Sense cap mena de dubte, parlar de videojocs actualment és parlar d’edicions especials. Sense entrar en polèmiques sobre la necessitat o no d’aquestes o si realment aporten un contingut d’una qualitat que realment justifiqui la pujada de preu respecte les edicions estàndard, fent una cerca ràpida per la xarxa podem veure que el sector que més utilitza aquesta “tècnica de venta” és el sector del videojoc independent. Nintendo Switch ja està a punt de superar els llançaments que va tenir Nintendo 3DS en tota la seva “vida activa” i no és exagerat afirmar que, possiblement, un 40-50% dels jocs que arriben a l’híbrida de Nintendo ho fan amb la possibilitat d’adquirir una edició especial, limitada o col·leccionista del mateix. També cal diferenciar, però, entre “especial”, “limitada” o “col·leccionista”, i no es difícil de distingir: Super Rare Games, per exemple, ofereix edicions limitades (un llançament estàndard del que només se n’han fabricat “x” còpies, sense elements extra), i Limited Run Games n’ofereix de limitades i col·leccionistes (a part dels llançaments estàndard, també inclou certes còpies amb una quantitat interessant d’extres en físic/digital). Tot un món del que algun dia n’haurem de parlar de forma més extensa.

Avui el nostre company Rockstr85 us ofereix un “unboxing” de la edició limitada del fantàstic joc indie anomenat Owlboy, de la companyia D-Pad Studio. Arribant al mercat el dia 06/09/2018 gràcies a la distribuidora Avance (experta en oferir-nos edicions especials de gran qualitat, com la de The Count Lucanor, Dead Cells, Wonder Boy, i un etcètera molt llarg), us mostra el contingut d’aquesta edició, que recordem que està limitada a 6000 unitats mundials. Com sempre, 100% en català! Recalcar, a més, que la companyia encarregada de realitzar el “port” del joc a Nintendo Switch és BlitWorks, empesa catalana. Gaudiu-lo!