El hype està descontrolant-se sense motius, però en qualsevol cas, cada anunci d’un joc nou genera més expectatives que l’anterior respecte a la successora de la Nintendo Switch. Quin processador utilitzarà? Quina targeta gràfica? Seguirà la línia de la Nintendo Switch i serà retrocompatible? Com serà el disseny? Aquestes són les preguntes que més veiem que es fan les persones a la comunitat, però no són les qüestions que més es debaten. Per damunt de tot això, la gran incògnita és: Quina serà la data (aproximada) de llançament? Algunes persones se la imaginaven per a finals d’enguany o, vaja, com a mínim, l’anunci de la següent consola amb la confirmació de la data de llançament, i tot això està generant unes tremperes… Sort que comença desembre i ja ve el fred per a calmar una mica els ànims. I ara que parlem de desembre, ens oblidem d’alguna cosa. Desembre i hype. No resulten dues paraules tan allunyades, però per què?

Ja està clar! Saturnàlia, o Nadal, o com vulgueu dir-li. Aquestes festes en les quals els més petits de casa escriuen cartes al Pare Noel o als reis mags, i fan cagar al Tió. Una època de l’any que és màgica per als més petits, ja que entre altres coses, des de la seva perspectiva, reben regals d’uns éssers màgics que van repartint-los per tot el món.  Però des de la perspectiva dels adults, potser no és tan màgic ni és tan uniformement alegre com entre la canalla, perquè de vegades, ens podem quedar sense idees per regalar-los a aquestes persones especials per a nosaltres, generant-nos un cert mal estar, però no patiu, Nintenhypers. Hem estat pensant en això, i per tal d’evitar que us passi, hem fet (com ja va sent costum) un calendari d’AdveNTH on cada dia, diferents membres de la comunitat anireu recomanant jocs (tant en format físic com en digital) dient els motius que els fan recomanar-lo i acompanyant el text amb una imatge o el tràiler de l’aventura. Tot això des de l’1 de desembre, fins al dia 25. Cada dia actualitzarem l’entrada amb les recomanacions que ens feu arribar. Així doncs, us convidem a obrir amb nosaltres les finestretes del calendari amb nosaltres per veure què hi trobarem!

 

 

Dia 01/12/2023: Katamary Damacy (Bandai Namco)

 

La recomanació d’en Carles (Liduri): «Katamari Damacy és un joc únic on controles una bola adhesiva que ha de rodar pel món per recollir tots els objectes possibles amb l’objectiu de fer créixer la mida de la bola i poder enganxar cada cop objectes més grossos. El joc no solament destaca per la seva premissa original i la seva simplicitat mecànica, sinó que enamora amb uns escenaris inspirats en el país Nipó, un estil artístic simple i encantador i sobretot, per una banda, sonora molt alegre i divertida. En anar fent créixer la bola es creen situacions gracioses i surrealistes, començant sent una boleta petita que només es pot enganxar en engrunes per, després de créixer com una bola de neu pendent avall, veure com es destrueix l’escenari al pas de la teva bola de demolició que endrapa tot el que li passa per davant.»

 

Katamari Demacy Reroll disponible en format físic a partir de 35 € i digital a l’eShop a partir de 20 €.
We Love Katamari Reroll + Royal Reverie disponible en format físic a partir de 30 € i digital a l’eShop a partir de 30 €.

 

Edicions físiques de Katamari Demacy Reroll i We Love Katamari Rerol + Royal Reverie

Edicions físiques de Katamari Demacy Reroll i We Love Katamari Rerol + Royal Reverie

 

 

Dia 02/12/2023: Fae Farm (Phoenix Labs)

 

La recomanació d’Anna (Dilavy): «Què hi ha millor per aquestes festes que el fet d’imbuir-se en la màgia d’un poble de fades? A Fae Farm ens encarnarem en un nàufrag que ha anat a parar a un poble amb molt d’encant. Haurem de fer-nos càrrec d’una granja i explorar mines a fi d’ajudar els vilatans del poble amb el poder màgic de les fades. La història principal està dividida en capítols, en anar completant missions desbloquejarem més funcions i diferents màgies i moviments que ens ajudaran a anar a zones que abans no podien accedir. El joc destaca per l’atractiu apartat artístic i sonor, i per la manera tan addictiva que ens atraparà durant hores.»

