Sembla  que va ser ahir, però ja fa un any que Nintendo va posar a la venta al mercat de la seva nova màquina, la consola Híbrida, la Nintendo Switch.

 

 

Abans de la seva sortida tothom tenia la incògnita de si la consola podria redirigir la deriva que havia agafat Nintendo amb les consoles de sobretaula. Com ja sabeu Nintendo venia d’un fracàs en vendes com va ser la Nintendo WiiU, una consola que tot i tenir un boníssim catàleg First Party, i també bastant de catàleg third, la gent no la va comprendre, a més a més d’una potència justeta per l’època, etc van provocar que hi hagués un cert desencís, i no li van donar confiança, tant va ser així que tot el suport third que va aconseguir de primer moment va desaparèixer en poc temps. Aquests fets van provocar que la consola només vengués uns 13 milions i escaig de consoles en tota la seva vida útil.

Però tot això va començar a canviar a partir de l’anunci sobre la nova consola de Nintendo, el dia 20 d’octubre del 2016 amb el famós vídeo de Switch, en el qual vam poder veure, per primera vegada, com era la consola i vam comprovar com Nintendo volia trencar amb tot el que havíem vist abans amb una consola que fos tant portàtil com de sobretaula. Una cosa mai vista de la manera que ens ho plantejava Nintendo, a molta gent ens va deixar impactats amb el que ens va mostrar Nintendo i fins i tot ens fèiem creus, i ens fregàvem els ulls, amb el que havíem vist. Era possible tot allò que ens havien mostrat?

 

 

A part del concepte de la consola, també ens va impactar veure de nou el Zelda en moviment i com el podríem jugar tant en portàtil com en sobretaula. També veure Skyrim en una consola de sobretaula de Nintendo, el Mario que no en sabíem res, Mario Kart en portàtil i mode local, un joc de Basquetbol, Splatoon,etc. Tot això ens va deixar realment amb les dents llargues desitjant que tot fos real, sobretot com dèiem, després d’on veníem amb una WiiU al final amb un catàleg bastant limitat.

Després va venir l’acte de presentació de Nintendo Switch el dia 12 de Gener de 2017, en el qual Nintendo ja definitivament ens presentaria la consola i totes les seves característiques, els joycons i les seves funcions com el HD rumble, giroscopi, lector nfc, etc. el mode DockTabletop, etc. Preu… Una presentació que ja ha quedat gravada a la nostra memòria.

 

 

Però a part de tot això, el que ens va realment impactar va ser el catàleg de jocs que ens van mostrar durant aquesta presentació. En ella vam poder veure per primera vegada varis jocs, tant first party, com per a sorpresa de tothom, com sobretot una llarga vista de Thirds, això si molts indies.

Vam poder veure per primera vegada jocs com Arms, 1-2 Switch que aprofitaven els Joycons, com per exemple veure també un primer teaser del Shin Megami Tensei, confirma el suport de Bethesda amb l’Skyrim, el suport de EA amb Fifa i molts d’altres i per acabar l’acte ens van deixar totalment desencaixats amb el sorprenent i èpic tràiler del Zelda Breath of The Wild i confirmant que sortiria pel llançament de la consola.

Després de tot això la gent es preguntava si realment Nintendo amb Switch aconseguiria tenir un catàleg realment atractiu veient que sortia en una generació que començava a estar establerta i a més a més amb un hardware que tot i que era justet, en comparació amb la competència, si podia fer atractiva la màquina convertint-la en la consola portàtil més potent mai vista.

 

 

Cada nova informació que ens arribava de les companyies que volien desenvolupar per a Switch, només feia que alimentar el Hype de la gent, a part de confirmar motors gràfics que serien compatibles per a desenvolupar a Switch van fer que es crees molta expectació a la vegada que escepticisme per algun dels rumors, a més a més Nintendo ens van dir que tindríem cada mes un títol AAA per a la nostra Nintendo Switch.

La gent va agafar aquesta informació amb pinces i els més escèptics van pronosticar que això seria impossible o que tot serien ports de WiiU que sortirien a Nintendo Switch tal qual i més veient informacions tals com Mario Kart 8 DeluxePokken Tournament DX, etc. i d’altres van dir que la Switch seria la nova Vita o la nova wii per jugadors “casuals” o una consola que només seria per a territori indie… algunes d’aquestes afirmacions encara perduren avui en dia, després d’un any. Un any que realment per catàleg ni els més escèptics ens podríem imaginar. Un catàleg que, si hi ha molt indie, però també hi ha una part molt important per a títols realment bons i a més a més abastant una gran quantitat de gèneres.

I és que ara després del primer any de vida de la Nintendo Switch hem cregut oportú fer una petita anàlisi per l’extens catàleg de Switch, per veure que ens ha deixat aquest primer any de catàleg, i podem afirmar que ens trobem davant un dels millors, per no dir millor primer any d’una consola per catàleg.

