Super Mario RPG, conegut oficialment com a Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars, va simbolitzar un punt d’inflexió en la història dels videojocs japonesos. Llançat per primera vegada el 1996 per la SNES, aquest joc va ser el resultat d’una col·laboració entre Nintendo i Square (ara Square Enix), dos gegants nipons de la indústria dels videojocs. I és que la relació entre totes dues companyies no podia ser millor, permetent que Nintendo cedís la seva franquícia més popular als creadors de sagues mítiques com Dragon Quest i Final Fantasy.

El joc es va desenvolupar sota la direcció de Chihiro Fujioka i la producció de Shigeru Miyamoto, el creador de Super Mario. Super Mario RPG va ser el primer joc de rol del nostre fontaner preferit, i va establir molts dels elements que es veurien en futurs títols, com Paper Mario i la sèrie Mario & Luigi. La trama de Super Mario RPG comença amb una història familiar: la princesa Peach ha estat segrestada per Bowser. No obstant això, la història pren un gir inesperat quan un enemic desconegut anomenat Smithy fa acte de presència. Resulta que Smithy i els seus súbdits han destrossat la Star Road amb l’objectiu d’apoderar-se de tot. Mario, juntament amb una colla de personatges únics, hauran de plantar cara a Smithy i salvar el món.

 

Review: 'Super Mario RPG' updates its turn-based formula just enough : NPR

 

El joc es distingeix per la seva jugabilitat que combina elements de plataformes amb un sistema de combat basat en torns. A més, el joc incorpora un sistema que permet als jugadors augmentar el dany o defensa realitzant accions específiques durant el combat. D’aquesta manera, els jugadors que premin el botó d’acció en el moment just, rebran bonificacions durant els combats. Super Mario RPG va ser aclamat tant per la crítica com pels jugadors per la seva història i la seva jugabilitat. A més, la banda sonora del joc, composta per Yoko Shimomura, és considerada tot un clàssic. Malgrat que han passat més de dues dècades des de la seva publicació original, Super Mario RPG continua sent un títol estimat. Tant és el punt, que moltes persones han reclamat durant anys que Nintendo i Square Enix afegeixin el joc a Nintendo Switch Online, per tal de revisitar aquesta aventura. Tot i aquestes peticions, el joc no ha arribat a Nintendo Switch, almenys, de la manera que molts esperaven…

 

 

Arriba la remasterització

 

Durant el Nintendo Direct del 21 de juny de 2023, Nintendo va sorprendre els seus seguidors amb un anunci totalment inesperat. Després d’anys reclamant la inclusió de Super Mario RPG a Nintendo Switch Online, la companyia va anunciar una versió totalment remasteritzada del joc. Mantenint l’encant de l’original de Super Nintendo, aquesta nova versió del joc, completament en 3D, cerca oferir l’experiència clàssica del joc a un nou públic.

Tanmateix, deixant de banda l’aspecte gràfic, la versió de Nintendo Switch inclou diferents millores i novetats respecte a la versió original. Per començar, aquesta nova versió inclou un mode fàcil per als jugadors que estiguin més interessats en la història i vulguin gaudir del joc sense la dificultat dels combats originals. Per altra banda, després de completar el joc, els jugadors podran lluitar de nou contra els caps en una forma més potent.

Pel que respecta a la qualitat de vida, s’han realitzat canvis en la visualització de la barra de salut (HP) i el recompte de punts de flor (FP) en pantalla durant els combats, i la millora de l’organització dels ítems en els menús. Parlant dels menús, s’ha afegit un bestiari que proporciona informació sobre els enemics. Un punt a destacar, és que els jugadors podran triar entre les cançons remasteritzades o la música original de la SNES.

 

 

Al llarg dels anys, Super Mario RPG s’ha convertit en tota una joia de culte, tot i les pegues i dificultats que Nintendo ha posat per rejugar-hi sense la necessitat d’emulació. En certs aspectes, la primera aventura de rol de Mario i companyia recorda a jocs com EarthBound. Títols de SNES amb seguidors molt dedicats que, tot i recomanar els jocs, la reticència de Nintendo de rellançar-los, provoca dificultats a l’hora de trobar nous fans. Esperem que, amb aquesta versió remasteritzada, en Geno, Mallow i els altres, aconsegueixin calar-se al cor d’una nova generació. Sigui que sou fans de la saga Super Mario, us agradin els jocs de rol per torns, o simplement vulgueu explorar una època diferent de Nintendo o Square Enix, on la creativitat era el plat del dia, us recomanem de tot cor que doneu una oportunitat a Super Mario RPG.

 

https://areajugones.sport.es/wp-content/uploads/2023/06/super-mario-rpg-remake-1-1080x609.jpg

 

Super Mario RPG està disponible a Nintendo Switch des del 17/11/2023 a un preu base recomanat de 59,99 euros tant en format físic com en format digital.