 

Fae Farm està disponible en format físic a partir de 47 €, i en format digital a l’eShop per 60 €

 

El Fae Farm és una opció excel·lent per tots els públics si voleu gaudir d’una gran combinació entre aventura i gestió de recursos.

 

 

Dia 03/12/2023: Baten Kaitos 1 & 2 HD Remaster (Bandai Namco)

 

La recomanació d’en Jordi (Reiseken): «Baten Kaitos 1 & 2 HD Remaster és una col·lecció que tot amant dels jocs de rol japonesos hauria de tenir. Aventura de Monolith i Bandai Namco, barreja un sistema de batalla curiós amb el combat per torns i les cartes (magnus), on aquestes an evolucionant a mesura que va passant el temps. Tot això es combina amb un bon treball artístic per l’època que va sortir. A part, amb el recopilatori s’hi inclou el Baten Kaitos Origins, que no va arribar a sortir aquí en la seva època ni tan sols ara s’han dignat a traduir-lo… però, en definitiva, si us agraden els JRPG’S, doneu-li una oportunitat i ja veureu com el gaudiu.»

 

Baten Kaitos 1 & 2 HD Remaster està disponible en format físic a partir de 45 € i en format digital a l’eShop per 49,99 €.

 

El Jordi treient pit de la versió original per la GameCube del Baten Kaitos, al costat de la versió de Nintendo Switch.

 

 

Dia 04/12/2023: Persona 5 Royal (Atlus)

 

La recomanació d’en Jordi (Grigbow): «Lluita envers la corrupció? De les noves generacions versus la caspa dominant a les altes esferes? Rebuig a la política? Amistat? Assetjament? Pares que no deixen viure la seva vida als seus fills/es per voler controlar-los i viure a través d’ells/es? Lluitar contra tot el que és fosc que amaguem al nostre cor? Us sembla interessant? Voleu 100 h (i més) de joc que no es fan mai dures, ni llargues i, de pas, establir tal vincle amb uns personatges de videojoc que, un cop acabat aquest, sentireu una buidor interior que costarà que marxi? Sí, no? I per què no heu jugat encara Persona 5 Royal? Aneueu tard, feu-me cas. M’ho agraireu. P.D.: El 4 el podeu jugar, també, que consti.»

 

Persona 5 Royal està disponible a Switch en format físic (45-50 €) i en format digital (59,99 €). També teniu tots els videojocs de la saga Persona disponibles en format digital (el 3 i el 4 en físic, exclusius limitats).

 

Alguns elements del Persona 5 Royal de la col·lecció del Grigbow, sense doble fons a les estanteries (per poc temps).

 

 

Dia 05/12/2023: The Library of Babel (Tanuki Game Studio)

 

La recomanació d’en Jordi (JordiBDR): «The Library of Babel és un joc 2D de plataformes i sigil ambientat en un futur tribal postapocalíptic vint mil anys després de l’extinció humana, on els robots han establert la seva societat, però no saben molt respecte als seus creadors, els humans. Un dia, algú troba una biblioteca on hi ha tot el que està escrit i per escriure, obrint-li al robot esmentat les portes a la bogeria i el caos, trasbalsant-lo a tal punt, que esdevé el Líder d’una secta violenta. Dins del joc controlarem a Ludovik, un robot que és un explorador i que han enviat a la colònia per a investigar un assassinat. Tot això ens farà recórrer diferents zones, seguint la pista de l’assassí, algunes zones són més pacífiques que altres, que estaran controlades per grups enemics. Com ja sabeu, Ludovik és un buscador, per tant, no està programat per a lluitar i utilitzar la violència. En comptes d’això, haurà d’avançar àgilment, en sigil, i a base de salts per tal de poder superar els obstacles que se li presenten pel camí. A més a més, tenim una sèrie de missions interconnectades entre elles on haurem de recollir objectes, per a donar-li’ls a algú, o combinar-los entre ells per tal d’aconseguir un altre objecte que ens permeti avançar a una altra zona. Ah, i per si no ho sabíeu, és un joc català i en català. Actualment, per a Switch, sols està en format digital a l’eShop.»

