A punt d’acabar un any 2020 ple d’incertes i amb un moment social molt difícil de descriure, el món dels videojocs no només està mantenint unes xifres espectaculars i es manté com un sector clarament a l’alça, si no que a nivell personal, ens està ajudant a mantenir una mica el bon humor i les expectatives altes, i més encara si, com a Nintenhype, compartim la nostra afició en comunitat i amb bon ambient! Com cada tres mesos, des d’NTH us oferim els resultats fiscals trimestrals de la companyia nipona per excel·lència dins del món de la multimèdia. I ja avancem que Nintendo cada cop creix més, per desgràcia de les “males llengües”.

 

 

“Sorpasso” a Nintendo NES

 

Com comentàvem a la introducció, ja tenim els resultats fiscals de Nintendo referents al segon quart de l’any fiscal i ja disposem dels informes necessaris per tal de plasmar l’evolució en xifres de la companyia nipona, sobretot referents a Nintendo Switch (la consola estrella del moment) i els seus videojocs. I el primer que crida l’atenció és que, tot i estar en plena pandèmia global, entre l’1 de Juliol al 30 de Setembre, Nintendo Switch ha venut un total de 6,85 milions de consoles a nivell global, una quantitat que fa elevar el total de consoles venudes durant tota la història d’aquesta a 68,3 milions de consoles (57,93 corresponen a la versió estàndard de Switch, mentre que 10,36 corresponen a la versió “Lite”). Un autèntic rècord en només tres anys i mig de vida, provocant que siqui la sisena consola de Nintendo més venuda de la història de la companyia, per darrere de Nintendo 3DS (75,94 milions d’unitats venudes) i superant des de ja mateix a la Nintendo NES, que en va vendre 61,91 milions durant tota la seva vida útil. Molt lluny queden, encara, els 154,02 milions d’unitats que va vendre Nintendo DS al llarg de la seva vida, tot i que segons les previsions de Shuntaroo Furukawa, actual president de Nintendo, es preveu que en poc més d’any i mig la Switch arribi als 100 milions de ventes. Estarem atents/es a aquestes declaracions.

 

 

Creixement imparable del món digital

 

Pel que fa als videojocs, l’ànima de la consola, els números també creixen exponencialment. Fent un còmput global i general, durant aquest últim exercici fiscal s’han venut ni més ni menys que gairebé 50 milions de jocs per a Nintendo Switch (49,82 per ser exactes). Sortint de la llista més ‘espectacular’ que trobareu al resum visual que us oferim al final de l’article, destaquen també altres noms com Luigi’s Mansion (7,83 milions d’unitats), Ring Fit Adventure (5,84 milions d’unitats), Super Mario 3D All-Stars (5,21 milions d’unitats), Paper Mario: The Origami King (2,82 milions d’unitats) i Xenoblade Chronicles: Definitive Edition (1,40 milions d’unitats). Sortint de l’àmbit general, destaca molt especialment l’auge del format digital. Les ventes en aquest format han augmentat, respecte l’any passat, un 139,4%, transformant-se en 171,5 milions de iens de benefici si ho traslladem a l’àmbit econòmic. Això es pot explicar, suposadament, per la pandèmia global, tot i que és impossible d’amagar el creixement imparable del consum digital dins del món de l’entreteniment multimèdia, i més encara veient que el negoci de Nintendo en “territori mòbil” ha augmentat un 33,9% respecte l’any passat.

 

Les xifres més visuals: hardware i software

 

 • Total de Nintendo Switch venudes aquest Q2 FY2021: 6,85 milions d’unitats (augment d’un 88,9%)
 • Total de jocs venuts aquest Q2 FY2021: 49,82 milions d’unitats (augment d’un 71,4% respecte l’any passat)

 

 • Total de Nintendo Switch estàndard venudes fins al moment: 57,93 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch Lite venudes fins al moment: 10,36 milions d’unitats
 • Total de Nintendo Switch (totes les versions) venudes fins al moment: 68,29 milions d’unitats
 • Total de jocs per a Nintendo Switch venuts fins al moment: 456,49 milions d’unitats

 

 

Les xifres més visuals: “top” de videojocs per a Nintendo Switch

 

 • Mario Kart 8 Deluxe: 28,99 milions d’unitats (trimestre anterior: 26,74)
 • Animal Crossing: New Horizons: 26,04 milions d’unitats (trimestre anterior: 22,40)
 • Super Smash Bros. Ultimate: 21,10 milions d’unitats (trimestre anterior: 19,99)
 • The Legend of Zelda: Breath of the Wild: 19,74 milions d’unitats (trimestre anterior: 18,60)
 • Pokémon Espada/Escudo: 19,02 milions d’unitats (trimestre anterior: 18,22)
 • Super Mario Odyssey: 18,99 milions d’unitats (trimestre anterior: 18,06)
 • Pokémon: Let’s Go Pikachu/Eevee: 12,49 milions d’unitats (trimestre anterior: 12,02)
 • Super Mario Party: 12,10 milions d’unitats (trimestre anterior: 10,94)
 • Splatoon 2: 11,27 milions d’unitats (trimestre anterior: 10,71)
 • New Super Mario Bros. U Deluxe: 8,32 milions d’unitats (trimestre anterior: 7,44)