A la gent de NintenhypeCat ens caracteritzen moltes coses, tant en l’àmbit personal com comunitari, però si d’alguna cosa estem molt orgullosos/es, és d’ajudar a fer que el català tingui una mica més d’impacte lingüístic, expandint i vivint el nostre idioma característic arreu del globus gràcies a la nostra tasca de difusió del món Nintendo a través de les nostres xarxes socials i de totes les possibilitats que us oferim a l’hora de potenciar el sentiment de comunitat. No som els únics, però, que tenim aquesta idea en ment. Si ens seguiu a Twitter, per exemple, veureu com practiquem de forma bastant constant la retro-alimentació informativa amb pàgines amigues que també tenen el català com a base.

Es pot dir que NintenhypeCat o qualsevol de les pàgines a les quals ens volem referir que s’expressen en català ho fem més o menys a un nivell que, sense cap mena de dubte, tot i la gran tasca que hi ha al darrere per portar al dia un seguit d’elements multimèdia amb el seu corresponent i considerable desgast humà i de recursos (només us cal donar una ullada a la “cuina de NintenhypeCat” per donar-vos compte a què ens referim), porta a pensar que és purament “amateur”. Però hi ha estudis de videojocs “marca de la casa”, desenvolupadors independents o empreses/societats ja consolidades del sector de l’entreteniment digital que per motius econòmics o d’expansió han volgut incorporar a les seves obres la llengua catalana. Pot passar absolutament desapercebut per la majoria, però us assegurem que veure el català “en moviment” dins un videojoc és un assoliment en tota regla i un orgull absolut per a tots/es els catalanoparlants.

En aquest article us farem una llista dels jocs que actualment podeu trobar a la Nintendo Switch (sigui en format físic o en digital a través de la eShop de la consola) que incorporen el català com a llengua seleccionable, fent-vos un breu resum de l’argument de l’aventura, del preu, mètode d’adquisició i altra informació rellevant que us pugui semblar interessant de cara a adquirir o donar una ullada a algun dels elements que us posarem a continuació.