Com cada quart fiscal, des de NintenhypeCat us oferim en català els resultats financers publicats per Nintendo per tal de tenir una visió molt més clara, senzilla i directa de tota la gran quantitat d’informació que ens mostren els informes proporcionats per la companyia nipona. I, si podem extreure un gran titular d’aquesta nova ‘ronda’ de xifres expressades en milions, és que la immortal Nintendo 3DS ja ha sigut superada en ventes per aquest nou invent de l’empresa anomenat Nintendo Switch. Tota una demostració d’intencions que detallarem a continuació!

 

 

El podi de Nintendo, a punt de canviar de “reina”

 

Com hem comentat al principi de la notícia, el principal element que destaca per sobre de tot és que la Nintendo Switch, amb els seus ‘novells’ quatre anys de vida, ja ha superat en ventes a la família Nintendo 3DS. Si a la notícia de l’anterior quart fiscal us vam explicar que la NES ja havia estat superada per l’híbrida de la companyia, ara li ha arribat l’hora de la ‘portàtil pura’ per excel·lència de l’anterior generació de Nintendo. La Switch ha arribat en quatre anys a 79,84 milions d’unitats de consoles venudes, mentre que la 3DS, durant tota la seva vida, va arribar a 75,94 milions, pel que el ‘sorpasso’ que vam augurar s’ha complert d’una forma implacable, situant-se ja en la cinquena consola més venuda de la història de Nintendo. El pròxim objectiu? Els 81,51 milions de Game Boy Advance que, veient el ritme de creixement de la Switch, possiblement es veurà clarament superada quan escribim la propera notícia relacionada amb les finances de Nintendo. El podi que encapçala la Nintendo DS (154,02 milions d’unitats), seguida de la Game Boy + Color (118,69 milions) i la Nintendo Wii (101,63 milions), sembla que ben aviat canviarà radicalment.

Des de l’Abril del 2020 fins al Desembre del 2020, el que seria l’últim exercici fiscal de la companyia, s’han venut 24,1 milions d’unitats de Nintendo Switch, de les quals 16,77 corresponen al model ‘estàndar’ de la consola, i uns ‘residuals’ 7,33 fan referència al model Lite. Per a que us feu una idea de l’augment en quan a ventes, si feu una ullada a l’article anterior, al Q2 FY2021 es van vendre 6,85 milions de Nintendo Switch, pel que s’ha augmentat en 4,72 milions el nombre de consoles venudes. Un èxit que sembla no tenir fi.

 

 

Multiplicant per dos els jocs venuts

 

Una consola no seria res sense els seus jocs, però el que passa amb la Nintendo Switch és digne d’estudi i, clarament, serà quelcom a estudiar de cara a les futures generacions de videojocs. L’anterior quart fiscal, es van vendre una quantitat de 49,82 milions d’unitats de jocs per la Switch, cosa que significava un augment en ventes d’un 71,4% respecte el 2019. Però és que només aquest Q3 FY2021 s’han venut uns increïbles 75,85 milions de jocs, cosa que situa la xifra total de ventes en quan a software a 532,34 milions d’unitats, cosa que, fent mitjana, suposa un total de 6,66 jocs per cada Switch venuda. Aquesta situació només havia ocorregut en un sol moment en tota la història de Nintendo: l’època de Nadal quan la Nintendo DS dominava el mercat. La declaració d’intencions és prou plausible.

Fora del “top 10” de jocs més venuts per la Nintendo Switch (que podreu veure a continuació, al resum de les xifres més visuals), destaquen, sobretot, Luigi’s Mansion 3 (1,29 milions d’unitats venudes aquest quart fiscal), Ring Fit Aventure (2,84 milions d’unitats aquest Q3 FY2021), Super Mario 3D All-Stars (3,11 milions d’unitats aquest Q3 FY2021) o Hyrule Warriors: Age of Calamity (3,5 milions d’unitats aquest Q3 FY2021). No hi ha cap aventura, element o perifèric llançat per la pròpia companyia que baixi del milió d’unitats venudes en total, pel que es pot concloure que Nintendo gaudeix d’un moment de dolçor molt gloriós i que no té la intenció de baixar d’aquest núvol.

 

 

 

Les xifres més visuals: hardware i software

 

 • Total de Nintendo Switch venudes aquest Q3 FY2021: 11,57 milions d’unitats (anterior: 6,85 milions)
 • Total de jocs venuts aquest Q3 FY2021: 75,85 milions d’unitats (duplicant l’anterior quart fiscal)

 

 • Total de Nintendo Switch estàndard venudes fins al moment: 66,35 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch Lite venudes fins al moment: 13,52 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch (totes les versions) venudes fins al moment: 79,87 milions d’unitats
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts fins al moment: 532,34 milions d’unitats

 

 

Les xifres més visuals: “top” de videojocs per a Nintendo Switch

 

 • Mario Kart 8 Deluxe:  33,41 milions d’unitats (trimestre anterior: 28,99)
 • Animal Crossing: New Horizons:  31,18 milions d’unitats (trimestre anterior: 26,04)
 • Super Smash Bros. Ultimate: 22,85 milions d’unitats (trimestre anterior: 21,10)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 21,45 milions d’unitats (trimestre anterior: 19,74)
 • Pokémon Espada/Escudo: 20,35 milions d’unitats (trimestre anterior: 19,02)
 • Super Mario Odyssey:  20,23 milions d’unitats (trimestre anterior: 18,99)
 • Super Mario Party:  13,82 milions d’unitats (trimestre anterior: 12,10)
 • Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee: 13 milions d’unitats (trimestre anterior: 12,49)
 • Splatoon 2:  11,90 milions d’unitats (trimestre anterior: 11,27)
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: 9,82 milions d’unitats (trimestre anterior: 8,32)

 

Fonts de la notícia: Nintendo Consolidated Financial Highlights / Nintendo IR Information