Els passats 20, 21 i 22 de Juliol es va celebrar al Palau Firal i de Congressos de Tarragona la fira Expotaku 2018. Aquesta és la vuitena edició de l’event, on hi podem majoritàriament trobar stands, exposicions i activitats relacionades amb el món del Manga i el Cosplay, però on també hi ha presència de Videojocs. Així que alguns membres de NTH ens hi vam animar i organitzar una quedada per a visitar-la conjuntament.

M’agradaria parlar-vos del que allà hi vam trobar, i ho faré separant l’anàlisi en 4 blocs: Marketing (publicitat de l’event, acreditacions, informació, etc.), Activitats (events que s’hi van fer, tornejos, etc…), Espectacles ( varietat, qualitat) i per acabar Botigues i Videojocs.

 

Màrketing

 

Cal dir que la publicitat i detalls de l’event van ser pràcticament inexistents: no hi havia cap mena d’informació prèvia a la xarxa, més enllà de la que es podia obtindre a la web oficial (on només s’informava de les activitats que s’hi farien, dia i hora). Les entrades no es podien comprar per Internet, així que tocava fer cua i passar per taquilla si hi volíem entrar. Tot i que el temps d’espera va ser curt, costa d’entendre que no es donés l’opció d’adquirir les entrades per avançat tal i com és habitual en aquesta mena d’esdeveniments.

Nosaltres vam demanar acreditació de premsa i, malgrat trobar-nos amb una certa desorganització a l’hora de comunicar-nos i intercanviar la informació necessària amb els responsables, podem dir que el tracte va ser correcte i volem també de tot cor agrair-los que ens facilitessin una de les entrades.

 

Fent cua abans d’entrar…

 

De camí en cotxe cap a la fira, no vaig poder deixar de sentir certa decepció, donat que no vam veure cap mena de cartell o indicacions per arribar-hi. Tampoc hi vam trobar cap mena d’anunci o material de benvinguda quan finalment hi vam arribar. Al palau no hi penjava cap lona o res semblant, i el recinte ja semblava d’entrada potser massa petit per a tot el que esperàvem veure segons la informació publicitada a la web.

 

Activitats

 

Dins de la fira s’hi van realitzar força activitats, tot i que va ser difícil poder-les seguir correctament donat el gran volum d’assistents respecte del tamany del recinte i del personal organitzador disponible. La fira obria a les 10 del matí, i malgrat que en general tot va anar puntualment, a partir de les les 11 ja era ben difícil moure’s amb un mínim de comoditat.

 

Fent uns Mario Karts a l’Expotaku

 

L’apartat de tornejos potser va ser el més caòtic, donat que hi havia molta més participació de la que realment l’event podia suportar. Nosaltres mateixos vam participar al torneig de Mario Kart, per al qual vam haver d’esperar uns 30 minuts de peu fins a poder començar a jugar, mentre que a d’altres grups alguns dels participants no es van presentar, fins el punt que es va arribar a quedar algun grup pràcticament desert, on la única persona que s’hi havia inscrit passava directament a finals.

Si ja ho vam tenir complicat per cremar rodes al circuit, al torneig de Super Smash Bros ja va ser directament impossible participar-hi. I és que, a més de la “sobrepoblació” de participants que va patir el torneig, era necessari que aquests es portessin el seu propi controlador de casa per jugar, un requisit del qual no s’havia informat prèviament enlloc.

 

TRAZADAAAAAA!

 

Potser com a conseqüència de tot plegat, el darrer torneig, el de Street Fighter, es va haver de retrassar més d’una hora donada la manca de personal: prou feina tenien a fer el seguiment del torneig de Smash Bros (que va acabar molt més tard del previst pels motius esmentats).

 

ESPECTACLES

 

Malgrat que ens vam centrar en els tornejos i no vam fer un seguiment al detall de la resta d’espectacles, he de dir que els que vam poder veure van estar prou bé: Endevina l’opening, trivial de Pokémon, Instant Cosplay…els típics espectacles que esperaríem trobar dins una fira de manga, potser en una versió més simplificada però correcte. Un dels espectacles més entretinguts va ser una batalla de judo amb gent escollida a l’atzar, que va ser molt divertida de veure i va agradar força al públic en general. En quant al mini-bar, aquest era molt petit i amb preus abusius que obligaven a sortir del recinte només per adquirir un simple refresc o menjar precuinat i de qualitat més avia pobre.

 

Que comenci el combat!!

 

Botigues i Videojocs

 

Donat el tamany limitat del recinte, ens vam trobar també amb que hi havien poquíssims stands dins l’event, la qual cosa no deixava de ser decepcionant per als que hi anàvem amb la idea de veure botigues i endur-nos-en algun trofeu. Una hora era temps més que suficient per a visitar-les totes, i el contingut era bastant uniforme.

Malgrat que aquesta era també una fira de “Gaming” segons s’anunciava al cartell, la veritat és que no hi vam trobar ni una sola botiga de videojocs en tot el pavelló. Afortunadament per això, sí que hi havia alguns stands equipats amb diferents pantalles, dispositius i jocs per poder provar: 2 Switch amb l’Street Fighter i el Mario Kart i 2 Wii U, 1 amb l’Smash i l’altre amb el Pokkén, a més d’altres consoles variades i, finalment, una PS4 amb PSVR que vam poder experimentar. Tot aquest material no estava en cap cas protegit, i alguna de les consoles va deixar de funcionar després d’un “accident” causat per algun dels visitants.

 

Trastejant amb la PSVR

 

 

Que no podem participar al torneig? Cap problema, ens en fem un aquí al raconet…

 

La foto de grup de rigor amb tots els que hi vam ser!