Per fer aquest repàs ho dividirem amb gèneres, perquè així veurem realment quins gèneres realment predominen, tenint en compte el gran nombre de jocs que han sortit no els anomenarem a tots, sinó que farem un petit repàs global.

Per començar aquest repàs, com hem dit, englobarem els jocs dins de diferents categories segons el gènere en el qual pertanyen, també tornem a repetir no hi ficarem pas tot el catàleg de la consola, sinó que posarem una petita representació de cada gènere amb els títols més importants de cada categoria, perquè sinó no acabaríem mai. Comencem!

 

Aventura:

 

Zelda Breath of the Wild-Data de llançament: 3/3/2017- Companyia : Nintendo

 

 

I comencem forts amb el Zelda Breath of the Wild, per a molts, considerat un dels millors jocs de la història, guanyador del GOTY de l’any 2017, per davant de molts títols de categoria com Nier automataHorizon Zero Dawn etc. El primer joc Triple A de la companyia Nipona i a més a més joc de llançament per a la Nintendo Switch, joc que compartia llançament amb la Nintendo WiiU. Aquest joc es podria definir amb una senzilla paraula: Llibertat. I sí, no es per a menys, Zelda Breath of the wild es fins avui en dia la màxima expressió de llibertat en el món dels videojocs, tu realment a partir de la primera zona, que serveix de tutorial per conèixer una mica les mecàniques generals del joc, pots fer realment el què et doni la gana fins i tot anar per l’enemic final si vols i et veus en cor, com si et vols perdre recorrent els diferents territoris de Hyrule, anar a fer temples, buscar tresors i objectes per tot el mapa, el què vulguis.

 

 

Zelda Breath of the Wild ens ha impactat a tots amb aquesta sensació de llibertat que, això si, no amaga que la història podria ser una mica més potent, que sobretot això ho provoca el mateix fet que a la vegada és la seva gran virtut, com hem anomenat la seva gran llibertat. Gràfics Cell Shading molt ben aconseguits que impacten pels seus grans efectes i detalls, tot està molt ben calculat, això si amb alguna rascada en zones puntuals i algunes arreglades amb actualitzacions, amb un so ambient extraordinari amb moments puntuals de banda sonora genials, i amb unes físiques boníssimes, fet que també ha estat reconegut per tothom, i tot cuidat fins al mínim detall, com cremar l’herba i aprofitar el vent per escampar el foc, els llamps que s’atrauen amb els objectes de ferro i les armes de ferro, etc. Temples que cada un ens proposa un petit trencaclosques per poder aconseguir els orbes o objectes que s’hi amaguen. Per tant tenim un joc que és una AVENTURA en majúscules, i és un dels millors jocs de la generació sense cap mena de dubtes i exclusiu i de llançament a Nintendo Switch.

 

           

 

En el gènere de les aventures hem tingut molts títols per a la Nintendo Switch que han ajudat a tenir un molt bon catàleg dintre d’aquest gènere, alguns els posaré en altres categories, però clar tot queda a l’ombra del Zelda BOTW. Alguns que podríem destacar són:

 

Wonder Boy: The Dragon’s Trap– Data de llançament: 18/4/2017-Companyia: LizardCube-

 

 

Wonder BoyThe Dragon’sTrap és un remake del joc que va sortir en el seu moment per a la Master System i altres sistemes el Wonder Boy III the dragon‘s trap, considerat per a molta gent, el millor de la saga. Aquest joc ens permetia recuperar aquest clàssic de les consoles de 8 bits i actualitzar-lo podíem alternar entre els gràfics antics de 8 bits o els actuals, que són d’una qualitat excel·lent i sembla que estiguem jugant a una sèrie d’animació directament, joc excel·lent que els jugadors amb més anyets en el “mundillo” recordarem amb molt de afecte i que gràcies al rentat de cara les noves generacions podran gaudir-ne.

 

 

Blossom Tales: El Rey Durmiente– Data de llançament: 21/12/2017-Companyia: FDG entertainment

 

 

Joc que la nostra companya Ariarlet ben aviat ens portarà l’anàlisi. Blossom Tales: El rey durmiente és un joc que té l’essència de les aventures de les consoles de 16 bits i que sobretot recorda molt al the legend of zelda a link to the past, això si amb alguns detalls gràfics que es noten que són millors. Joc que com als jocs de l’època s’enfoca des d’una perspectiva des de dalt i una aventura que haurem de resoldre els diferents puzzles i reptes per avançar tal com succeïx a altres jocs del gènere com el zelda.