 

The Library of Babel està disponible a Nintendo Switch en format digital per 18,99 €

 

The Library of Babel, joc català i en català desenvolupat per Tanuki Game Studio

 

 

Dia 06/12/2023: Dredge (Black Salt Games)

 

La recomanació de l’Adrià (Marxally): «Dredge és un joc de pesca molt diferent del que ja estem acostumats a veure. Optant per una jugabilitat més centrada a l’exploració i la gestió, abans que la simulació, ofereix un arxipèlag per navegar. Mitjançant el nostre vaixell que podem millorar a mesura que completem missions i venguin les nostres captures, podrem experimentar diferents misteris i descobrir tota mena de secrets i espècies marines. Disponible en format físic amb una edició de luxe la mar de completa!»

 

Dredge està disponible a Nintendo Switch en format físic i en format digital per un preu recomanat de 24,99 €

 

Un dels millors personatges de Nintendo amb el Dredge de fons, perquè el gust de l’Adrià és exquisit!

 

 

Dia 07/12/2023: Suika Game (Aladdin X)

 

La recomanació del Joan (Radar): «No hi ha cap joc que últimament toqui més que Suika Game! Com moltes vegades ocorre a la vida real, es tracta de combinar fruites fins que tinguis una sucosa síndria a les teves mans. D’aquelles joies que surt del Japó i, de sobte, en parla tothom. Aquest petit joc a 3 euros és un caramel·let per a totes les edats!»

 

Suika Game està disponible a Nintendo Switch només en format digital per 2,99 €

 

Per només 3 euros, el Suika Game és el joc ideal per matar l’estona entre els àpats nadalencs!

 

 

Dia 08/12/2023: X-Morph Defense (EXOR Studios)

 

La recomanació de l’Albert (Viufinslamort): «Com a autoproclamat secretari general de l’escissió de nintenrates us proposo un joc que acostuma a baixar a 2€ si sabeu esperar: X-Morph Defense. És un joc del gènere tower defense que, com a persona nascuda a finals dels 80, em porta molts bons records. El nostre objectiu és evitar una invasió alienígena a través de la col·locació estratègica de torres automàtiques de defensa al llarg d’un mapa pel que desfilaran les tropes enemigues. Perdrem la partida si ens destrueixen la nostra base i la particularitat del joc respecte d’altres del mateix gènere és que el nostre “cursor” serveix per col·locar les torres, en el mode de construcció, però també és una nau ofensiva, en el mode d’atac. Com és habitual en aquest tipus de jocs caldrà equilibrar els tipus de torres adequats al tipus d’enemics i decidir entre quantitat (fer-ne més) o qualitat (fer-les més potents). Les mecàniques son les habituals d’aquest gènere més enllà de la nau-cursor i de la possibilitat que els enemics canviïn la ruta en funció de la destrucció del terreny o de la construcció de parets que podem fer per dirigir-los. El nivell de dificultat m’ha semblat adequat, poques vegades haureu de repetir partida i quan ho feu ja sabreu per quines onades d’enemics us haureu de preparar. EXPer 2€ no és pot demanar més, però reconec que cal tenir un mínim interès pel gènere o es pot fer una mica repetitiu. Hi ha 3 DLC que poden servir si al cap d’un temps de passar-vos el joc voleu tornar-hi.»

 

X-Morph Defense està disponible en format físic i en format digital a un preu relativament variable (PVP: 19,99 €).

 

Si us agraden les aventures d’estratègia infinites, no ho dubteu: X-Morph Defense és el vostre joc!

