Des de l’estudi londinenc independent Solar Sail Games, i de la mà de Curve Digital, ens arriba Smoke and Sacrifice, que sortirà el proper 31 de maig per a PC, PS4, XBOX i Switch.

El joc s’autodefineix com un “survival fantasy RPG“. Què vol dir això? Doncs, molt resumidament i pels que conegueu el gènere: és una mena de Don’t Starve acompanyat d’una història força elaborada i sistema de missions, mapa, objectius, etc. La combinació és prou interessant, i juntament amb el seu peculiar aspecte gràfic, el fan un títol indie a tenir molt en compte si el preu acompanya.

En aquesta aventura adoptem el paper de Sachi, mare del nadó Lio i habitant d’un petit poblat de grangers. Una vida en aparença senzilla, però que ben aviat revelarà una veritat molt més…fosca: El Sol ha desaparegut, deixant el món de Sachi en un estat completament inhòspit. El seu poble no és sinó un petit reducte de terra que es manté càlid i fèrtil gràcies a una tecnologia especial coneguda com a “Arbre Solar”. I, com si no n’hi hagués prou, per al seu funcionament s’ha de pagar molt més que la factura de la llum: tots els habitants del poble han de cedir el seu primer fill en un ritual macabre, on l’Arbre s’enduu el nounat a mode de tribut.

 

Sachi, la protagonista del joc, a la vila.

 

Malgrat ser aïllats i presos del cicle de funcionament de l’Arbre i les seves demandes, els vilatans mantenen la calma sota una aparent normalitat que sobta. I és que tot queda sota el control d’uns sacerdots, que a través del seu poder extenen l’extrema devoció a l’Arbre i la seva religió a la vila: Els nens no desapareixen, l’Arbre se’ls enduu a un lloc millor. La supervivència està garantitzada, sempre i quan siguem fidels a l’Arbre, els sacerdots i el temple. Però quan la Sachi és cridada a presentar el seu nadó al temple per a practicar-ne el ritual, ella no ho tindrà tot tant clar…Serà capaç d’abandonar el seu fill? On anirà en Lio quan l’Arbre se l’endugui?

A Smoke and Sacrifice acompanyarem a la Sachi en la recerca del seu fill i de la veritat que s’amaga sota el temple. Ho farem en una història simple però amb la narrativa com a guia. Lluitarem amb bèsties i contra la natura, aprendrem a reciclar-ne les seves restes per a construir armes, roba i objectes que ens ajudaran durant la nostra aventura, i coneixerem personatges de conte de fades obscur establerts més enllà dels límits la vila. Ens ajudaran?

 

Criatures bestials? Cap problema, “crafting” al rescat!

 

A mode de primeres impressions i a falta d’haver arribat a les 10 hores de joc mínimes de rigor, dir-vos que a nivell personal el trobo un joc més que correcte. Tot i tenir algunes ombres que ja us comentarem en detall més endavant, m’està semblant un títol valent, amb personalitat pròpia i decisions de disseny en general encertades i ben executades. Si us agraden jocs com Don’t Starve, The Flame in The Flood, Terraria i similars, Smoke and Sacrifice no us decebrà.

Volem agrair a l’estudi per haver-nos molt amablement cedit una clau, permetent-nos així que us presentem el joc. Hem d’aclarir per això que, donada la limitació de claus de Switch disponible, només hem pogut tenir accés a la seva versió d’Steam. Tot i que ens hagués agradat poder comprovar i comentar-vos aspectes específics de la versió Switch del joc (controls, fluïdesa, mode portàtil, etc.), considerem que donades les seves característiques no hi hauria d’haver massa diferència, així que us en publicarem un anàlisi més extens durant en els propers dies centrant-nos en els aspectes de Gameplay que són comuns a totes les plataformes. A continuació us en deixem el vídeo amb el tràiler de presentació seguit dels primers 20 minuts del joc. Esperem que us agradi!