions que els causaren els elements anunciats.

Opinió d’en Liduri: “El millor va ser l’anunci i el teaser de l’Smash. Sembla que aposten molt fort pel Mario Tennis (té molt bona pinta però em recorda al de GameCube, que no va ser massa bo). És d’agraïr veure que segueixen apostant fortament per Splatoon, ja que s’ha convertit en una IP imprescindible per a Nintendo. Per altra banda, l’Octopath té la pinta de convertir-se en imprescindible. Resptecte les “third parties”, l’Undertale va ser la gran sorpresa, ja que el creador, Toby Fox, va dir que no sortiria. Els altres que “cauràn” segur seran Dark Souls i Okami HD. En definitiva, un bon Nintendo Direct (ja que de pitjors se n’ha vist) i queda latent la impressió de que es guarden els plats més forts per a l’E3 de l’estiu.”

Opinió del Rocsta: Direct sensations, suposo que sona a xampú i la comparativa és més real del que ens pensem…

Si be és veritat que ahir després de sommiar amb núvols de cotó, avui ens aixequem casposos i amb ganes de netejar-nos el cabell. Varen haver grans sorpreses, l’spin-off de No More heroes, em va semblar acollonant, Goichi Suda mai decepciona i sempre ens torna l’alegria amb coses de caràcter propi i tant excepcionals.

La boca s’em va fer aigüa en veure que falta res per poder catar ja per fi el tant ansiat Project Octopath, ara anomenat Octopath Traveller, per no dir de la flamant versió coleccionista que haurà de caure a les meves mans (de 150€ espero que no passi).

I després de veure com arribaran varis jocs multiplataformes (Crash Bandicoot, Okami, Dark Souls -cal esmentar que l’Amiibo es MOLT graciós-, etc.) en trobem amb ports, Captain Toad, Wario Ware, Papers mario please… que ens demostra que nintendo és una empresa més i que ens castiga pel seu fracàs amb Wii U, si bé és fàcil i seria d’agraïr que aquelles persones que vam apostar per WiiU se’ns obsequïi amb una versió digital del port d’aquesta, però no, ens fan passar per caixa i a més sabem que els seus ports no tenen preu de “ganga”… A part van presentar el Sushi no se què… un altre port de la 3DS (Si juguessim a port per anuci de Nintendo pillariem un pet considerable) em va semblar molt graciós i una bona aposta.

I per anar acabant, van mostrar l’expansió de Splatoon Octo, atraient pero fent mal, la idea de que cada cop ens ataquin amb DLC’s o expansions fa més mal, Nintendo està demostrant que és una més i que cerca el mateix que totes: negoci. Finalment com a “cirereta” de la nit vam veure el “nou” Smash (nou, port…no sabem) una entrada en CGI que esperem pel bé de tots/es s’ens compleixi la data final i no sigui demorada com Zelda, Battle Chasers o Project Giant Robot.

Calces mullades? Si, pero esteses i ja seques.”

Opinió d’en Reiseken: “Per mi, la pobra 3DS ja està semi-enterrada, a falta d’alguna sorpresa. Per la meva part, de Switch, com a “instabuys”, hi ha el Mario Tennis ( del que em va sorprendre molt tot el tema de la jugabilitat el veig un títol molt complert, la veritat), Octopath traveler (a aquest li tinc moltíssimes ganes i falta veure preu de l’edició coleccionista) i l’Smash Bros (a falta de veure alguna cosa real, es compra segura). La resta…més o menys: Captain Toad està bé i queda clar que no volen deixar rastre de l’existència de WiiU; Dark Souls li han donat “carinyo” també incloent un Amiibo; Okami…bé, Capcom aprofita per intentar “colar” un altre joc fent el mínim esforç; el No More Heroes la veritat és que esperava molt més, a veure com avança; i, per acabar, l’Undertale no se ben bé que dir, l’haurem de provar, pero no li veig el què d’especial.”

Opinió d’en Danni: “Haig de començar aquest breu resum que faré amb unes paraules que m’omplen la boca dir: Nintendo SAP el que volem i sap com crear expectació per cadascuna d’elles. Un 10 en aquest sentit per la companyia nipona.

Deixant de banda les floretes cap a Nintendo, començaré fent un resum dels meus destacats en aquest Direct: Primer haig de parlar, per descomptat, del meu estimat Octopath Traveler. Per fi tenim data oficial després de més d’un any esperant-lo i seguint a l’espera de veure encara més detalls. Després haig de destacar òbviament el “bombazo” de la nit, el nou Smash al qual li tinc moltíssimes ganes i ja estic fent càbales amb els amics per intentar esbrinar les noves incorporacions. També ens han ensenyat un munt de detalls del Mario Tennis Aces, ens han demostrat que estan creant unes mecàniques molt treballades i amb moltes possibilitats i que podem provar a una propera demo la qual moro de ganes de provar. L’últim dels meus destacats d’aquest Direct és Undertale, joc el qual la B.S.O. em té completament enamorat, i espero fortament que no es passin amb el preu, ja que és un joc que té més de dos anys i que ja es troba per 10€ o menys a altres plataformes.

Però no tot seran bones paraules òbviament, tinc les meves absències principals de les quals n’esperava notícies i encara no han arribat (suposo i espero que per l’E3): La primera es tracta del nou Metroid del qual encara no sabem res, únicament que hi estan treballant. Pel que fa a jocs (Obviant el Pokémon RPG que està en camí del qual suposo que en parlaran en un futur Pokémon Direct però que no espero que es llanci aquest mateix any) no tinc cap absència més destacada. També haig de dir que esperava informació sobre la Consola Virtual o alguna cosa sobre una actualització del Sistema Operatiu que segueixo trobant molt verd i un pas per darrere d’anteriors generacions.

En resum, penso que ha estat un bon Direct, com sempre podria haver estat millor però sí que ha tingut un dels millors finals que recordo, i també vull destacar la bona aposta que estan fent les thirdparty a Switch gràcies al bon volum de vendes.

HYPE NEVER DIES.”

 

Opinió de l’ariarlet: “Molt contenta amb els nous amiibos, i sobretot pel suport que encara rebrà de jocs Nintendo 3DS fins al 2019. PER MI CAP CONSOLA MORIRÀ.

Per mi la gran sorpresa ha estat el Undertale, ja que tenia més que per descomptat que no arribaria a sortir, però sí,  finalment sortirà. Per mi va ser l'”orgasme de la nit”. El joc que van aconseguir vendre’m va ser el Mario Tennis; una infinitat de possibilitats, m’ha semblat un joc bastant complert. Com he dit me l’han venut. Splatoon octo: sí, expansió de pagament, 80 nivells nous, per no ser gratuïta la trobo més que raonable, a l’espera de com serà realment.

I per acabar Smash, doncs no s’ha de dir gran cosa, smash nou… ja està… no hem vist res més. Sabem que és nou i que arribarà al 2018. Quan surti ja opinaré.”

 

Per acabar, agraïr moltíssim i de forma absoluta el suport rebut per part de tots els espectadors (120 visualitzacions del nostre directe, rècord absolut de la nostra plataforma) i no dubteu en que seguirem millorant dia rere dia per tal d’oferir totes les novetats del món Nintendo a través de tots els canals disponibles perquè vosaltres ho feu possible!