Després d’un temps de descans reprenem amb força la secció Nindieshype, l’apartat de Nintenhype on podeu descobrir tota mena de jocs indie per les plataformes de Nintendo i llegir-ne les nostres impressions. En aquesta ocasió ho fem amb The Adventures of Elena Temple, un joc de plataformes i puzles de GrimTalin que de ben segur agradarà als/les més nostàlgics/es de les generacions “originals” dels jocs i consoles.

 

Consoles retro dins de consoles actuals

 

Només començar el joc criden molt l’atenció dos aspectes interessants: l’estil gràfic i la jugabilitat, fets especialment per emular els jocs de la dècada dels vuitanta però sense que el control es faci feixuc. A més, podrem triar entre 7 aspectes diferents emulant consoles I ordinadors retro, entre elles la GameBoy i la GameBoy Advance SP, amb una aparença molt ben cuidada.

 

The Adventures of Elena Temple

 

Bon contingut amb controls “retro 2.0”

 

Però passem a un dels temes més importants: la jugabilitat. Ens trobem amb un joc de plataformes i puzle on haurem d’explorar una masmorra i aconseguir totes les gemmes amagades per poder sortir-ne. Com les aconseguirem? Doncs explorant les més de 50 sales que formen part de la masmorra, que no només amaguen les apreciades gemmes, sinó que també hi podrem trobar altres secrets com monedes, munició i altres sorpreses.

Sembla senzill? Doncs no ho és! Els enemics, trampes, punxes i plataformes no ens ho posaran gens fàcil, i per superar algunes sales necessitarem calcular bé els nostres moviments i executar-los amb precisió. Podrem eliminar alguns enemics amb l’ajuda de la pistola, però el més intel·ligent és tractar d’esquivar-los sempre que sigui possible, doncs la munició és molt escassa i tan sols podrem dur dues bales a sobre.

 

 

Exigència sense frustració

 

I per si tot això fos poc, haurem d’aprendre a orientar-nos, ja que el joc ens permetrà explorar la masmorra de forma no lineal, i podrem triar el nostre propi camí en tot moment. Afortunadament, disposem d’un mapa que serà de molta ajuda durant el joc, i quan morim, reapareixerem a l’Inici de la sala actual per poder tornar a intentar-ho, pel que no es fa frustrant. The Adventures of Elena Temple ja està disponible per a Nintendo Switch a un preu de 3,99 a la eShop. A més a més, en Reiseken us va oferir un gameplay en directe sobre l’aventura per tal que la veieu en moviment. Esperem que us agradi!