 

 

Dia 09/12/2023: Degrees of Separation (Moondrop / Modus Games)

 

La recomanació de l’Albert (Trust17): «El recomano perque no és un joc triple A ni un joc gaire conegut, però vaig veure que es podia jugar cooperatiu i el vaig decidir comprar. El joc és de puzles, curtet, potser dura entre 6 i 10 hores, segons a la rapidesa que vagis jugant. Té una història molt maca, a nosaltres personalment ens va agradar molt i vam estar xerrant durant una bona estona a l’acabar el joc, que tant de bo hi hagués més jocs així, on es nota que hi han posat amor. La jugabilitat és bona, no se’ns va fer gens pesat. Doneu-li una oportunitat :). El seu preu actualment a l’Eshop és de 19,99 €, jo el vaig comprar d’oferta per 9,99 €.»

 

Degrees of Separation està disponible a Nintendo Switch en format digital per un preu base de 19,99 €

 

Si voleu passar les festes jugant en companyia, no ho dubteu: Degrees of Separation és el vostre joc!

 

 

Dia 10/12/2023: Sonic Superstars (SEGA)

 

La recomanació del Jordi (Rockstr85): «Temps era temps, quan en Sonic va córrer per la meva Sega Mega Drive al Nadal del 1992, aquest joc em va marcar de per vida a mi i ben segur que també als meus germans i a la meva germana. És per aquest motiu que jo vull recomanar a tots aquells fanàtics de l’eriçó blau el Sonic Superstars. No és aquell Sonic del 92, ni tan sols se li apropa i potser hi ha jocs com Mario Wonder que són molt millors, però Sonic, és i serà aquell eriçó que es va transformar en superguerrer i a tots ens va deixar boca-badats. Sonic Superstars compleix, és entretingut, divertit, tot i que a vegades les parts finals de lluites contra els enemics de finals de món es poden fer tedioses, així i tot no puc no recomanar-ho. M’agradaria que, per totes aquelles noves videojugadores, aquest títol les marqui tant com em va marcar a mi. Espero que aquest any, 2023, sigui l’any que recordin aquest joc. Per mi, sempre és i serà el meu Sonic.»

 

Sonic Superstars està disponible a Nintendo Switch en format físic (45 €) i en format digital (59,99 €).

 

La versió física del Sonic Superstars del Rockstr85, amb la decoració de Nintendo darrere per dissimular

 

 

Dia 11/12/2023: Pikmin 1 (Nintendo)

 

La recomanació d’en Francesc (Mironet): «Tot i ser un joc de Nintendo Gamecube, la versió del Pikmin 1 per la Nintendo Switch ens dona l’entrada a tota la franquícia dins l’híbrida de Nintendo. Aquesta aventura de Miyamoto és un joc d’estratègia i plataformes per totes les edats, on la gestió del temps i la optimització dels recursos ho són TOT. A més a més, si us agrada i us captiva la idea que us proposa, tindreu un total de 3 entregues més per la Nintendo Switch (el 2, que es ven conjuntament amb el primer, i el 3 i el 4), sent l’última entrega una de les més aclamades pel públic. No cal jugar al primer, igualment, per observar com de divertida és la saga, però és molt necessari per veure com ha evolucionat tot plegat.»

 

Teniu disponible tota la franquícia Pikmin a Nintendo Switch (Pikmin 1+2, Pikmin 3 i Pikmin 4) en format físic a preus variables que no superen els 50 €. El Pikmin 1, el Pikmin 2, el Pikmin 3 i el Pikmin 4 també els podeu trobar en digital a la Nintendo eShop per entre 50 i 60 €.

 

Tota la col·lecció de Pikmin en format físic del Mironet, que aprofita ara que encara no és pare per gastar-se els diners. I la Deck?