 

L.A. Noire-Data de llançament: 14/11/2017-Companyia: Rockstar-Take Two

 

 

LA Noire el joc de detectius de la companyia Rockstar la mateixa que desenvolupa la saga GTA. Ens posem a la pell de Cole Phelps un ex marine que entra en el cos de policia i comença a rebre i investigar casos, alguns d’ells reals, de la ciutat de Los Angeles dels anys 40. Bon port d’aquest joc que combina elements d’aventura gràfica amb elements d’aventura gràfica fet que el converteix en un títol especial i que de vegades es pot fer una mica pesat de jugar, però així i tot és un bon títol, i a més a més d’una third important, com és Rockstar.

 

 

I n’hi ha molts més, fent d’aquest gènere un dels més prolifics de la consola farem una petita llista: Vesta, Oceanhorn, Rime, the Sexy Brutale, Violett, Oxenfree, The Count Lucanor, etc.

 

Conducció:

 

Mario Kart 8 Deluxe-Data de llançament: 28/4/2017- Companyia: Nintendo

 

 

Parlar de Mario Kart és parlar d’una de les sagues més importants que té actualment Nintendo i aquesta això ho sap, i per tal que la consola guanyés pes de vendes ràpides va provocar que Nintendo es decidís a portejar el Mario Kart 8 de la Wiiu a la Switch, això si, cal dir que com a compensació hi van introduir tots els continguts de Dlc a més a més d’introduir el mode Batalla i com a resultat fer de Mario Kart 8 Deluxe un Port realment aconseguit i un dels millors títols, per no dir millor, del gènere en totes les generacions. Un joc pràcticament infinit per diversió, sobretot Online, on hi ha una comunitat realment activa i en el qual sempre hi ha gent per jugar. Gràfics espectaculars en mode Portàtil i molt cridaners a TV. És un dels imprescindibles sí o sí de la Switch.

 

                                    

 

Fast RMX– Data de llançament: 3/3/2017- Companyia: Shin’en

 

 

Fast RMX és un joc de carreres Futuristes al més pur estil Wipeout o F-zero amb uns gràfics realment impactants i amb una velocitat de vertigen, que sembla mentida com mou el joc amb solvència la Nintendo Switch a 1080p a 60fps. Fast RMX pel preu que costa i els continguts que porta es un altre dels recomanats de la Nintendo Switch sobretot si t’agrada el gènere. Prepara’t per portar un dels 15 cotxes, pels més de 30 circuits que conté el joc. A més a més pots jugar en mode multijugador local fins a 4 players i també compta amb joc online.

 

          

 

Gear Club Unlimited– Data de Llançament: 21/11/2017- Companyia: Eden Games

 

 

Gear Club és un joc de Conducció Arcade, amb tocs de simulador, per a la Nintendo Switch, que és un port d’un joc que havia sortit per a SmartphonesÉs un port millora‘t per a la consola de Nintendo en el qual ens posarem al volant de més de 30 automòbils, alguns d’ells llicenciats. Podrem competir tant online, en events diaris i campionats. És l’únic joc que té un toc realista de cotxes de la Nintendo Switch per al moment. Per cert els cotxes tenen bastant capacitat de personalització dins del garatge.

 

    

 

En el gènere de conducció aquests serien dels títols més destacats, però també podrem trovar-hi: Cars 3, Aqua Moto Racing Utopia, Snow Moto Racing Utopia…

 

Fighting Games:

 

Ultra Street Fighter 2: The Final challangers– Data de llançament: 26/5/2017-Companyia: Capcom

 

 

Torna un dels clàssics del gènere dels jocs de lluita, en aquest cas Capcom ens porta, per enèsima vegada, una nova revisió del mític Street Fighter 2, en aquesta ocasió Capcom ens regala una versió en gràfics totalment remodelats, amb la opció de Poder canviar pels gràfics de la generació de 16 bits de manera pràcticament instantània, a més a més, d’un mode de joc exclusiu per a la Switch “senda del Hado“, mode de joc en primera persona que encarnarem el paper d’en Ryu i tindrem que derrotar onades d’enemics, fent servir els joycon, a més a més podrem controlar com a personatges a Evil Ryu i Violent Ken. Un altre dels afegits és la possibilitat de fer combats de 2 vs 1 contra la màquina a més a més de comptar amb un mode galeria amb centenars d’imatges per desbloquejar. Un títol totalment imprescindible per a la Nintendo Switch.

 

   

 

Pokken Tournament DX– Data de llançament: 22/9/2017- Companyia: Bandai Namco

 

 

Pokken Tournement DX és el port millorat del mateix joc que va sortir per a la Nintendo Wii U és el mateix cas que amb el Mario Kart 8 Deluxe, joc amb el mateix contingut a més a més de tots els continguts extres que van posar a la recreativa en forma de nous Pokémon, tota la resta ja ho sabeu combats 1 contra 1 amb ajudants que podem activar cada cert temps, joc creat per part de l’equip de la saga Tekken, però ambientat en el Mons dels Pokémon. Joc bastant dinàmic amb l’estil de lluita i la seva jugabilitat, de bon acabat gràfic que el seu punt fort és tot el tema dels combats online, també té força continguts offline, però arriben a cansar una mica pel tema que és molt repetitiu.

