Estem a pocs dies d’un suposat Nintendo Direct que ens anunciï el conjunt de jocs que traurà Nintendo durant aquest 2018 i un dels títols més esperats per la comunitat és un nou joc de la saga Super Smash Bros. Encara no sabem si serà una 3ª versió del Smash 4 que ja ha sortit per  Nintendo 3DS i per la WiiU o d’una 5a entrega de la saga per a Switch.

Independentment del cas, el conjunt de personatges que apareixen en el joc es pot veure ampliat, reduït i/o modificat.

En aquest article vull exposar la meva opinió personal sobre personatges que crec que podrien quedar bé en el joc, els personatges que m’hi agradaria veure i les modificacions que crec pertinents.

PERSONATGES “CLONS”

Una de les virtuts de la saga de videojocs Super Smash és el ser un joc de lluita que ajunta personatges de sagues de videojocs diferents a on els lluitadors són únics i mostren estils de lluita totalment diferenciats els uns dels altres que representen els seus respectius jocs.

Per “clons” s’entén aquell conjunt de personatges creats a partir d’un personatge prèviament existent, agafant els mateixos atacs, moviments i estructura variant-los en major o menor mesura. Aquests personatges al meu entendre no aporten varietat i la originalitat que hauria de tenir un Smash, per tant molta gent de la comunitat demana que es treguin del joc, o de que se’ls hi faci un “rework” que el diferenciï dels originals.

 


 

Uns exemples de personatges clons serien en Mario i en Dr. Mario, altres personatges com Marth i Lucina, Capitán Falcon i Ganondorf, Fox i Falco, Lucas i Nes i sobretot Pit i Dark Pit que sembla més aviat un canvi de color.

Un exemple de com es pot variar un personatge per diferenciar-lo del seu clon és el cas d’en Link i en Toon Link

En Link de l’Smash 4 es un personatge pesat, lent i que colpeja fort. En canvi el Link que controlem a tots els jocs de la saga no transmet aquestes sensacions, al jugar-lo ens sentim com a un heroi lleuger, que esquiva els atacs de monstres gegantins mentre busca un punt feble entre les seves defenses. També se sent un personatge dinàmic i versàtil capaç d’adaptar-se a les armes que troba. En l’Smash 4 no se sent així, han fet d’en Link un personatge pesat per diferenciar-lo clarament del Toon Link, que en contraposició es ràpid, lleuger i els seus atacs no fan gaire mal. No crec que aquesta sigui una opció correcte sobretot si es buscar que l’estil de lluita de cada personatge s’assembli al del joc original.

Dins de la saga de Zelda, en Link pot aconseguir una infinitat d’objectes, la diferencia d’aquest dos personatges podria recaure en els objectes que treuen en els atacs especials.

Un exemple dels objectes que podria tenir en Toon Link seria la fulla Deku (UpB) per volar amunt, recuperar-se i tornar al escenari. Podria posar-se les botes de ferro (DownB) que el farien ser un pes pesat que costés de llançar fora del escenari, però en canvi anés molt lent, li impedís el salt i el fes caure en picat. Seria curiós de veure un personatge que fos per defecte molt lleuger i pogués passar a voluntat a ser pesat i lent. El (NeutralB) ) podria utilitzar el martell Megatón per fer una atac fort i contundent i el (LateralB) podria treure una ampolla amb la que agafes i emmagatzemés atacs (com fa el NeutralB del Aldeano).

 

 

PERSONATGES NOUS.

PAPER MARIO

Aquest personatge protagonista de la saga Paper Mario podria tenir un conjunt de moviments únics i jugar-se de forma molt diferent a en Mario.

Aquest personatge podria assemblar-se a en Mr. Wame and Watch en quant a pes i estructura, i els seus especials podria treure els companys tan carismàtics que té en cada joc.

 

Per posar un exemple, en els seus especials podria utilitzar Almirante Bombard (B) deixant un explosiu mòbil per l’escenari. En Lakilester (UpB) com a recuperació utilitzant el seu vol. La Lady Bow (DownB) podria ajudar al Mario a fer-se transparent i inmune als atacks. I en Koops (FrontalB) que llencés la seva closca per fer mal als adversaris.

Dins de cada joc té un conjunt de companys amb habilitats úniques que li podrian anar molt bé de cara als atacs especials.

Els atacks smash els podria fer amb el martell, diferenciant-se així de la resta de personatges.

 

HANS – GOLDEN SUN

El protagonista del primer joc de la saga Golden Sun, un JRPG que va llançar la seva primera entrega per Game Boy Advance, es un personatge que la comunitat d’Smash porta demanant des de fa temps però que en Sakurai encara no s’ha decidit a incloure’l. Dins del joc en Hans és capaç de fer servir tant armes cos a cos, com una espases, màgies de tipus terra i utilitza l’afinitat d’unes criatures màgiques anomenades Djinns per potenciar la seva pròpia màgia i realitzar invocacions.

 

RAYMAN

El personatge d’Ubisoft, protagonista d’una saga de jocs de plataformes, està passant ara per hores baixes i sembla que els Rabbids l’estan acabant d’enfonsar. Abans de que coneguéssim el llistat de personatges definitiu de l’Smash 4  ens vam empassar un fake leak que mostrava en Rayman com un personatge jugable. A partir d’aquest punt, després i tot de demostrar-se que era fals, es van començar a sentir veus dins de la comunitat d’Smash de que la idea de tenir en Rayman dins del joc no els hi havia semblat gens malament i fins i tot estaven il·lusionats perquè sortís en un futur.

En Rayman  podria ser un lluitador molt interessant de portar ja que al tenir les mans i cames separades del cos, les seves hitbox podrien esdevenir curioses per jugar-hi.

 

INKLING

A la saga Smash sempre hi han fet acte de presència personatges de les sagues emblemàtiques de Nintendo. Splatoon s’ha guanyat aquest dret amb la popularitat i vendes que ha aconseguit a Europa, Estats Units i sobretot a Japó. Seria estrany no veure un Inkling com a personatge jugable en el pròxim joc d’Smash.

Podria utilitzar el corró de pintura pels els atacs Smash, els pinzells i broxes per els (TiltA), i que aquests atacs deixessin pintura per sobre del escenari. Un (UpB) que fos el Supersalt, com a recuperació. Un (LatB)  que pintés una gran part del escenari, i un (DownB) amb el que es transformes en calamar i pogues nadar per les zones prèviament pintades.

 

 

PERSONATGES NO TAN NOUS:

YOUNG LINK

Tot i que els personatges que es transformen els van treure del joc (Van separar Zelda i Sheik, Samus i Zero Suit Samus i van treure en Squirtle, Ivisaur i Charizard, deixant solament en Charizard) crec que podria ser un personatge molt interessant en Link del Majora’s Mask de forma completament diferent del que vam veure al Super Smash Bross Melee. Una versió interessant de veure seria en Link que pogués anar canviat de mascares i per tant passés de la forma Deku, a la forma Zora i a la forma Goron. El personatge podria ser molt semblant al entrenador Pokémon que vam veure al Super Smash Bros Brawl, en Link Deku un personatge lleuger, d’atacs fluixos i que és capaç d’atacar a distància, en Link Zora de pes mitjà, bastant àgil i atacs ràpids i de mitja distància i en Link Goron pesat, lent i fort.

 

ICE CLIMBERS

Please.