 

 

Dia 12/12/2023: Getsufumaden: Undying Moon (Konami)

 

La recomanació del Manu: «Getsufumaden: Undying Moon és la seqüela de Getsufumaden, un joc d’acció i plataformes de la Famicom. El joc transcorre 1000 anys desprès del primer, on el protagonista (Fuma) és descendent d’en Getsu Fuma (el protagonista del primer joc). En Fuma haurà d’esmolar bé la seva espasa per sobreviure a l’infern, que en aquest cas es presenta amb estil ukiyo-e dins d’un roguevania amb jugabilitat hack&slash on ens aguarden enemics desafiants, bosses més desafiants encara i una increíble banda sonora. Un joc menyspreat però ple de sorpreses i altament recomanable!»

 

Getsufumaden: Undying Moon està disponible a Nintendo Switch en format físic i en format digital per entre 25 i 40 €.

 

L’edició especial del Getsufumaden d’en Manu, que només estava disponible a botigues especialitzades!

 

Dia 13/12/2023: Digimon Survive (Hyde / Bandai Namco)

 

La recomanació d’en Joan Guillem (Tiuf): «Digimon Survive és un joc que va tenir molts problemes en el seu desenvolupament i, després de quasi dos anys d’endarreriments, el juliol de l’any passat (2022) vam poder gaudir-lo, per fi. Cal dir que després de tots aquests problemes que he dit, absolutament ningú, jo inclòs, teníem esperances que fos un bon joc. Per sort, ens vam equivocar. Combinant els gèneres de la novel·la visual i el combat per torns en quadrícula, la seva història enganxa des del primer minut, explicant com un grup de 8 nois i noies se’n van de campaments d’estiu i acaben transportats al món dels Kemonogami (nom que tenen els Digimon en aquest univers del joc). Aquesta història ve a ser la de Digimon Adventure 01, però aquest cop el poder de l’amistat no ho arregla tot. Se’ns presenta una aventura més aviat de tonalitat fosca, a través de diversos mapes, on cada diàleg i cada decisió desencadenarà diferents situacions, jugant amb el suspens i els combats sorpresa amb els Kemonogami tot plantant cara a les conseqüències de les decisions que s’ha anat triant. Una de les frases que se’m va quedar d’un dels seus creadors és que la primera vegada que et passis el joc no ho podràs fer amb tots els protagonistes vius. Aquest joc, doncs, ha agafat la idea inicial de Digimon Adventure 01, però l’ha refet amb tons de terror i de caire adult. Us recomano que, tant si sou fans de la saga com si no ho sou, li doneu una oportunitat al joc. Ha estat diverses vegades d’oferta tant en físic com en digital, i sent una aventura que en 30 hores es pot passar més o menys (jo diria que me’l vaig passar en 50 hores perquè vaig completar algunes coses més), és ideal per aquestes festes!»

 

Digimon Survive està disponible a Nintendo Switch en format físic (26 €) i en format digital (49,99 €).

 

L’estanteria d’en Tiuf, ben plena del seu viatge a Japó, mostrant el Digimon Survive.

 

Dia 14/12/2023: Super Mario Bros. Wonder (Nintendo)

 

La recomanació d’en Jordi (JordiTXF): «La meva recomanació és Super Mario Bros. Wonder. Molts diuen que és el millor joc 2D de la saga principal des de Super Mario World de la SNES i no els falta raó. És innovador, divertit i visualment atractiu a parts iguals. Cada nivell et sorprèn, ja que les flors meravella que hi ha en cadascun d’ells el transformen tant en aparença com en jugabilitat de maneres totalment inesperades. La dificultat es manté baixa durant pràcticament tot el joc, però això no té per què ser necessàriament dolent perquè ja va bé de tant en tant relaxar-se i no estressar-se. Això sí, el joc és curt, potser massa, fins i tot per als que se’l vulguin passar al 100%, encara que no es fa pesat rejugar els nivells. De tota manera, és un joc molt recomanable i per a tots els públics, tant per a veterans com per a qui s’estreni jugant a un Mario, i és tota una experiència que poques vegades he viscut jugant a videojocs.»

 

Super Mario Bros. Wonder està disponible a Nintendo Switch tant en format físic (48,99 €) com en format digital (59,99 €).

 

Un clàssic que retorna amb força: Super Mario Bros. Wonder. Si encara no el teniu, és ideal per tots els públics!