 

   

 

Arms– Data de llançament: 16/6/2017- Companyia: Nintendo

 

 

Arms és una nova IP que va presentar Nintendo a l’event de presentació de la consola que hem comentat a l’inici d’aquest article. Aquest joc es basa en un joc d’estil boxa en el qual els personatges tenen com uns braços extensibles que poden abastar una llarga distància de colpeig, a més a més podem donar-li curvatura, per tal de sorprendre els enemics, a part de tot això podem configurar cada un dels 2 punys amb diversos guants, que poden fer que puguem modificar la nostra estratègia de lluita, joc que podem jugar tant amb el mando pro com amb els joycons (amb moviment), tal com podíem jugar al minijoc de boxa amb el Wii Sports això si amb més capacitat de moviment. Joc basat totalment amb l’experiència online fan que Arms sigui una bona experiència i sobretot un intent per canviar una mica tot el concepte dels jocs de lluita i fer-los més a l’estil Nintendo.

 

      

 

Aquests jocs són els que voldriem destacar, tot i que n’hi ha d’altres molt interessants en el gènere dels fighting Games com: Dragon Ball Xenoverse 2 (analitzat per un servidor), King of Fighters 98 (saga), Samurai Shodown, Fatal Fury, Art of Fighting…. etc

 

Plataformes:

 

Super Mario Odyssey– Data de llançament: 27/10/2017- Companyia: Nintendo

 

 

Super Mario Odyssey, joc que vam poder veure ja el mateix primer tràiler de la Nintendo Switch, i considerat un dels millors jocs de l’any 2017 només superat, en el catàleg de Switch, pel Zelda Breath Of the WildSuper Mario Odyssey és el gran Mario que tots esperàvem ja des de la Nintendo Wii perquè el 3d world, tot i ser un bon joc, no arribava al nivell d’excel·lència que ens tenen acostumats en els títols d’en Mario importants. Ens trobem davant un títol que ens proposa visitar mons realment extensos amb molts secrets per descobrir dins d’ells, cada món hi podrem trobar botigues, npc‘s per parlar i llunes per trobar…. i si aquest cop Mario ha de trobar llunes, tal com passava a Super Mario 64 amb les estrelles i Mario Sunshine amb els Sols, aquí a Super Mario Odyssey són llunes i algunes estan molt rebuscades sobretot en el post game, també tenim noves habilitats com les que ens dóna en Capy el barret d’en Mario nou, que serà un element importantíssim pel que fa al Gameplay ens referim. Gràficament es mostra un títol molt sòlid i molt agradable visualment. Moltes referències i més coses que us podreu trobar en aquest magnífic títol i que es converteix per mèrits propis en un dels imprescindibles per a tot jugador i que comparteix top amb el Zelda Breath of the Wild a la Nintendo Switch.

 

     

 

Celeste– Data de llançament: 25/1/2018- Companyia: Matt Makes Games

 

 

Celeste és un plataformes de estil retro, en el qual ens posarem en la pell de la Madeline que a través de la seva aventura, pujant muntanya, aconseguirem que pugui superar les seves pors. Com dèiem és un Plataformes que es basa en l’experiència acumulada dins del mateix nivell per avançar, diem això, perquè Celeste no te un comptador de vides com a tal, sinó que tenim un comptador que al final de la partida completa que ens indica quantes morts hem tingut durant tota l’aventura. El joc a més a més ens presenta nivells basats en seccions que són com un nivell en si mateix que estan interconnectats, i que no tenim quasi cap mena d’indicador per saber on som, ens trobem dins d’un títol molt exigent i considerat, per a molts, com un dels millors plataformes en 2d de fa molts anys. Gràfics pixelats i una banda sonora estil retro completen unes de les experiències més especials d’aquests últims mesos del primer any de la Nintendo Switch.

 

      

 

Axiom Verge– Data de llançament: 5/10/2017- Companyia: Thomas Happ Games

 

 

Axiom Verge és un joc de plataformes que englobaríem en el sub-gènere de “Metroidvania“, ja sabeu els jocs que tenen un desenvolupament semblant a un Metroid i Castlevania. En aquest títol ens posem a la pell de Trace, un científic que després de tenir un accident i quedar inconscient, es desperta en un antic món alienígena, on predomina l’alta tecnologia, durant l’aventura descobrirem el passat real de Trace i tot el que ha succeït en el món alienígena en el qual es desperta. És un plataformes de scroll lateral i que, com dèiem, agafa elements de jocs com MetroidCastlevaniabionic comando entre altres. Gràfics estil retro, desafiant amb una ambientació particular, etc fan d’ Axiom Verge un títol independent a tenir molt en compte, a destacar que Axiom Verge va ser nominat com un dels millors jocs independents l’any de la seva estrena a altres plataformes el 2015.

