Ratalaika ja ens té acostumats a oferir-nos jocs senzills a un preu més que accessible. En aquesta ocasió, ens presenten Micetopia, un joc desenvolupat per Ninja Rabbit Studio. En aquesta nova proposta controlem un jove ratolí que es veu obligat a rescatar als seus amics i veïns, que han estat segrestats per una sèrie de monstres que habiten una cova pròxima al poble dels rosegadors. La jugabilitat de Micetopia és la típica dels metroidvania, amb elements d’acció inclosos. Es nota que el joc no disposava d’un gran pressupost, que atragués els seguidors d’aquest gènere i persones novelles per igual. Visualment Micetopia és una delícia, i us enganyaria si us digués que no va ser el que més em va cridar l’atenció al moment del seu anunci.

Com a fan dels jocs de plataformes i d’acció, em va encantar el que vaig veure al tràiler i em van entrar moltíssimes ganes de jugar-hi. De fet, Micetopia em va fer recordar de jocs com els Momodora, una altra sèrie de jocs independents amb un estil visual força similar i que aprofiten al màxim els elements metroidvania.

 

Al poblat podrem parlar amb els ratolins i aconseguir noves habilitats

 

Micetopia és un joc d’acció i plataformes que segmenta la seva exploració com si es tractés d’un metroidvania. Tenim per explorar un mapa mitjanament gran, amb alguns camins blocats i d’altres de secrets. A mesura que anem avançant en la nostra missió, desblocarem algunes habilitats extres que ens permetran arribar a zones noves, i seguir així amb el nostre objectiu: derrotar a tots els monstres principals. I la cosa és que Micetopia no és un joc gaire llarg. Podem arribar a completar-lo al 100% en poc més d’una horeta. No és pas res dolent, això, ja que a vegades va bé un joc curt i senzill per descansar d’èpiques aventures com RPG o jocs semblants. El joc no ens presenta cap gran aventura. Simplement som un ratolí, i els nostres veïns han estat raptats per una sèrie de monstres que s’han amagat dins d’una cova. La nostra principal missió és derrotar aquests monstres i rescatar als nostres conciutadans. A més, també podem fer algunes missions secundàries bastant simples, com trobar totes les peces d’una font que els monstres han trencat, o recol·lectar monedes per comprar millores opcionals a la tenda.

El sistema de combat és força limitat, però funciona prou bé donada la simplicitat del joc i com estan dissenyats els enemics. El nostre atac principal és un toc d’espasa, i serà l’únic atac que disposarem durant gran part del joc. Ràpidament, però, aconseguirem un arc que podrem utilitzar sempre que tinguem fletxes, les quals podem aconseguir destrossant gerros i barrils que ens trobem als diferents nivells. A mesura que ens anem endinsant en la cova i rescatant als altres ratolins, aconseguirem noves habilitats com el doble salt. No n’hi ha gaires, principalment per la mida del mapa i la curta durada del joc. Així i tot, el sentiment de progrés hi és, tot i que és molt petit. Es pot dir que el joc està dividit en tres seccions: el poblat, on podem parlar amb els ratolins que hem rescatat i aconseguir noves habilitats; la cova, on es desenvolupa gran part de l’aventura, derrotant enemics i salvant als ratolins en perill; i, finalment, el bosc, una versió més simple de la cova en la qual simplement acudirem al final de l’aventura per derrotar el líder dels monstres, Un punt important a mencionar, és que al llarg de les coves i el bosc, trobarem habitacions secretes on hi ha una peça de la font trencada. Per aconseguir aquesta peça, haurem de superar un nivell especial. Personalment, el joc és força senzill i la majoria de vegades podem travessar ràpidament les habitacions tot evitant els enemics. Això fa que Micetopia sigui un joc realment interessant per fer speedruns.

 

El pixelart i els efectes visuals van perfectament de la mà

 

Gràficament el joc ens presenta un pixelart mot ben treballat, digne d’una aventura que aboca aquesta inspiració al món oldschool. La paleta de colors està molt ben triada, especialment per la secció de les coves. Els efectes d’il·luminació de certs objectes i altres efectes especials donen un toc únic i maco a l’aventura. Les animacions dels personatges i els enemics són bastants simples, però donada la jugabilitat funcionen prou bé. La càmera del joc segueix l’acció del protagonista, i en les habitacions més petites ni es mou. A vegades, per desgràcia, aquest fet fa que quan entrem en una habitació nova, si no anem amb compte podem rebre un cop dels enemics que estan situats a tocar de l’entrada. Més enllà d’això, només tinc bones coses a dir de l’apartat gràfic.

Pel que fa a l’apartat sonor, Micetopia no hi destaca gaire. La seva banda sonora chiptune no és res de l’altre món, tot i que suposo que a les persones que els hi agradi l’estil hi trobaran un punt a favor. Els efectes sonors, en canvi, són totalment genèrics i no destaquen gens. Com l’àmplia majoria de jocs indies i especialment d’aquest gènere, els controls són fàcils i intuïtius.

En definitiva, Micetopia és una curta, però alegre distracció que ens permetrà descansar de jocs més impotents com els que ens tenen acostumats les grans desenvolupadores. Fet per una sola persona, és impressionant la quantitat de detall que s’hi pot trobar tot i la seva curta durada. En aquest cas és fàcil assenyalar que a Micetopia, la qualitat està per sobre de la quantitat.

 

 

PUNTS A FAVOR:

  • Bonic pixelart
  • Música chiptune més que decent
  • Curta durada
  • Bon joc per 5 euros

 

PUNTS EN CONTRA:

  • Bastant fàcil
  • Combat poc treballat
  • Curta durada

Còpia del joc analitzat proporcionada per Ratalaika Games