Kamiko és un joc desenvolupat per Flyhigh Studios per a la plataforma Nintendo Switch on ens trobarem un action-RPG del mateix talent que Zelda a Link to the Past, Link’s Awakening o bé els Oracles.

Per començar ens trobarem amb un dilema, quina de les tres heroïnes escollir, cadascuna tenen un atac i distància d’aquest diferent. El joc es veu en vista cenital, i només disposarem de dos botons per atacar. Cosa que el converteix a primeres en un joc fàcil. Però la realitat està més enllà, si bé és veritat que el joc hauria de ser fàcil, tampoc ho és del tot, no resulta ser una proesa acabar-ho però tampoc és fàcil.

Ens trobem amb uns gràfics a camí entre els 8-16 bits on tindrà molta importància el colorit d’ell, convertint el joc en poesia visual, tota la paleta de color ha estat molt ben treballada i ha creat una harmonia i un lluïment bestial.

Si bé és veritat que la seva banda sonora no és pas res de l’altre món ens acompanyarà de bon gust al llarg de tota l’aventura, una aventura que de per si no ens serà massa llarga, ja que només comptarà de 3 nivells i que al cap i a la fi no passarà més enllà de 40 minuts. Això ens demostrarà que el joc està clarament dedicat a fer Speedruns.

Els tres nivells tindran un cap de zona que haurem d’accedir aconseguint els 4 Toris, a part d’això dintre del joc comptarà amb uns col·leccionables per tal de fer-nos reconquistar l’història en cas que ens haguem deixat algun pel camí. Cal dir que els tres personatges tindran una pròpia història i que només desbloquejarem el verdader final en el cas que superem l’història de totes les protagonistes.

• Artísticament és excel·lent, un quadre en moviment.

• El seu control és intuïtiu i fàcil de dominar.

• Té un baix preu i per la seva duració és més que recomanable.

• És addictiu i re-jugable al 100%.

 

• No és massa difícil, a més d’un li semblarà un passeig.

• La banda sonora compleix, però no destaca.