 

       

 

Rayman Legends: Definitive Edition-Data de llançament: 12/9/2017-Companyia: Ubisoft

 

 

Rayman Legends és un plataformes d’scroll lateral i creat amb el motor gràfic d’Ubisoft: UbiArt, el qual ens presenta uns gràfics que semblen els d’una sèrie d’animació, com si estiguessin dibuixats a mà. En ell ens enfrontarem en uns mons que estan compostos de diferents fases representades com si fossin uns quadres en un museu, en el qual cada món té una sèrie de fases en els quals haurem de trobar els diferents diminutosRayman Legends Difinitive edition és la versió (Deluxe) de l’original en el qual ens trobarem tots els continguts del joc original i els diferents DLC‘s i elements extres inclosos d’inici en aquest títol. Podrem posar-nos a la pell de Rayman, Elsa, etc per avançar per les diferents fases, que n’hi ha bastants a més a més de Minijocs, etc. Fan de Rayman un títol molt complet per a la Nintendo Switch.

 

         

 

A part de tots aquests títols, a la Nintendo Switch podem trobar un gran nombre de títols d’aquest gènere podem destacar: Yooka-Laylee, Max: the Curse of Brotherhood ( que analitza el nostre company Furank), League of Evil ( que jo mateix estic realitzant l’anàlisi), Sonic Mania, Sonic Forces, etc fan d’aquest gènere un dels més complerts del catàleg de Switch.

 

JRPG (Japanese Role-playing Games):

 

Xenoblade Chronicles 2– Data de llançament: 1/12/2017- Companyia: Monolith Soft

 

 

Xenoblade Chronicles 2 és l’últim gran Joc triple A que va llançar Nintendo l’any 2017, i completant així el trident de grans jocs que Nintendo es va marcar com a objectiu en els primers mesos de vida juntament amb el Mario Odyssey i el Zelda Breath of the Wild. En aquesta ocasió, Monolith ens presenta la història de l’epopeia d’en Rex, un bussejador que, per circumstàncies del destí, es converteix en el Pilot de l’Ègida i com a objectiu aconseguir pujar al Gran Arbre i arribar al Elíseo. Al llarg del seu viatge Rex i Pyra coneixeran varis companys com Tora i la seva blade Poppi, Nia i el seu Blade Drommarch i alguns companys més que no direm per no fer cap mena de Espòiler. Xenoblade Chronicles 2 gràficament adopta els gràfics en cell Shading amb uns mapejats enormes plens d’enemics, bestiari i detalls de tota mena que ens donen com a resultat un dels mons més vius que hem pogut veure en aquesta generació, menció apart mereix la banda sonora del joc una de les millors de la saga, juntament amb un sistema de batalla, que al principi sembla simple i caòtic, però que amb el temps i pràctica va enganxant cada vegada més, fan de Xenoblade Chronicles 2, un dels imprescindibles tant pel catàleg de la Switch com pels amants dels Jrpg.

 

  

 

Lost Sphear– Data de llançament: 23/1/2018- Companyia: Square-Enix

 

 

Lost Sphear és un títol de SquareEnix desenvolupat pel mateix equip que van realitzar el I am Setsuna. Aquest títol és un Jrpg d’estil clàssic amb un estil artístic una mica minimalista, però molt especial que crida l’atenció a part de tenir una bona OST crean un ambient especial. Amb un sistema de joc millorat del I am Setsuna agafa les bases dels jrpg per torns i les implementa realment bé. Cal recordar que el títol està completament amb Anglès. Lost Sphear es converteix en una bona elecció si us agrada els Jrpg per a Nintendo Switch.

 

     

 

Romancing Saga 2– Data de Llançament: 15/12/2017- Companyia: Square-Enix

 

 

Romancing Saga és un port del joc que va sortir al 1993 per a la Super Nintendo. Títol de SquareEnix que podrem comprar per la Eshop, hem cregut oportú destacar aquest joc per sobre d’altres del catàleg perquè és un clàssic que podem tornar a gaudir a la Nintendo Switch. Com a curiositat és la seva trama i la seva originalitat, ja que la trama es desenvolupa per diverses generacions de la línia successòria de l’imperi Varennes, a part de tot això cal destacar que les habilitats també passen entre els successors. Bon joc i que ens faran recordar els vells temps dels Jrpg.