 

Dia 15/12/2023: Animal Crossing New Horizons (Nintendo)

 

La recomanació d’en Sunny (Sunny Pen): «Ja sigui amb família o amb amistats, la franquícia Animal Crossing amb el seu joc més recent, Animal Crossing New Horizons, evoluciona la saga a un nou nivell. Gràcies als beneficis de l’empresa d’en Tom Nook, s’ha obert el Pla d’Assentament d’illes desertes i tu n’ets el seu representant. Crea, decora i gaudeix de la vida al teu ritme amb personatges nous, antics i entranyables veïns que faran la teva experiència increïble i inoblidable gràcies a les evolucions de la pròpia franquícia. I, a més, si disposeu d’algunes baies extra, podeu comprar el contingut d’expansió de l’aventura, anomenat Happy Home Paradise, on podreu decorar i deixar fluir la vostra creativitat fent cases de retir pels múltiples personatges de la saga.»

 

Animal Crossing New Horizons està disponible a Nintendo Switch en format físic (46,90 €) i en format digital (59,99 €).

 

L’Animal Crossing: New Horizons, un joc que ja és un clàssic dels Calendaris d’AdveNTH.

 

Dia 16/12/2023: Curse of the Sea Rats (Petoons Studio)

 

La recomanació d’en Francesc (Rulitox): «Curse of the Sea Rats es tracta d’una aventura d’estil ratoidvania (metroidvania) en la que podem utilitzar 4 personatges, cadascún d’ells amb un estil diferent de combat. L’objectiu principal del joc és salvar el nen del capità del vaixell on estàvem de presoners, però això no serà tan senzill, ja que el vaixell ha sigut segrestat per una bruixa malvada que ha convertit a tothom a bord en rates, incloent clar, als nostres 4 personatges. Un dels trets característics d’aquest joc a nivell jugable és la possibilitat de poder jugar a l’història amb els amics de forma local. A nivell artístic cal destacar també que totes les animacions han sigut dibuixades a mà. I per últim però no menys important, és un joc català i en català.»

 

Curse of the Sea Rats està disponible a Nintendo Switch en format físic (39,99 €) i en format digital (13,99 €).

 

Sí, és possible comprar jocs en físic per la Nintendo Switch que disposin del català com a idioma oficial seleccionable!

 

Dia 17/12/2023: Donkey Kong Country Tropical Freeze (Nintendo)

 

La recomanació d’en Roger (Rodo): «Aquest ha sigut l’any de provar, per primera vegada, Donkey Kong Country: Tropical Freeze. A falta d’una nova aventura de DK, era hora de gaudir d’un plataformes gairebé perfecte i que s’adapta a la perfecció al nivell d’habilitat de l’usuari gràcies a les seves opcions d’accessibilitat. Compra obligatòria!.»

 

Donkey Kong Country: Tropical Freeze està disponible a Nintendo Switch en format físic (49,99 €) i en format digital (59,99 €).

 

Donkey Kong Country: Tropical Freeze, un ‘port’ de WiiU que es gaudeix a la perfecció a la Nintendo Switch!

 

Dia 18/12/2023: The Making of Karateka (Digital Eclipse)

 

La recomanació de l’Aleix (Olost Teletext Club): «The Making of Karateka és la primera entrega de la Gold Master Series de Digital Eclipse, una col·lecció que presenta jocs històrics en un format híbrid que es podria qualificar com a documental interactiu. En el cas de Karateka, tenim accés a tot tipus de documents: fragments del diari personal de Jordan Mechner, correspondència entre ell i Broderbund, dissenys, entrevistes, prototips de Karateka i d’altres jocs anteriors de Jordan Mechner que veuen la llum per primer cop… i la cirereta del pastís: els remakes de Karateka i de Deathbounce, cuinats in-house. A Karateka li tinc especial estima, ja que va ser un dels primers videojocs als que vaig jugar. A la meva llibreria digital de Switch estic acumulant bastants d’aquests jocs que van marcar la meva infància i primera adolescència. Karateka, Another World, Flashback… i ben aviat sembla que tindrem disponible el Silpheed de Game Arts de l’any 1986.»

