Avui us volem presentar una nova aventura que s’està intentant finançar a Kickstarter d’un estudi espanyol anomenat Crema Games. Crema Games és un estudi de jocs amb seu a Madrid, Espanya. Han estat fent videojocs durant gairebé sis anys i sempre s’han centrat a oferir experiències de joc excel·lents.

Les seves  produccions anteriors inclouen:

 • Instant Buttons: la seva primera aplicació, que fins ara compta amb més de 20 milions de descàrregues.
 • Oh My Goat: presentat per Apple i acumulat més de mig milió de descàrregues.
 • Ridiculous Triathlon: també presentat per Apple i públicament aclamat per la crítica.
 • Immortal Redneck: la seva primera incursió en el mercat de PC i consoles, amb més de 94% comentaris positius sobre Steam.

 

Què és, Temtem?

 

Tot nen somia amb ser amo de Temtem; explorant les sis illes de l’Arxipèlag Airborne, descobrint noves espècies i fent bons amics en el camí. Ara és el vostre torn iniciar una aventura èpica i fer realitat aquests somnis. Atrapa nous Temtem a les illes flotants d’Omninesia, enfronteu-vos a altres domadors a les platges de sorra de Deniz o comercieu amb els vostres amics als camps coberts de cendres de Tucma. Derrota el sempre molest Clan Belsoto i finalitza la seva trama per governar l’Arxipèlag, vencent als vuit dirigents de Dojo i aconseguint ser el màxim defensor del Temtem!

 

Els tipus dels Temtem

 

El món de l’Arxipèlag Airborne està ple de criatures, nomenades pels habitants locals com Temtem. Temtem sempre ha estat una part de la vida quotidiana a les illes. Viuen en harmonia al costat dels humans, ajudant-los amb les seves tasques o sent lleials i fidels animals.

També hi ha una llarga tradició de domar Temtem salvatges i entrenar-los per lluitar en batalles amistoses contra altres domadors. En els últims anys, això ha esclatat en popularitat a causa d’una revolució en la tecnologia Temtem. Els científics de Temtem van aconseguir la creació del primer Temtem Digital mentre estudiaven noves tècniques de reproducció, i això ha impulsat el desenvolupament de diverses mercaderies per ajudar els domadors en les seves aventures.

Tots els Temtem i totes les tècniques que coneixen s’assignen a un tipus específic. Cada tipus té punts forts i debilitats contra altres tipus, de manera que són una de les coses més importants que cal pensar quan planifiqueu la plantilla Temtem. Cada Temtem pot tenir fins a dos tipus, però les tècniques només poden tenir un tipus. Hi ha 12 tipus en Temtem.

 

 

Els combats

 

Les batalles Temtem són la forma de competir entre els dominadors de l’Arxipèlag Airborne. Els jugadors poden tenir fins a sis Temtem en el seu equip, però només dos a la vegada podran lluitar. A Temtem, les batalles es basen en torns, per la qual cosa els domadors van turnant de Temtem guiant-los en la batalla fins que tots els Temtem estan esgotats i un dels domadors es proclama com el guanyador.

Les batalles se centren en 2v2 (encara que hi haurà 2v1 batalles contra Temtem indemne o batalles 1v1 amb altres jugadors) i la companyia es compromet a mantenir factors aleatoris fora de les batalles, ja que han pogut veure que aquests elements aleatoris causen certa frustació als jugadors, especialment en l’escena competitiva, per la qual cosa han decidit eliminar-los i faran que els combats siguin 100% d’habilitat i estratègia

 

La criança de Temtem

 

La cria és el mètode per crear nous ous. Posa dos Temtem compatibles junts i crearan un ou, i des d’aquest neixerà un nou Temtem! La reproducció és la forma més senzilla de crear Temtem amb estadístiques perfectes, ja que heretaran algunes de les estadístiques dels seus pares. La criança també obrirà la porta a nous moviments, ja que alguns dels moviments seran heretats, cosa que permetrà a Temtem saber moviments que la seva espècie normalment no aprèn.

Però no sobre-crieu els Temtem! Cada Temtem tindrà un valor de degradació genètica que baixarà cada vegada que es produeixi un nou ou, de manera que només es pot reproduir una quantitat específica de vegades. La degradació genètica també serà heretat per la nova generació de Temtem, de manera que s’haurà de planificar amb antelació com passarà els cicles.

 

 

La història

 

Temtem compta amb una campanya d’història completa. Viatja a través de sis illes i embarca’t en l’aventura de convertir-te en un defensor del Temtem mentre lluites contra el malvat Clan Belsoto. Els components en línia de Temtem seran una addició a l’aventura i us permetran viatjar a través de les illes juntament amb altres usuaris i combatre, comerciar o parlar amb ells.

 

Un món en línia

 

Els dies de viatge en solitari són cosa del passat: a Temtem, el món és un multijugador massiu. Els amfitrions de tot el món poden unir-se i podreu veure’ls per tu, viure l’aventura amb tu i lluitar per convertir-te en el millor “tamer” de Temtem. Contacteu amb gent aleatòria, feu nous amics i comercieu amb ells! El món dinàmic en línia està ple de possibilitats.

 

Aventura en cooperatiu

 

La campanya de Temtem serà totalment compatible per jugar de forma cooperativa. Podràs unir forces amb un amic en qualsevol moment i treballar junts en el teu proper objectiu. Atraieu Temtem nous, completeu una ruta o feu front a un líder Temtem; tot mentre lluites al costat del teu amic en batalles duals!