 

            

 

Hem destacat aquest 3 jocs, però en el catàleg de Switch hi podem trobar més títols tals com: Nights of Azure 2, Antiquia Lost, Revenant saga, the longest five minutes, WorldNeverland-Elnea Kingdom, Earthlock, i molts més

 

Roguelike:

 

The Binding of Isaac Afterbirth– Data de llançament: 7/9/2017- Companyia: Headup (Nicalis)

 

 

The Binding of Isaac Aftherbirth és un títol indie que a la Nintendo Switch va sortir amb una edició completíssima que recuperava l’essència dels jocs retro, de fa uns anys, en el sentit que el joc va arribar amb Manual d’instruccions que ara quasi ni es veuen, a part d’altres extres, que la companyia agraïen els usuaris per la compra del joc. The Binding of Isaac és un shoot’em up de masmorres, més conegut ara com a roguelike, en el qual les masmorres es generen de manera aleatòria dins d’unes 11.000 possibilitats, el qual farà que cada partida sigui diferent, a més a més hi ha més de 90 enemics de fase, més de 180 tipus d’enemics normals, més de 600 objectes per col·leccionar, etc. Que faran de The Binding of Isaac un joc pràcticament infinit, per aquest motiu aquest títol es converteix en una de les millors opcions dins del panorama indie a la Nintendo Switch.

 

                 

 

Enter the Gungeon– Data de llançament: 18/12/2017- Companyia: Devolver Digital

 

 

Enter the Gungeon és un joc de masmorres i tirotejos que ens posa a la pell d’un grup de marginats penedits en el seu intent d’aconseguir l’absolució personal a base de disparar, saquejar, donar tombarelles i tombar taules per aconseguir el tresor suprem de la llegendària “Armazmorra“: l’ arma que pot matar el passat.

Tria un heroi i obra’t pas a tirs fins al final de la “Armazmorra“, sobrevivint a una desafiant i sempre canviant sèrie de pisos plens dels perillosos i adorables armorts i terribles “jefes” de la “Armazmorra” armats fins a les dents. Reuneix un valuós botí, descobreix secrets ocults i parla amb els comerciants i botiguers oportunistes per comprar objectes poderosos que et donin avantatge en combat.

Podeu trobar una anàlisi d’aquest joc a la nostra Web realitzar pel company Danni VF que podeu llegir amb aquest enllaç:https://www.nintenhype.cat/2018/01/31/analisi-enter-the-gungeon-per-a-nintendo-switch/

 

            

 

Darkest Dungeon– Data de llançament: 18/1/2018- Companyia: Red Hook Studios

 

 

Darkest Dungeon és un Roguelike diferent dels altres 2 títols que hem destacat, perquè aquest ja és un joc que podríem englobar també com a RPG, però que també té components de Roguelike.

Darkest Dungeon és un desafiant joc de rol gòtic que es desenvolupa per masmorres i per torns, que se centra amb l’estrès psicològic de l’aventura.

Recluta, entrena i lidera a un equip d’imperfectes herois al llarg de frondosos boscos, laberints oblidats, criptes en ruïnes i més enllà. No només lluitaràs contra enemics inimaginables, sinó a l’estrès, la gana, la malaltia i a la presència i pressió de l’obscuritat. Descobreix estranys misteris i lluita contra una sèrie de terribles monstres amb un innovador sistema de combat estratègic per torns.

Amb un impactant apartat visual, es converteix per mèrits propis en un joc de culte i que pot ser atractiu per la seva estètica. Un altre joc molt interessant.

 

                    

 

Aquest són els jocs que hem destacat dins del gènere dels Roguelike, però n’hi ha molts altres, títols força interessants com: Neon chrome, Crypt of the necromancer, quest of dungeon, etc

 

Esportius:

 

Ea Sports Fifa 18– Data de llançament: 29/9/2017- Companyia: Ea Sports

 

 

Ea Sports Fifa 18 és la versió de Nintendo Switch del joc de futbol d’EA, d’aquesta manera la companyia torna a Nintendo per donar-nos aquesta versió de la famosa saga de videojocs de futbol. EA Sports FIFA 18 és com un FIFA 16, però amb una actualització del motor gràfic, i que des del nostre punt de vista, el resultat no està gens malament en mode Dock i amb portàtil sorprèn per la seva fluïdesa. En opcions ens ve un FIFA una mica retallat i sobretot amb una absència claríssima com és la impossibilitat de poder jugar contra amics via online, també faltarien els clubs pro, però ens ve amb Ultimate teammode carreramultijugador local, etc. Podem jugar amb un joycon, etc. En jugabilitat ens trobem que es juga una mica diferent dels altres fifes de les altres companyies i que, des del meu punt de vista és la millor versió de l’any de totes les plataformes en aspectes de jugabilitat. Bon títol de futbol que tant de bo aquest any torni a Switch, i així potser provoqui a Konami perquè ens porti la saga PES.

 

        

 

Nba 2k18– Data de llançament: 15/9/2017- Companyia: 2K sports

 

 

Nba 2k18 és el títol d’aquest any de la saga Nba2k, que desde fa ja uns anys, és la reina del Basquetbol i més concretament de la NBA. Un títol que a la Nintendo Switch, la companyia de 2k, han sabut portejar de manera més que digne i que la converteixen en una excel·lent opció per a tots els usuaris que els hi agradi aquest esport, i fins i tot, per als que vulguin tenir un títol esportiu per poder fer unes “patxangues” entre amics. Cal advertir que fa falta tenir una targeta sd per poder jugar al joc. Una opció més que recomanable.

