Com cada quart fiscal, des de NintenhypeCat us oferim les dades i xifres més visuals que Nintendo ens ofereix sobre els seus moviments a nivell de vendes de consoles i jocs per tal de comprovar l’autèntic èxit que està suposant per la companyia aquesta consola anomenada Nintendo Switch. En aquesta ocasió, però, es tracta d’una publicació especial, ja que amb aquest quart, es tanca la fiscalitat anomenada FY2021 i ens permet veure amb més profunditat quins moviments han portat la companyia nipona a consolidar-se al “top” de companyies nipones de tot el globus i, de pas, comprovar com Nintendo es ‘menja’ de forma ferotge a la possible competència.

 

 

Nintendo Wii, més a prop que mai

 

El passat Març del 2021 va finalitzar l’any fiscal de Nintendo i, per tant, es va tancar al Q4 FY2021, i ara ens han arribat les xifres econòmiques tant a nivell mensual com anual de la companyia. I si en anteriors notícies ja anunciàvem que la Nintendo Switch estava trencant tots els rècords interns, el que hem pogut veure als informes presentats només fan que confirmar-ho dia rere dia. A hores d’ara, la Switch se situa com la quarta consola més venuda de la companyia, amb un total de 84,59 milions de consoles venudes, superant la clàssica Game Boy Advance, que durant tota la seva vida al mercat va arribar a gairebé 82 milions d’unitats venudes. El “top 3” de consoles més venudes de Nintendo, encapçalat per la Nintendo DS amb més de 154 milions de ventes, cada cop sembla més proper. La Switch haurà de superar, però, les implacables Game Boy + Game Boy Color (118,69 milions d’unitats) i la Nintendo Wii, que amb 101,63 milions venudes, sembla ser que serà la pròxima “víctima” en caure del pòdium intern de la companyia nipona si les xifres continuen creixent al ritme actual. Els experts/es fins i tot ja s’estan aventurant a establir una data per l’entrada de la Nintendo Switch a la tercera posició del pòdium de Nintendo: Març del 2022. Veurem si s’acaben complint les expectatives.

Comentant les ventes amb una mica més de profunditat, podem fer fins i tot la comparativa entre el model “estàndard” de la Nintendo Switch (el model híbrid, vaja) i el model “Lite” de la consola. Del total de 84,59 milions d’unitats de Switch venudes, 14,70 milions corresponen al model “Lite”, i la resta, per tant, al model estàndard. Si ens fixem exclusivament en les xifres d’aquest any fiscal, on s’han venut un total de 28,83 milions de consoles, 20,32 corresponen al model híbrid, i 8,51 al model Lite. Per tant, els jugadors/es de Nintendo continuen preferint de forma implacable el model que permet convertir l’aparell en una consola de sobretaula.

 

 

Els jocs, l’autèntica ànima de la Nintendo Switch

 

Si les xifres de les consoles van a l’alça, la lògica dicta que el tema dels jocs hauria d’acompanyar dits números. I sí, es confirma aquesta tendència, però en aquest cas, el “software” va més a l’alça que el “hardware”. Fins avui, al moment d’escriure aquesta notícia, s’han venut un total de 587,12 milions de jocs per la Nintendo Switch. Si es fa la relació entre usuari/compra, s’arriba a la conclusió que cada usuari/a compra una mitjana de gairebé 7 jocs. Gens malament tenint en compte l’evolució a nivell de ventes que anem observant des del llançament de la consola.

I de forma general, quins jocs compra, la gent? Només cal fer una ullada al “top 10” de jocs més venuts per la consola (us el deixem al final de l’article). Mario Kart 8 Deluxe es manté com a líder indiscutible de la Nintendo Switch, amb 35,39 milions d’unitats venudes, venent milers d’unitats mensuals tot i tenir més de quatre anys de vida des que es va llançar al mercat. El segueix, en segona posició, Animal Crossing: New Horizons, que tot i tenir un any de vida (celebrat, justament el passat Març), s’ha situat com a segon títol més venut de la consola amb 32,63 milions d’unitats. Tanca el podi Super Smash Bros. Ultimate, el joc de lluita per excel·lència de Nintendo, que gràcies a les seves característiques, ha aconseguit situar-se com la tercera opció més triada pels usuaris/es, amb 23,84 milions d’unitats venudes des del seu llançament.

Fora del “top 10”, i per fer una ullada final a alguns títols destacats a mode de conclusió, podem observar per exemple les xifres de Super Mario 3D All Stars, que durant tot el temps que ha estat a la venta (recordem que ja no es pot adquirir ni en format físic ni en format digital), ha venut ni més ni menys que 9,01 milions d’unitats. També cal destacar Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, que gairebé arriba als 5,6 milions d’unitats adquirides pels usuaris/es, o l’invent per mesclar la Realitat Virtual amb el món físic anomenat Mario Kart Live: Home Circuit, que ha venut 1,27 milions d’unitats.

 

 

Les xifres més visuals: hardware i software

 

 • Total de Nintendo Switch venudes aquest Q4 FY2021: 4,73 milions d’unitats (anterior: 11,57 milions)
 • Total de jocs venuts aquest Q4 FY2021: 54,78 milions d’unitats (anterior: 75,85)
 • Total de Nintendo Switch venudes aquest any fiscal: 28,83 milions d’unitats (any anterior: 19 milions)
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts aquest any fiscal: 230,88 milions d’unitats (any anterior: 168,72)
 • Total de Nintendo Switch (totes les versions) venudes fins al moment: 84,59 milions d’unitats
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts fins al moment: 587,12 milions d’unitats

 

 

Les xifres més visuals: “top” de videojocs per a Nintendo Switch

 

 • Mario Kart 8 Deluxe: 35,39 milions d’unitats (trimestre anterior: 33,41)
 • Animal Crossing: New Horizons: 32,63 milions d’unitats (trimestre anterior: 31,18)
 • Super Smash Bros. Ultimate: 23,84 milions d’unitats (trimestre anterior: 22,85)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 22,28 milions d’unitats (trimestre anterior: 21,45)
 • Pokémon Espada/Escudo: 21,10 milions d’unitats (trimestre anterior: 20,35)
 • Super Mario Odyssey: 20,83 milions d’unitats (trimestre anterior: 20,23)
 • Super Mario Party: 14,79 milions d’unitats (trimestre anterior: 13,82)
 • Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee: 13,28 milions d’unitats (trimestre anterior: 13)
 • Splatoon 2: 12,21 milions d’unitats (trimestre anterior: 11,90)
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: 10,44 milions d’unitats (trimestre anterior: 9,82)

 

Fonts de la notícia: Nintendo IR Information