 

The Making of Karateka està disponible a Nintendo Switch només en format digital a canvi de 19,49€.

 

L’Aleix, recomanant el The Making of Karateka, us mostra que aprendre història dels videojocs + divertir-se amb la Switch és possible.

 

Dia 19/12/2023: Theatrhythm Final Bar Line (Square Enix)

 

La recomanació d’en Ricard (Nintendrón): «Hola Nintenhypers!, com esteu?, aquí Ricard de Podcast Nintendrón. En aquestes festes tan boniques y bla bla bla us vull fer una recomanació nintendera, rolera i amb molt de ritme. El joc del qual vull parlar és el Theatrhythm Final Bar Line, la nova entrega del teatret de Final Fantasy que ho dona tot a Nintendo Switch en un recorregut complet per tota la saga Final Fantasy, incloent-hi les cançons més emblemàtiques i un fotimer de DLC de pagament d’altres RPG top de Square-Enix. Mira que són fills de p*ta. En definitiva, un joc ‘fanservice’, amb una jugabilitat addictiva, per gaudir-lo sol o en companyia, amb molta rejugabilitat gràcies als diferents modes de dificultat i per la seva quantitat absurda de contingut. Apa! Bones festes i molt de potar per fer més espai a la panxa.»

 

Theatrhythm Final Bar Line està disponible a Nintendo Switch en format físic (44,62 €) i en format digital (35,99 €).

 

El mestre de la pota, anomenat Ricard, recomanant un joc per aquestes festes en la línia del seu exquisit gust: Theatrhythm Final Bar Line!

 

Dia 20/12/2023: UnMetal (Unepic_Fran)

 

La recomanació de l’Albert (Parlemdejocs): «Fa poc va sortir Metal Gear Solid: Master Collection Vol.1, però com que tinc un profund respecte pels lectors de NTH la meva recomanació és UnMetal! Esteu preparades per barrejar un homenatge brillant als primers Metal Gear amb el millor sentit de l’humor? Doncs esteu de sort, perquè UnMetal ha arribat per fer-vos gaudir infinit, sobretot si sou uns llepapíxels com jo. Espionatge amb vista cenital, combats frenètics contra enemics finals sense neurones, tocs d’aventura gràfica i l’epicitat que només els jocs amb la paraula Metal al nom poden tenir. Voleu més motius? Manual d’instruccions! I el distribueix Tesura!»

 

UnMetal està disponible a Nintendo Switch en format físic (40,90 €) i en format digital (16,99 €).

 

L’Albert us recomana l’UnMetal, joc que repeteix d’altres calendaris, però ara amb la possibilitat de comprar-lo en format físic!

 

Dia 21/12/2023: Catherine Full Body (Atlus)

 

La recomanació d’en Cesc (Punajo): «Són molts jocs, els que podria recomanar per les vostres Nintendo Switch, però n’he triat un d’especial per a mi: Catherine Full Body. Atlus ens presenta una revisió d’un joc de fa uns quants anys, però amb molt més contingut. Catherine Full Body ens explica una història, per majors d’edat, d’infidelitats, amor i… millor no explico res més. Diferents trames segons les decisions que prenguis i fins a 13 finals diferents (jo els he fet tots, però el nostre amic Youtube us podrà ajudar, en aquest aspecte). Un gran disseny de personatges, combinat amb un sistema de trencaclosuqes no apte per la gent que es fica nerviosa fàcilment, fan d’aquest joc una aventura única en la seva espècie. Si busqueu bé, el podreu trobar per 4 duros, així que no teniu excusa!»

 

Catherine Full Body està disponible a Nintendo Switch en format físic (38,49 €) i en format digital (12,49 €).

 

La col·lecció del Punajo amb el Catherine: Full Body camuflat entre tanta qualitat multimèdia!