 

     

 

Neo Turf Masters– Data de Llançament: 23/3/2017- Companyia: NeoGeo (Aca)

 

 

Neo Turf Master és un videojoc clàssic de la Neo Geo de Golf que va aparèixer el 1996, i que aquest any Neo Geo l’han decidit publicar de nou per a la Nintendo Switch amb diverses opcions gràfiques, i fins i tot amb la possibilitat de poder jugar al joc original japonès i a la versió europea del joc. Neo turf Master consta de 4 camps complets per poder jugar amb els seus corresponents 18 forats cada un, haurem de vigilar amb el vent, força del cop, podem donar efectes, etc i a més a més, per afegir més duració la bandera es genera de manera aleatòria a la zona del “green“, a part que podem seleccionar 6 golfistes, cadascú amb una sèrie de característiques que els converteixen en únics. Rankings onlinemultijugador local, es converteix en una alternativa assequible, i que ens pot donar diverses hores de diversió.

 

       

 

I aquests són 3 jocs esportius que hem volgut destacar del catàleg de Nintendo Switch, però n’ hi ha més, algunes altres opcions podrien ser: Super sidekicks, NBA Playgrounds,etc

 

Shooters:

 

DOOM– Data de llançament: 10/11/2017- Companyia: Bethesda

 

 

DOOM és sinònim d’acció en primera persona, un clàssic dins de la indústria, i en aquest cas és un port adaptat de les versions que van aparèixer per Ps4XBOX one i pc. Amb un apartat gràfic i fluïdesa que sorprenen des del primer moment a la Nintendo Switch i que res té a envejar amb les altres versions. DOOM enamorarà als fans del gènere FPS, als amants de l’acció frenètica i del gore, amb una història realment addictiva i interessant, també podrem jugar en mode multijugador, però per aquest mode de joc haurem de fer una descàrrega addicional que pot suposar haver de tenir una micro sdsinó tenim espai a la Nintendo Switch.

 

         

 

Splatoon 2– Data de llançament: 21/7/2017- Companyia: Nintendo

 

 

Splatoon2 és la segona part d’una de les noves IP’s que ha entrat en més força en el món dels videojocs en consola. Gràcies a un estil fresc i desenfadat Splatoon va entrar en força en el món de les IP’s de Nintendo a la WII U, i a Switch tenim la segona part d’aquesta franquícia en el qual seguim el mateix format de shooter competitiu online, però amb una història nova que continua la de la primera entrega a més a més de noves modalitats de joc, noves armes i complements, mapes nous a part dels que repeteixen de la primera entrega), events competitius, noves capacitats de personalització del Inklings, i altres novetats fan de Splatoon un dels jocs més addictius i desenfadats de tot el catàleg de Nintendo Switch del primer any.

 

      

 

Sine Mora EX– Data de llançament: 10/10/2017- Companyia: THQ Nordic

 

 

Sine Mora EX és un joc de Tirs de scroll lateral que ofereix un repte únic en el qual el temps es el factor definitiu.

Sine Mora EX és un shooter clàssic amb un aspecte contemporani que té una narrativa increïble en el mode Història,Arcade que ofereix una intensa i satisfactòria jugabilitat que suposarà un al·licient als experts en el gènere.

Sine Mora Ex hi ha diverses formes de poder controlar el temps. A més a més inclou més de 50 combinacions d’armes per a completar cada fase en funció de l’habilitat del jugador, una dificultat que va de menys a més de manera progressiva

Akira Yamaoka ha sigut el compositor de la banda sonora i Mahiro Maeda s’ha encarregat del disseny dels enemics finals de fase, disenyador dels Àngels de la serie Evangelion entre altres treballs com Porco Rosso, etc.

 

       

 

Aquests serien els jocs que hem volgut destacar en el gènere Shooter, però n’hi ha molts més títols com: Pay Day 2, Metal Slug, Guns Gore and Cannoli, Sky Force Reloaded, Retro City Rampage DX, etc.

Puzzle:

 

Puyo Puyo Tetris– Data de llançament: 27/4/2017- Companyia: Sega

 

 

Tetris® i Puyo Puyo de SEGA, 2 icònics Jocs de Puzzles s’uneixen per donar lloc a un joc divertit, ràpid i competitiu com cap altre. Aquest títol té molts estils de joc diferents, des del mode Adventure al Challenge per un jugador fins als altament competitius mode Arcade fins a quatre jugadors.A la botiga del joc, els jugadors podran desbloquejar nous personatges, aparences per als Puyos i Tetriminos, nous fons i moltes coses més. També podràs jugar contra jugadors de tot el món amb els modes de joc online multijugador fins a 4 jugadors en els modes Puzzle league i Free Play. El converteix en un joc molt fresc i que dóna una nova visió de les 2 clàssiques sagues.

