Enguany, el nostre bon amic Mario compleix 35 anys. I quina millor manera per celebrar-ho que revisitar les seves grans aventures en 3D a la Nintendo Switch? Cap! És per això que Nintendo, de manera més o menys sobtada, ha llançat al mercat de manera limitada, Super Mario 3D All-Stars, una compilació de les tres aventures tridimensional de Super Mario. En el paquet s’inclou Super Mario 64 (Nintendo 64, 1996), Super Mario Sunshine (Game Cube, 2002) i Super Mario Galaxy (Wii, 2007). A més, també s’inclou un recopilatori de les bandes sonores de tots tres jocs, perquè escoltem les composicions en qualsevol moment, fins i tot amb la pantalla apagada mentre duguem posats uns auriculars.

L’anunci original d’aquest recopilatori es va fer el passat 3 de setembre durant un Nintendo Direct dedicat al 35è aniversari d’en Mario, durant el qual també es va anunciar un port de Super Mario 3D World per a Nintendo Switch, i molts més productes relacionats amb la mascota de Nintendo. A molts va sobtar que el joc s’estreni dues setmanes després del seu anunci. I a molts més els ha sobtat que aquest recopilatori estigui disponible només de manera temporal, tan física com digitalment. I és que Super Mario 3D All-Stars només es podrà adquirir fins al 31 de març de 2021, justament a finals de l’any fiscal de Nintendo. De moment, però, no està clar si passat aquest temps es podran adquirir els jocs d’alguna altra manera.

 

 

Tres grans clàssics a preu de novetat

 

Super Mario 3D All-Stars inclou les tres primeres grans aventures de Mario en el món 3D, actuant a la seva manera com una gran càpsula del temps, que ens permet veure com en Mario i els seus jocs han anat evolucionant amb el pas del temps. El recopilatori, que està disponible per temps limitat, costa 60 euros, preu similar als altres jocs de Nintendo.

Super Mario 64: Originalment llançat el 1996 a la Nintendo 64, va ser el primer salt a les tres dimensions d’en Mario i el món que l’envolta. Considerat com un dels pares dels jocs de plataformes en 3D, i un dels pilars dels videojocs tal com els coneixem avui en dia. En aquest joc, explorarem el castell de la Princessa Peach i ens endinsarem en pintures i quadres per tal de navegar diferents mons i dur a terme tota mena de missions i així recuperar el poder de les estrelles per derrotar a Bowser. La versió de Nintendo Switch inclou una millora en la resolució i algunes petites actualitzacions en les textures.

Super Mario Sunshine: La segona gran aventura de Mario en el món tridimensional va ser Super Mario Sunshine, que va arribar a la Nintendo Game Cube l’any 2002. Aquesta aventura ens porta a l’Illa Delfino, on en Mario i la Princessa Peach esperaven gaudir d’unes merescudes vacances. Per la seva sorpresa, però, sembla que algú que es fa passar per Mario ha estat causant problemes als habitants de l’illa i l’ha estat embrutant amb pintura. Gràcies a la pistola d’aigua anomenada A.C.U.A.C, Mario haurà de netejar l’illa i atrapar a la seva còpia malvada, i així netejar també el seu nom. La versió de Nintendo Switch inclou una millora en la resolució, en les dimensions de la pantalla i ajustos en els controls, com ara HD Rumble.

Super Mario Galaxy: La tercera i última entrega que s’inclou en aquest recopilatori, és també una de les més populars. Estrenada originalment l’any 2007 per la Nintendo Wii, Mario s’enlaira a l’espai per salvar la Princessa Peach i la galàxia, que es veuen amenaçades per Bowser. A Super Mario Galaxy explorarem tota mena de planetes amb diferents ambientacions i enemics. De tots tres jocs, és el més variat de tots i amb més contingut. La versió de Nintendo Switch inclou una millora en la resolució, i ajustos en els controls. Gràcies els Joy-Cons, es pot jugar amb controls per moviment com si es tractés de la versió original. Una absència a destacar, és la de Super Mario Galaxy 2, la seqüela de Super Mario Galaxy que es va estrenar el 2010 a la Nintendo Wii, i actua com una expansió de l’original.

Bandes sonores: Com a extra, Super Mario 3D All-Stars ens permet gaudir en qualsevol moment de les bandes sonores de tots tres jocs. Si l’escoltem amb auriculars, podem fins i tot apagar la pantalla. Super Smash Bros. Ultimate també d’esposa d’aquesta funció, per exemple.

Super Mario 3D All-Stars està disponible per a Nintendo Switch des del 18/07/2020 fins al 31/03/2021 tant en format digital com en format físic a un preu base de 59,99 euros.