Fa anys que Nintendo ens tempteja amb un esperat Pikmin 4. L’última entrega que els fans de Pikmin van rebre va ser Hey! Pikmin, un spinoff que es va estrenar a Nintendo 3DS a mitjans de 2017, i no va acabar de convèncer ni a la crítica ni als jugadors. Ara, 7 anys després d’haver arribat a Wii U, Pikmin 3 torna a posar la franquícia en el mapa amb la seva arribada a Nintendo Switch, amb una versió Deluxe del joc, amb algunes millores i nous continguts.

Des de la seva estrena original a la Nintendo GameCube, per allà el 2001, la franquícia Pikmin ha vist poques entregues pel relativament llarg temps que fa de la seva existència. Si parlem de les entregues principals, només en tenim 3, i els seus respectius ports. Pikmin 1 i 2, que es van estrenar a la GameCube i van rebre una versió millorada a la Wii, i Pikmin 3 que es va estrenar a la Wii U i ara, ha rebut una versió millorada per la Nintendo Switch. Mentre les versions millorades dels dos primers van afegir un mètode de control nou que facilitava la jugabilitat al públic, sembla que la versió Deluxe de Pikmin 3 ha optat per afegir nou contingut i canviar dràsticament el sistema de control.

En relació a l’aventura original, Pikmin 3 Deluxe inclou aquestes novetats:

  • Nou mode cooperatiu per a dos jugadors.
  • Noves històries extra en les que controlarem Olimar i Louie.
  • Nous controls tàctils i canvis en la dificultat del joc i els enemics.
  • La Pikiopedia, que ens permet veure els perfils dels diferents éssers del joc.
  • Sistema d’assoliments.
  • Nou nivell de dificultat que ens ficarà les coses molt més difícils.
  • Tots els DLCs de la versió original.

 

 

La saga Pikmin consta en controlar el nostre protagonista, i manar a una sèrie de criatures-plantes anomenades Pikmin, per tal que ens ajudin al llarg de la nostra aventura. Des de fer-los cultivar, fins a derrotar gegantescos enemics propis d’una història de Lovecraft, per tal de dur a terme la nostra missió. En aquest cas, la trama ens explica l’aventura de Alph, Brittany i Charlie, tres astronautes que es veuen obligats a buscar menjar en els diferents planetes deguts els escassos aliments en el seu planeta natal a causa d’un boom de la població. Durant la seva tasca, es veuen sorpresos per l’impacte d’un meteorit, i es veuen forçats a aterrar a un planeta desconegut habitat pels Pikmin. Amb la seva ajuda, hauran d’aconseguir tota mena d’aliments i reparar la nau i abandonar aquest planeta per tornar a casa. Al llarg de les seves aventures en aquest planeta, també es trobaran els protagonistes de les dues entregues anteriors.

Si us interessa, disposeu d’una versió de prova del joc a la eShop de Nintendo Switch.

Pikmin 3 Deluxe està disponible per a Nintendo Switch des del 31/10/2020 tant en format digital com en format físic a un preu base de 54,90 euros.