Spy Chameleon ha estat desenvolupat per una petita empresa independent catalana, anomenada Unfinished Pixel, equip format per professionals amb anys d’experiència a grans empreses del sector del videojoc.
Actualment es troben perseguint el seu somni de crear la seva pròpia empresa on desenvolupar aquells jocs que sempre han volgut jugar.

Spy Chameleon ens convida a endinsar-nos en una aventura formada per 75 petites fases amb 3 fites (recol·lecció de mosques, contrarellotge i recol·lecció de marietes -aquestes últimes, però, no es podran realitzar fins que no recol·lectem les mosques de la fase-). Aquestes 75 fases estan dividides en 5 divertides missions amb 2 nivells de dificultat.

El joc recorda als “Metal Gear clàssics (o “retro”, pels puristes), on hem de superar les 75 fases sigil·losament amb l’ajuda de capses, armaris, pintures i panells que canvien de color. Aquestes fases tenen una durada d’uns 10 segons de mitja, pel que la duració de la primera passada és relativament curta (unes 2 hores, aproximadament). Tot i així, disposa de nombrosos premis a desbloquejar i 3 fites que seran bastant complicades d’aconseguir. També disposa d’un sistema intern d’ “èxits completats”.

 

El sistema de “fites” de Spy Chameleon és extens i amb nombrosos elements i reptes disponibles per desbloquejar.

 

El simpàtic camaleó disposa de 4 colors per anar intercanviant de manera ràpida per tal de no ser descobert. Cada botó és un color: “X” per al color Blau; “A” per al Vermell; “B” per al groc; i “Y” per al Verd.

Una de les coses més destacables és la gran precisió del control del personatge: la resposta al moviment és molt ràpida i amb un moviment molt còmode, pel que resulta molt fàcil jugar-hi.

A cada missió ens trobarem amb nous reptes a superar. Per fer-ne un petit resum:

 • Missió 1: Càmeres de vigilància i vigilants que obsolien i es mouen d’un lloc a l’altre.
 • Missió 2: Claus per obrir portes i peixos que has de tocar per a moure la visió.
 • Missió 3: Panells que canvien de color i panells que es mouen, provocant ombres.
 • Missió 4: Interruptors que converteixen unes rates en mutants.
 • Missió 5: Capses per amagar-te, armaris i mosques que et pots menjar.

 

El protagonista de l’aventura Spy Chameleon en plena i frenètica acció

 

En resum: el joc, encara que sigui curt i senzill, no cau en la repetició de nivells, pel que el converteix en un joc divertit amb una corba de dificultat molt bona. Per contra, el joc recorda a les típiques aventures de mòbils que tots hem descarregat per poder fer els viatges en metro més sostenibles. És per això que el joc és ideal per a Nintendo Switch: gràcies al potencial de la consola podem jugar-lo en portàtil i gaudir del fantàstic control en els nostres viatges amb qualsevol tipus de transport, per exemple.

 

Punts a favor:

 • El seu preu, adaptat correctament al que ofereix.
 • El control dels elements, suau i precís.
 • No es fa repetitiu en cap moment.
 • Gran contingut, amb sistema de “fites” inclòs.

Punts en contra:

 • Es fa molt curt t’agradi o no t’agradi el gènere.
 • Sensació d’ “ambició” que fa que notis a faltar quelcom.