És ben present per tothom que tingui una Nintendo Switch que la sèrie Pokémon no travessa una de les seves etapes qualitatives més memorables. La franquícia viu un moment molt dolç gràcies al marxandatge i als incomptables elements físics i originals que poblen les botigues d’arreu del món, però clarament a costa de sacrificar els resultats d’unes aventures multimèdia que, des del 1996, ens acompanyen en exclusiva gràcies a les consoles de Nintendo. En tot cas, i des de la més pura curiositat i rutina per tots els jugadors i jugadores, quan apareix un nou element que dona una mica més de vida a l’últim llançament en forma de videojoc de la saga sempre és motiu de celebració i, com a mínim, d’interès col·lectiu. Per tant, ha arribat un d’aquells moments que tant ens agrada escriure: viu noves històries, explora zones inèdites i coneix nous personatges i Pokémon amb el contingut descarregable de pagament per la novena generació de la franquícia més mítica de captura, cria i entrenament de criatures fantàstiques. L’expansió de Pokémon Escarlata i Porpra, anomenada «El tresor ocult de l’Àrea Zero», es comença a distribuir mundialment el 13/09/2023 i, fins al 30 d’abril del 2024, a través de dues grans actualitzacions, ens anirà oferint el retorn de més de 230 Pokémon reconeguts històricament que no apareixien originalment ni al Pokémon Escarlata ni al Pokémon Porpra, així com una sèrie de noves zones, possibilitats a nivell jugable i d’altres curiositats que us passem a resumir en català aquí, a NintenhypeCat, la comunitat catalana i en català de Nintendo!

 

 

Part I: La màscara turquesa. Llançament: 13 de setembre del 2023

 

En aquesta primera part del contingut descarregable, anomenada «La màscara turquesa», participaràs en una excursió escolar que et portarà a la plàcida comarca de Noroteo, els i les habitants de la qual viuen als peus d’imponents muntanyes. D’aquesta manera, t’hauràs d’equipar amb un «jinbei» tradicional, creant amistat i llaços de comnat amb nous personatges i Pokémon, amb l’objectiu de desentranyar els misteris que giren al voltant de les històries tradicionals d’aquestes terres. En aquesta comarca hi coneixeràs a l’Okidogi, a Munkidori i a Fezandipiti, tres Pokémon venerats com a herois pels vilatans i que van protegir les terres de Noroteo en el passat. Descobriràs, també, el Pokémon llegendari Ogerpon, portador d’una terrorífica màscara!

 

 

Part 2: El disc indi. Llançament: hivern del 2023

 

Quan ja hagueu gaudit de la vostra experiència a través de l’illa de Noroteo, en un futur encara indeterminat ens arribarà la segona (i, en principi, l’última) part d’aquesta expansió pel contingut base del joc. La informació de la qual disposem d’aquest 50% del contingut descarregable és, a hores d’ara, incerta, i només disposem d’algunes pinzellades inicials que esperem ampliar poc a poc, però de moment sabem que en aquest «Disc indi» visitarem la recentment inaugurada Acadèmia Nabiu, la «tercera pota» de les dues faccions o classes que vam encarnar o al Pokémon Escarlata (Acadèmia Taronja) o al Pokémon Porpra (Acadèmia Raïm), així que ens tocarà posar-nos l’uniforme d’aquesta nova escola per gaudir de la vida com a estudiant d’intercanvi en aquesta peculiar institució, que està ubicada majoritàriament sota les aigües de l’oceà i que s’especialitza en els combats Pokémon. Aquí també hi descobrirem un nou Pokémon llegendari, anomenat Terapagos, que resplendeix amb la seva brillant aura!

 

 

Bonificacions de reserva

 

Si adquireixes «El tresor ocult de l’Àrea Zero», tindràs disponibles les dues parts d’aquesta nova aventura a Pokémon Escarlata o Pokémon Porpra per un preu molt interessant. També rebràs un Lot d’uniformes amb noves peces que podràs utilitzar immediatament en qualsevol de les dues aventures anteriorment comentades, però amb algunes diferències exclusives entre versions. A més, si compres «El tresor ocult de l’Àrea Zero», podràs obtenir un Zoroark que coneix un moviment molt inusual i que podràs utilitzar per combatre dins la teva aventura. Compra’l abans del dimarts, 31 d’octubre de 2023, i rebràs un codi que podràs bescanviar per aquest regal tan especial! Recordeu que podeu adquirir el DLC a la pàgina oficial de Nintendo (aquí pel Pokémon Escarlata i aquí pel Pokémon Porpra) o, si voleu ajudar a mantenir les plataformes digitals de NintenhypeCat, a Amazon el podeu trobar a un preu base, de 34,99 euros!

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.