 

       

 

Vesta- Data de llançament: 19/1/2018- Companyia: Finalboss Games

 

 

Vesta, es una nena desperta de 6 anys que viu en un desolat laberint Subterrani, la ruina del que va ser, fins fa no tant de temps, una brillant ciutat habitada per humans i per màquines perfectes. En aquest solitari panorama, té a Bot com a únic acompanyant, un robot que li dóna consells i l’anima a fer les feines que les té assignades, però que sap molt més del que sembla. Per poder avançar en aquest passiu, però hostil entorn, Bot proporcionarà a Vesta un autèntic ajudant: Droid. Ell és un robot una mica Bast, amb el que podrem complir feines físiques que serien impossibles per a qualsevol adult, i no diguem més per a una nena petita. A més a més, servirà d’arma contra els perills que estan presents en el complex abandonat.

Vesta, a través dels 36 nivells que té el joc, tindrà que recórrer diferents entorns plens d’obstacles i de robots enemics, i haurà d’utilitzar tant el seu cervell, com la seva habilitat i el poder de Droid per resoldre diferents situacions, gestionat correctament l’escassa energia que queda en el complex, resolent diferents Puzzles que se li presentaran, combatent i, sobretot, intentant descobrir la veritat en tota aquesta història

Podeu trobar un anàlisi complet de Vesta aquí a la nostra Web fet pel Danni VF

 

    

 

Snipperclips- Data de llançament: 3/3/2017- Companyia: Nintendo

 

 

Snipperclips és un joc de puzzles que consisteix en comunicar-se cooperar i retallar-se entre els 2 personatges que podrem controlar, tant individual com de manera cooperativa en mode local, és un joc de llançament que va sorprendre per la seva capacitat per intereactuar entre els 2 personatges per poder completar els diferents nivells, cada un dels jugadors amb el seu Joycon.

 

     

 

Aquests 3 títols són els que destaquem del gènere de puzzles, un gènere que a Nintendo Switch, la veritat sigui dita se li adapta bastant bé, a part d’aquests títols que hem destacat ens hi podem trobar altres títols tals com: Gorogoa, Super Bomberman r,Battle chef Brigade entre altres.

 

Aventura Gràfica

 

Thimbleweed Park- Data de llançament: 29/09/2017- Companyia: Terrible Toybox

 

 

Thimbleweed Park és una aventura gràfica desenvolupada per uns dels grans genis del gènere de les aventures gràfiques Ron Gilbert de Monkey Island i Gary Winnick Maniac Mansion. En aquesta aventura 5 persones es trobaran al mateix temps en aquest poble arruïnat de Thimbleweed Park, tot i que no ho saben aquestes 5 persones tenen un profund vincle en comú i algú els observa. Al final d’una llarga i estranya nit és descobriran totes les respostes… i et faran qüestionar tot el que creies. Què ens hi espera?

 

        

 

The Sexy Brutale- Data de llançament: 7/12/2017-Companyia: Cavalier Game Studios

 

 

The Sexy Brutale, una festa de les màscares mortal que hi inclou, intriga, assassinats i, possiblement l’ocult. Reviviu aquest ball de màscares una i una altra vegada mentre la trama es va desenvolupant en temps real. Hauràs de trobar la forma de resoldre tots els enigmes i trencar el cicle, salvant els convidats i a tu mateix. Un joc que realment crida pel seu apartat artístic el fan un títol especial i recomanat.

 

       

 

Syberia (saga)- Data de llançament: 20/10/2017 (1) 30/11/2017 (2)- Companyia: Microïds

 

 

Kate Walker, una jove advocada Novaiorquesa és enviada pel seu bufet d’advocats al petit poble Francès de Valadilène. LA seva Missió? Completar les negociacions per a la compra d’una fàbrica d’autòmats per a una gran Multinacional. Però Kate no té ni idea del que li espera en el futur.

Uneixte a Kate Walker a un extraordinari viatge, des d’Europa occidental fins als confins de la Rússia Oriental. Et trobaràs amb una gran varietat d’encantadors personatges i lloc increïbles mentre segueixes el rastre de Hans Voralberg, el geni inventor dels autòmats. Un periple que et portarà fins a la llegendària illa de Syberia, just al nord del Continent.

 

      

 

Aquests són 3 dels títols que podem trobar dins del gènere de l’aventura gràfica, però a part d’aquest n’hi ha molts d’altres com: Night in the woods, Batman the telltale series, The darkside detective.

I fins aquí la primera part d’aquest article especial 1r aniversari de la Nintendo Switch, d’aquí a uns dies us portarem la segona part i completarem el repàs al catàleg de la Nintendo Switch segons els gèneres. Us emplacem que estigueu atents a la Web per a properes informacions i estar al dia de l’actualitat de Nintendo en català!!!