Duke of Defense ens introduirà en la pell d’un duc que haurà de defensar les seves terres de l’amenaça d’un gran enemic. Amb aquesta premissa comença la història de la mà dels desenvolupadors Christopher Anselmo i Sebastian Nigro, juntament amb l’editor Hitcents, en un joc d’estratègia d’estil retro que combina acció directa amb Tower Defense. L’objectiu principal serà el de superar els diferents nivells i reptes estratègics que se’ns presentin, mitjançant la construcció de diferents torres que ens ajudaran a reduir les onades d’enemics d’un exèrcit amb criatures de tota mena, com ara goblins, ogres o gòlems. D’aquesta manera, podrem evitar la conquesta del nostre castell.

Haurem d’administrar bé els nostres recursos, ja sigui el temps com els nostres diners. Caldrà que gestionem la disposició de les nostres torretes al llarg del mapa i millorar la potència i el rang d’acció, així com elegir el tipus de torreta que s’adapti a cada enemic tenint en compte les seves fortaleses i debilitats. El nostre personatge podrà moure’s pel mapa, atacar i rodar per esquivar els enemics. Si un dels enemics ataca al duc, perdrem monedes, i per a cada enemic que no poguéssim aturar i entrés al nostre castell, perdríem un cor de vida. El nivell finalitzarà si aconseguim reduir la seqüència d’onades de l’exèrcit enemic, o bé si els nostres cors acaben a zero. En aquest últim cas, perdrem la partida. Una estratègia de jugabilitat clàssica que defineix aquest gènere de joc.

 

 

Defensant la complexa senzillesa

 

Per facilitar al jugador/a els nivells més complicats, Duke of Defense opta per donar-nos eines per ajustar el nostre estil de joc. A mesura que desbloquegem nivells obtindrem unes monedes especials que utilitzarem per adquirir millores d’un arbre d’habilitats, i això ens ajudarà a actualitzar el nostre duc i les seves defenses. En el mode cooperatiu podrem jugar la història amb un segon jugador que també es beneficiarà de les esmentades habilitats.

La banda sonora del joc és d’estil chiptune, de l’era dels 8 bits, i ens resultarà molt enganxosa, diversa i fins i tot èpica en determinats moments. Tot un plaer per les nostres oïdes que acabarà per arrodonir el caràcter general del joc i la nostra experiència final. El joc és curt però, tot i finalitzar-lo, podrem tornar a jugar tantes vegades com vulguem. Des del dia 20 de juny que podem adquirir aquesta joia totalment en anglès. Però no espereu, correu i construïu les vostres defenses abans que arribi l’enemic!