 

Dia 22/12/2023: Tinykin (Splashteam)

 

La recomanació de la Laura (LauraPikPik): «Tinykin és un joc d’exploració i plataformes que té per objectiu recol·lectar tots els col·leccionables. I, mentre explores la casa per anar fent favors a tothom amb l’objectiu d’obtenir les peces per a la nau, aniras descobrint la història de la humanitat. Aquest joc, a diferència de Pikmin, no té cap mena de pressió; no hi ha ni límit de temps ni vida. A més, tampoc consisteix a gestionar ni el temps ni les criatures, perquè els tinykins te’ls trobaràs per tota la casa (una de les missions del joc és intentar trobar-los a tots). tot i ser curt, és un joc que val molt. Es llueix en l’àmbit estètic; es nota que beu molt de Paper Mario amb els ambients en 3D i els personatges en 2D. També cal destacar que els controls responen molt bé i són molt fluids, cosa que fa molt agradable l’exploració. Per acabar-ho d’adobar, els diàlegs, les animacions i el disseny de nivells estan plens d’un humor que faran d’aquesta expedició una experiència deliciosa. El joc està disponible a totes les plataformes: Nintendo Switch, Xbox, PlayStation i Steam. A més, Xbox i Switch tenen una demo gratuïta on podràs explorar tota la primera habitació.»

 

Tinykin està disponible a Nintendo Switch en format físic (edició limitada) i en format digital (24,99 €).

 

La Laura no us podia no recomanar altra cosa que un “pikminlike” independent, per aquestes festes: el Tinykin!

 

Dia 23/12/2023: Super Mario RPG (Nintendo)

 

La recomanació de la Laia (LaiaMBcn): «La meva recomanació per aquestes festes i, perquè no, per la resta de l’any, és el remake de Super Mario RPG. Es un joc que, tot i venir de la època de Super Nintendo, encara manté la frescor i totes les característiques digitals que el caracteritzen. No només és divertit, sinó que és molt còmode de jugar. i apte per a tots els públics. A part, en aquest remake, Nintendo ha fet un treball multimèdia magnífic, a nivell audiovisual, i que incorpori traducció al castellà es un afegit interessant i necessari (tot i que m’hagués agradat més que incorporés el català, però què hi farem). Si ets una persona amant dels RPG amb tocs d’humor o, directament, si t’agrada la saga Paper Mario, no ho dubtis i llençat de cap a comprar aquest joc!»

 

Super Mario RPG està disponible a Nintendo Switch en format físic (48,99 €) i en format digital (59,99 €).

 

A dia 23, si encara no teniu cap regal pensat, feu cas a la Laia i correu a comprar el Super Mario RPG per la Nintendo Switch!

 

Dies 24/12/2023 i 25/12/2023: Targetes de saldo per la Nintendo eShop

 

La recomanació de NintenhypeCat: «Vivim una època, clarament, incerta. És impossible, ara mateix, donar resposta clara a les clàssiques preguntes que, extretes del més pur periodisme, podem aplicar directament al nostre dia a dia: Què? Qui? Com? On? Quan? Per què? Si bé això ens obre la porta a evolucionar cap una forma de veure el món amb uns ulls on la tolerància, el respecte, la transparència, l’ètica i la moral hi tinguin un pes cada cop més present, és innegable que el camí serà dur i ple d’incògnites sense resposta, però en temps d’incertesa, una de les poques llums a les quals ens podem aferrar per no perdre el cap és, sense cap mena de dubte, la de l’esperança i la del pensament que el passat que deixem enrere servirà, en algun moment o altre, perquè la gent del demà aprengui dels errors i les desfetes d’un present que no tornarà. Per això, si aquestes festes teniu algú especial al costat i li voleu fer un present, regaleu-li quelcom on pugui viure la seva vida digital al seu aire, sense prejudicis, i amb una lliure elecció que a la vida real és possible que mai arribem a sentir. Bones festes i feliç entrada d’any a tothom!»

 

Les targetes de saldo de la Nintendo eShop estan disponibles arreu a canvi de 15, 25, 50, 75 o 100 euros.