Bon “juernes” a tots i a totes! Per cert, mai us heu plantejat com es podria “catalanitzar”, això de “juernes”? Ho intento i em surt fum del cap, de veritat us ho dic. És igual, que em perdo entre tanta introducció. Avui, com acostuma a ser “marca de la casa”, tenim una mica de tot, des de nombrosos nous llançaments fins a especulacions sobre possibles incorporacions al nou Smash Bros. de Nintendo Switch. I, a un dia de la sortida oficial de Kirby Star Allies, comencem les “NTHNews” del dia!

 

 • Llistem els nous llançaments que tindrà Switch ben aviat: Shape of the World (sense data ni format especificats), Shadow Bug (el 30 de Març en format digital), Runner 3 (que s’ha presentat mitjançant un vídeo i es llançarà el 22 de Maig en format digital i físic, acompanyat de varis extres com la banda sonora, manual d’instruccions,…), Desert Child (en digital, durant l’any), Adventures of Bertram Fiddle (arribarà en format digital a Japó el 29 de Març, sense data confirmada a la resta de continents), Sol Divide (a la eShop japonesa el 22 de Març i no hi ha intenció de que surti de territori nipó), Welcome to the Information Superhighway (de Tomorrow Corporation -els de World of Goo-, tot i que sense data ni formats especificats), Re:Legend (en digital per a finals d’any), The Bunker (en digital per al dia 9 d’Abril), Decay of Logos (a finals de tardor, i tot apunta que serà a través de la eShop), RICO (shooter multijugador amb tocs de roguelike del que no se sap ni data ni format) i Infernium (a la eShop “molt aviat”, així, tal qual ho han anunciat),
 • El creador de Gunman Clive (aquells plataformes Western tant característics que triomfaren, sobretot, a Nintendo 3DS) ha anunciat que fa sis mesos que està treballant en un nou projecte i que la plataforma “base” que està utilitzant és Nintendo Switch. Una gran notícia per als seguidors i seguidores del seu treball.
 • Com a notícia “surrealista” del dia, tenim la confirmació de que un joc inspirat en la sèrie Narcos arribarà a Nintendo Switch durant la primavera del 2019. Seguirem informant.
 • Ja tenim data de llançament per a Valkyria Chronicles 4 a Occident. Concreta del tot, tampoc: arribarà durant la tardor d’aquest any. I també s’ha conegut que CANVAS serà el motor gràfic utilitzat per a crear el joc.
 • Hem conegut quant d’espai ens farà falta a la Switch per alguns dels seus pròxims llançaments: The Last Day of June, 2.1GB; Neo Atlas 1469, 1.1GB; Penny-Punching Princess, 915MB; Gem Smashers, 427MB; Clustertruck, 307MB; Sparkle 3 Genesis, 284MB; Enchanting Mahjong Match, 265MB; Deep Ones, 256MB; Tesla vs Lovecraft, 246MB; Eat Beat Deadspike-san, 221MB; Gekido Kintaro’s Revenge, 145MB; Toki Tori, 127MB; Swim Out, 110MB; Sol Divide, 64.0MB; i Bad Dudes, 57.0MB.
 • Gal Metal ha rebut una demo a Japó. Recordem que a la resta de territoris, modificant certs paràmetres des del perfil d’usuari, es pot arribar a accedir a les eShop alienes per adquirir-ne els títols exclusius, però en aquest cas, no ho recomanem a no ser que tingueu coneixements de japonès.
 • Ja sabem quins títols de NeoGeo arribaran la setmana que ve a Switch: seran World Heroes Jet 2 i Moon Patrol. Dos títols clàssics més que s’afegeixen a una llarga llista sense intenció de que pugui acabar aviat.
 • Thimbleweed Park es va llançar a Nintendo Switch el Setembre de l’any passat. El 30 de Març, gràcies a Limited Run Games, el podrem adquirir en format físic i amb la possibilitat de comprar una edició especial d’aquest de la que no se n’ha descobert encara el contingut. Haurem de ser ràpids: aquesta companyia obra resrves dels jocs un dia en una hora concreta i les unitats acostumen a ser extremadament escasses (i, en aquest cas, vindran numerades).

 

Edició física de “Thimbleweed Park ” anunciada per a Switch per Limited Run Games

 

 • A Famitsu han fet una enquesta per veure quants usuaris i usuàries japonesos/es estarien disposats a adquirir l’online de pagament a Nintendo Switch. I el resultat ha estat una mica agredolç: només el 57% estarà disposat a pagar per jugar en línia. Suposem que aquest punt de vista variarà bastant quan surtin jocs de la talla d’Smash Bros.
 • I, parlant d’Smash Bros., la companyia Funimation ha preguntat a Nintendo a través de Twitter quan posaran a Goku com a personatge a aquest fantàstic joc de lluita. La pregunta ha sorprès a molts/es, sigui pel caràcter còmic o pel rerefons “ocult” que hi pugui arribar a haver sota aquesta “innocent” qüestió.
 • Trista notícia: el servei de Nintendo Zone tancarà el seu servei a tota Europa el proper 28 de Març d’aquest any. Recordem que aquest servei permetia, entre d’altres, que algunes cadenes de videojocs oferíssin algunes recompenses digitals per a algunes aventures de forma gratuïta, o rebre dades de consoles d’altres usuaris/usuàries.
 • “Molt aviat” tindrem notícies sobre un adaptador per a Switch que permetrà jugar en format vertical al Mode Portàtil de la consola. Seran com una espècie d’adaptadors que se situaran entre els Joy-Con i la consola i funcionaran com a suports verticals. Us mantindrem informats/des.
 • I, per acabar, des d’avui teniu disponibles els jocs Aero Fighters III (de NeoGeo), NeonWall, Sparkle 3 Genesis i el fantàstic The Long Reach (molt recomanable).

 

Moltes gràcies i agafeu forces, que s’atansa el cap de setmana!