Els usuaris de Steam que acostumin a navegar per la secció de jocs gratuïts, segurament ja coneguin el joc que us presento avui: Relic Hunters Zero, ja que és un joc que es va fer força conegut el seu dia com a free to play. Un simpàtic twinstick shoter amb alguns elements roguelite que arriba anys més tard a Nintendo Switch sota el títol Relic Hunters Zero: Remix. El canvi de nom també implica un petit rentat de cara, ja que el joc presenta algunes diferències en comparació amb l’original, sent una de les principals el fet que ha passat de ser un joc totalment gratuit a un de pagament. També, aquesta nova versió del joc inclou una nova presentació, noves armes creades per seguidors, noves aparences pels 7 personatges jugables, una nova banda sonora amb 9 cançons i noves traduccions i millores en les ja existents. Cal destacar que Nintendo Switch té exclusivitat temporal d’aquesta nova versió, que més endavant també arribarà a Steam.

Desenvolupat per Akupara Games i publicat per Snail Rogue, Relic Hunters Zero: Remix ens presenta una premissa força simple. En una part de la galàxia s’hi amaga un asteroide amb una masmorra coneguda com a Nemesis, que alberga poderoses relíquies. El malvat Duke Ducan cerca aquests artefactes per donar poder als seus soldats ànecs i conquerir la galàxia. Per tal de parar-li els peus, Spaceheart i els seus caçadors de relíquies, hauran de dirigir-se a la masmorra i trobar les relíquies llegendàries. Així doncs, els dos protagonistes principals, en Jimmy i la Pinkyy, hauran de lluitar per salvar la galàxia.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

La jugabilitat de Relic Hunters Zero: Remix es pot resumir amb uns termes que resultaran familiars a molta gent: twinstick shoter roguelite. Bàsicament, podríem comparar el joc a clàssics com Enter the Gungeon o Nuclear Throne, doncs la base segueix sent la mateixa. Amb l’stick esquerra controlarem el nostre personatge mentre que amb el dret, apuntarem les nostres armes. Amb els botons, podrem dur a terme les diferents accions, com ara apuntar amb precisió, disparar, recarregar, esquivar i fer servir les diferents granades i relíquies. El moviment del nostre personatge és molt fluid i l’ajuda que obtenim a l’apuntar amb precisió, és força útil per aquelles persones que els hi costi apuntar amb els joysticks, especialment amb uns tan especials com els dels Joy-cons.

El joc compta amb diferents modes de joc:

  • Adventure: Travessarem una sèrie de nivells per tal d’arribar a l’últim nivell i enfrontar-nos a Duke Ducan. Aquest mode de joc es pot considerar com el tutorial, ja que ens serveix per aprendre les bases del joc i poder fer front més endavant als altres modes.
  • Storm: Comencem la partida amb l’equipació més bàsica. A mesura que anem derrotant enemics, aconseguirem punts que podrem canviar en cofres per tal d’aconseguir millores i armes totalment aleatòries. A més, com més estona passem jugant, més augmentarà la dificultat del joc. Aquest mode de joc està força inspirat en el clàssic Risk of Rain.
  • Endless: Semblant al mode aventura, però sense final. Cada cop que derrotem al final boss, la partida torna a començar amb un augment en la dificultat.
  • Daily: Competició diària en un mapa determinat per competir per la major puntuació possible.

Cada un d’aquests modes de joc compta amb diferents nivells dificultat, que podem elegir al principi de cada partida: fàcil, normal i difícil. A més, el joc dispossa d’un entretingut mode cooperatiu, on fins a dues persones poden completar els diferents modes de joc. També, un gran afegit és l’inclussió d’assoliments dins del joc.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Relic Hunters Zero: Remix compta amb un apartat audiovisual força bonic, especialment en la seva presentació. Amb una gamma de colors tan viva i vibrant com els dissenys dels seus personatges. Tot i això, segueixo preferint els menús de la versió original, que es feien més entretinguts. Un cop en la partida, veurem com l’acció es reprodueix amb un estil pixelart força bàsic, però que ajuda a no perdre’s el que succeeix en pantalla. La nova versió de Nintendo Switch canvia algunes cosetes, com el HUD i algunes il·lustracions dels personatges, però deixa intacte la majoria de gràfics. La veritat es que és una oportunitat perduda. El que si canvia és la banda sonora, que ha rebut un canvi radical, amb noves cançons i remix de les anteriors. Cançons alegres que acompanyen molt bé l’acció del joc, especialment en la seva màxima dificultat.

La versió de Nintendo Switch està prou ben realitzada. Amb total fidelitat a la versió original del joc, especialment un cop Remix arribi a Steam més endavant. Com a molt, trobarem alguns problemes de rendiment puntuals en els nivells més carregats d’enemics, però res greu. També, tenint en compte el tipus de joc que és, s’agraeix que els nivells carreguin de forma ràpida. Sí que es troben a faltar però, algunes funcions que es troben disponibles a PC, com ara la retícula, tot i que s’entén que al jugar amb un comandament, els desenvolupadors no ho vegin necessari. Un gran afegit d’aquesta versió, com és de costum, és la seva portabilitat. Una gran falla és que no hi ha l’opció de jugar amb un sol Joycon en horitzontal, cosa que seria idònia amb un joc que es presenta com una experiència en cooperatiu per a dues persones. Veurem si en un futur aquestes cosetes es resolen.

 

 

En definitiva, Relic Hunters Zero: Remix és una versió actualitzada d’un clàssic free to play d’ordinadors. Un petit rentat de cara per un twinstick shooter la mar de bufó que pot oferir desenes d’hores de joc a aquelles persones que busquin contingut en solitari, o passar una bona estona en cooperatiu amb una altra persona. Una bona adaptació amb alguns extres, que podria rebre algunes funcions exclusives de Nintendo Switch. Seguirem esperant el nou joc de Rogue Snail, Relic Hunters Legend, que també arribarà a Nintendo Switch en un futur.

 

  • Colorits gràfics acompanyats d’una banda sonora totalment nova.
  • Jugabilitat addictiva.
  • Versió de Nintendo Switch ben realitzada, idònia pel cooperatiu.

 

  • No es poden utilitzar els Joy-cons en horitzontal.