Ens retrobem amb el darrer intent de revifar als quasi oblidats Mii, en aquesta aventura de JRPG per la Nintendo 3DS. Deu anys després de caracteritzar els Mii, ja siguin com a lluitadors per l’Smash Bros, com a conductors al Mario Kart o de ser un entranyable veí al Tomodachi Life. Ens els retrobem en un escenari ple d’actors i actrius de teatre interpretant l’heroica d’uns braus defensors de la pau del seu regnat.

A Miitopia ens trobarem amb la historia d’un arximag (personalitzat per un dels nostres Mii’s), que ha aparegut al Regne de Miitopia i ha decidit pispar les cares dels habitants del nostre reialme, per aquest motiu 4 herois (escollits des de les files dels nostres Mii’s) s’endinsaran dintre d’aquesta odissea per recuperar les cares dels habitants.

A priori ens trobem amb un JRPG de tall clàssic massa fàcil, on la corba de la dificultat quasi no creixerà fins a uns instants de la darrera part del joc. Un cop finalitzat el videojoc se’ns obriran unes missions adicionals i un món nou, és aleshores on es farà gala d’on pot arribar la veritable dificultat del joc. Durant unes 30 hores de joc (40 hores si el volem completar al 100%) anirem lluitant contra més d’un centenar d’enemics diferents, tots personalitzats amb diferents trets facials.

Unes mecàniques fàcils i intuïtives que ens fan recordar als jocs JRPG més clàssics com Final Fantasy, Dragon Quest, Phantasy Star… Amb el contrapunt d’un mapejat al més pur estil Super Mario Bros. 3. El sistema de combats resulta ser extremadament senzill, els nostres Mii’s actuaran per si mateixos, sent capaços d’utilitzar màgies curatives, o arremetent a l’enemic amb atacs cos a cos, o mitjançant encanteris d’atac. Nosaltres només podrem ser partícips en els combats mitjançant les sals, amb les quals repondrem els punts de vida, màgia, reviure’ns i/o farem que entrin en un estat de fúria. Arribats aquí ens trobem en un dels problemes més grans del joc, i és que cau en una repetició constant, si bé és veritat que quan arribis a la posada on els nostres herois reposaran després d’un traçat de lluites, faran vincles entre ells, es recolzaran o bé tindran discussions que a posteriori afectaran als nostres combats (encara que no massa), no ajudarà massa a canviar el tediós que es torna tants enfrontaments, això si, comptarem amb un “Fast-Forward” per poder avançar la velocitat a les lluites.

Els nostres 4 guerrers podran escollir diferents classes de personatge (guerrer, mag, clergue, cantant, xef, lladre…) un cop hagin pujat de nivells aprendran nous atacs, és aquí on ens trobarem amb un factor de re jugabilitat bastant important, i és que en un moment de l’aventura podrem canviar la nostra classe, i comprar roba i armes a la posada, no serà l’únic factor de re jugabilitat, també en el nostre camí en més d’una ocasió es bifurcarà en diferents parts i podrem optar a fer diferents camins, on trobarem des de tresors (amb armes, armadures, etc.) o enemics per pujar de nivell.

La gràcia del joc recau en els Mii’s, on ells seran els creadors de la nostre història, faran comentaris randoms i podrem personalitzar les històries introduïnt personatges de caràcter important a partir dels nostres Mii’s, això connotarà d’una agudesa a l’història i la farà dintre d’uns paràmetres una mica reduïts a un Do It Yourself.

El joc consta d’una banda sonora que no resulta ser massa memorable, però que en ocasions tindrà moments simpàtics i ens acompanyarà al llarg dels 8 mons que consta l’aventura.

 

 

 

 

• El Do It Yourself del lore del videojoc mitjançant els nostres Mii

• L’humor dels nostres Mii al més pur estil Tomodachi Life

• Poder crear vincles entre els nostres personatges i que es recolzin i/o s’emprenyin entre ells.

 

 

 

 

• Es converteix amb molta facilitat en un joc massa repetitiu que insta a jugar tot el rato en càmera ràpida

• La llarga durada del joc, i és que 30 hores per un joc amb una història massa tòpica resulta difícil de pair.

 

[amazon_link asins=’B072LD6BYS’ template=’ProductAd’ store=’nintenhype-21′ marketplace=’ES’ link_id=’fbed2121-05ae-11e8-a8da-d5d0cf9c377f’]