 

 

Decorant la teva casa

 

Heu recorregut les sis illes, heu atrapat tots els Temtem existents, heu entrenat l’esquadró perfecte i heu derrotat a tots els líders Dojo. Sembla que necessiteu un merescut descans. Compreu la vostra pròpia casa a Atoll Row i decoreu-la. Compreu mobles nous, pinteu les parets i estaràs llest per convidar els teus amics. Atoll Row es divideix en barris, actuant com a instàncies, amb cases permanents de tots els domadors del joc. Podràs visitar qualsevol casa en qualsevol moment i inspirar-se amb noves idees per a la seva pròpia casa.

 

Customització

 

Personalitzeu el vostre personatge per destacar de la multitud i obteniu nous cosmètics mentre feu front a altres domadors. Tria un barret extravagant, una samarreta còmoda, uns pantalons i ja estàs preparat! O potser prefereixes usar un cosplay complet del teu Temtem favorit?

 

Competitiu

 

Les batalles Temtem són l’aspecte més important de cada nou jugador. Les batalles competitives prenen una entalla i us permeten lluitar contra altres jugadors amb nivells d’habilitat similars. Comenceu a planificar la vostra estratègia fins i tot abans de la batalla amb les fases de selecció i de prohibició i augmentant les escales classificades. Comença per triar 10 Temtem i començarà la fase de selecció i prohibició. Feu torns amb el teu rival per triar el Temtem i prohibir-los. Quan es facin totes les decisions i s’acabin els torns, acabareu amb un equip de 4 Temtem i la batalla començarà.

 

 

Benvinguts a l’Arxipèlag Airborne!

 

Aquestes són les illes flotants on Temtem i els humans conviuen pacíficament. Cada illa és tot un món diferent, però hi ha alguna cosa que tots tenim en comú: el nostre amor per Temtem i les batalles entre aquests! Intrèpids domadors com tu mateix viatjareu, gràcies a aeronaus, cap a l’extrem més allunyat de l’arxipèlag per trobar el millor Temtem. Tot jove domador somia amb convertir-se en el millor “tamer”… Però no tot és diversió i pau a les illes. D’amagat, el clan Belsoto està teixint una conspiració contra els Temtem i els éssers humans. Necessitaràs tots els amics i el millor Temtem per vèncer al malvat Clan Belsoto.

 

 

Les illes i les seves cultures

 

 • Deniz és un paradís mediterrani de mars brillants on abunden aigua i vent temtem. Camina pels carrers de Turquesa, explora les ruïnes d’un fort antic o simplement refredat a la vora del llac Indigo.
 • L’orgull d’Arbury és la seva universitat. Les dones de Lochburg tenen molt afinitat amb els seus Temtem “Melee”, que contrasten amb els sofisticats acadèmics d’Properton, que afavoreixen els Temtem Mentals.
 • L’Omninesia (“The Myrisles”) és un grup d’illots tropicals connectats per ponts de corda, llar de Temtem de tipus Natura i Foc. Gaudiu del luxe d’Atoll Row i investigueu les coves de lava del volcà Anak.
 • Cipanku es mou en el misticisme i la tecnologia. Els laboratoris de Nanto produeixen Temtem Digitals, mentre que els monjos tenen cura dels Temtem Elèctrics en turons remots entre els arrossars.
 • Tucma, “El fi de totes les coses”: una vasta desolació de cendres, llacs nocius i Temtem Tòxics. Sota la superfície, la ciutat minera de Quetzal és la llar d’artesans, tremugos de roca i Temtem Cristall.
 • Kisiwa és una sabana on hi predomina el sol. Kisiwa Oriental té una varietat incomparable de Temtem Neutre, mentre que els deserts occidentals són la llar del millor Temtem de tipus Terra.

 

El clan Belsoto

 

El Clan Belsoto és una organització ombrívola i enigmàtica. Ningú sap qui és el seu veritable líder, però alguns dels seus capitans són coneguts:

 • Lady Lottie és arrogant aristòcrata arrogant, amb els costums d’una reina exiliada. Els seus enganys de grandesa amaguen la seva perillosa habilitat en les batalles de Temtem.
 • El General X és un oficial sever de Denizan, aficionat a la disciplina estricta i a l’obediència cega. Utilitza el Clan Belsoto per realitzar els seus propis somnis de conquesta i dominació.
 • El Dr. Hamijo és un científic desquiciat de Cipanki, que ara aplica els seus coneixements a l’avanç dels plans perversos del Clan Belsoto, usant Temtem genèticament modificat quan es qüestiona un duel.

 

 

Per acabar, cal dir que la música del joc anirà a càrrec del compositor Damian Sanchez, encarregat de tot el tema auditiu de de Temtem. Damian és un compositor sorprenent que ha treballat en jocs com Rise & Shine, Reservoir Dogs: Bloody Days i Blues and Bullets, i s’ha convertit en un dels compositors més reconeguts de la comunitat gamedev espanyola. Ha estat treballant al costat de Crema Games en la majoria dels seus jocs.

Així que ja ho sabeu! En aquesta “nota de premsa” us hem ofert tota la informació que es té sobre el projecte. Si hi voleu participar, només heu de seguir aquest enllaç que us portarà cap a la pàgina de Kickstarter, on podreu veure que fins i tot podria arribar a sortir per Nintendo Switch! Des d’aquí els desitgem molta sort i molts èxits!