Has tingut algun cop una germana gran que era la responsable de les nostres entremaliadures? O una germana petita que era un corcó? Si no n’has tingut pas, t’hauràs estalviat molts maldecaps durant la infància i l’adolescència, així que pots estar d’enhorabona! (o no). Sigui quina sigui la nostra experiència viscuda, ens resultarà molt fàcil identificar-nos amb els personatges i introduir-nos en la delirant història que hi ha en el curt i intens videojoc que us presentem a continuació.

My Big Sister és un videojoc de terror en 2D desenvolupat per Stranga i Ratalaika Games on encarnarem a la Luzia, una nena de dotze anys de gran intel·ligència i creativitat, i posseïdora d’un particular sentit de l’humor. Si ens guiem per les seves paraules, la història no va d’ella sinó de la seva germana gran, la Sombria. Tant la Luzia i la Sombria seran víctimes d’un segrest, i durant els múltiples capítols, la Luzia haurà d’investigar i trobar pistes i objectes específics per poder tornar cap a casa i ajudar a la seva germana gran.

Es tracta d’una aventura gràfica d’estil point and click on ens mourem per diversos escenaris des d’una perspectiva top-down. Per avançar, disposarem d’un inventari i haurem d’utilitzar els diferents objectes que recollim pel camí. Els trenca-closques no ens resultaran gaire complicats, ja que tots els objectes que necessitarem per resoldre’ls els trobarem en un recinte tancat i de fàcil disposició. Es podria fàcilment pensar que es tracta d’un joc pels més petits de la casa però res més lluny de la realitat…

La història inicia d’una forma poc convencional, creant incògnites al jugador, i avança a través dels diferents capítols a fi de saber que ha passat. Irremeiablement, els versemblants senyals contradictoris ens acabaran per obrir més incògnites i crear nous dubtes que giraran cap per avall cada suposició que faci el jugador. Es tracta d’un conte de terror fosc i adult que juga amb la idea de la realitat com a un vel translúcid i trencadís, i que es mou en l’intimisme entre dues germanes i els nostres pitjors malsons. Tot i tenir un vocabulari simple, l’estil narratiu ens resultarà molt entretingut i facilitarà que vulguem continuar jugant fins a un capítol final on les nostres decisions podran desbloquejar sis possibles finals diferents.

 

 

Que no ens enganyi el seu aspecte visual clàssic i infantil. Ens acompanyarà en tot moment un humor negre molt necessari i que, en certs moments, trencarà amb la quarta paret fent al jugador còmplice de què succeeix en la trama, sorprenent-nos en el trajecte amb la seva multitud de referències a la violència, al sexe i al suïcidi. En aquest últim punt, s’allunya de l’aspecte hiperrealista que ens té acostumats el gènere de terror i afegeix un contrast interessant i força original mostrant-nos un joc simple, de vius colors i que, si tenim certa edat, ens recordarà a l’època de la nostra infantesa amb aquells entranyables jocs per a la Game Boy.

L’apartat sonor pot passar bastant desapercebut. Sovint ens envairà un absolut silenci esmorteït només per les passes de la nostra protagonista, i en altres ocasions un fil musical ens murmurarà una melodia exòtica i inquietant. A més a més, els efectes de so ens provocaran una que altra esgarrifança. Tot i no ser una banda sonora brillant, i que podria ser millorable, acaba resultant eficient.

El problema principal que trobarem és la seva durada, ja que en poc més de 3 o 4 hores podrem finalitzar la seva totalitat. La dificultat del videojoc és massa baixa i no presenta cap repte per al jugador, el qual tindrà com únic al·licient el fet de descobrir la història que se’ns presenta i la resolució dels seus múltiples finals. My Big Sister el trobarem exclusivament en format digital a l’eShop de Nintendo Switch pel seu preu actual a 5,99 euros. A continuació us deixem amb el Gameplay del nostre company Reiseken.