Dia 23 de Desembre. Les ‘tantes’ de la tarda. Com qui no vol la cosa, i sense avisar, un calfred incert i fosc et recorre l’esquena: gairebé a mode d’il·luminació celestial, la teva deïtat hivernal de confiança ha baixat del Món dels Morts i, tocant-te la front amb la seva mà pura i brillant, t’ha fet venir a la memòria que d’aquí dos dies se celebra aquella festivitat que els i les cristianes anomenen “Nadal“. I tu, com a bona persona que no recorda ni què es va ficar al plat ahir per la nit mentre sopava, ara tens la urgència de regalar, en poc menys de 24 o 48 hores, alguna cosa per aquella persona especial a la teva vida i que, a més, té la sort de ser fan de Nintendo (o la desgràcia, depèn de com t’ho miris). Però no pateixis, lector o lectora! A NintenhypeCat també anem sempre tard i malament, i per això ens solidaritzem amb la teva causa oferint-te un Calendari d’Advent ‘exprés’ amb 24 recomanacions d’última hora per fer feliç a aquell/a jugador/a que es mereix un racó màgic a la teva vida. Posa’t l’abric mentre llegeixes això i corre cap al GAME o a la FNAC, va, que tanquen en res!

 

DIA 1: LEGO STAR WARS: THE SKYWALKER SAGA (TT GAMES)

  • Proposat pel Jordi (Grigbow), i us el recomana perquè: “Sóc fan d’Star Wars inculcat per mon pare; la meva filla gran ja ho és per inèrcia; i la meva dona se n’ha tornat because potatoes. Es un joc amè, fàcil, divertit, graciós, amb molt contingut i amb un mode cooperatiu local fàcil.” El podeu trobar en format digital a la Nintendo eShop (30€ en oferta), en format físic (entre 25 i 30€) i en format Code in a Box (40€).

 

DIA 2: POKÉMON ESCARLATA/PORPRA (NINTENDO)

  • Proposat pel Francesc (Miró), i us el recomana perquè: “No és, en cap moment, ni una petita ombra del que és The Legend of Zelda: Breath of the Wild, però s’ha de reconèixer que Game Freak ha intentat innovar en la saga. Li falta una mica més per ser un dels jocs que marqui tendència, però el camí és bo, i la idea també és bona”. El podeu trobar en format digital per 60€ (Escarlata i Porpra) i en format físic entre 46 i 50€ (Escarlata i Porpra).

 

DIA 3: MARIO & RABBIDS: SPARKS OF HOPE (UBISOFT)

  • Proposat pel Manu, i us el recomana perquè: “El joc s’adapta molt bé a nivell dificultat. Gràficament és molt bo i superior a la primera part. Igual a nivell jugabilitat. A més, el pot jugar una persona que no tingui ni idea de jocs d’estratègia (i el gaudirà molt) i, qui en sàpigui, li encantarà. Té moltes coses per fer i, en definitiva, és genial i tot un encert“. El podeu trobar en format digital (45€) i en format físic (35€).

 

DIA 4: TOWER PRINCESS (AWEKTEAM)

  • Proposat per l’Ari (Ariarlet), i us el recomana perquè: “És un producte de casa nostra. És el típic joc que empodera una mica la dona: les dones no necessiten ser salvades, és la pròpia protagonista del joc qui es salva a si mateixa. La princesa que salva als altres. Està molt bé perquè recorda als Zelda antics i té una essència molt de puzles molt interessant“. Exclusiu en format digital per 20€.

 

 

DIA 5: SONIC FRONTIERS (SEGA)

  • Proposat per l’Adrià (Marxally), i us el recomana perquè “presenta una nova oportunitat per a Team Sonic i Sega per seguir apostant per una franquícia que s’havia quedat estancada. Sonic Frontiers no és cap obra mestra, però aconsegueix tot el que es proposa: ser entretingut, divertit a l’hora de jugar i arreglar tots els problemes que jocs com Colors i Forces havien introduït. Tinc moltes ganes de veure tot el contingut addicional que implementaran el 2023, i sobretot com milloraran la fórmula amb la següent entrega“. El podeu trobar en format físic (per uns 40€) i en format digital (per aproximadament el mateix preu).

 

DIA 6: NIER AUTOMATA. THE END OF YORHA EDITION (PLATINUM GAMES)

  • Proposat pel Francesc (Furank), i us el recomana perquè “és un descobriment que he realitzat gràcies a la Nintendo Switch i que, tot i no ser GENS fan dels RPG i dels jocs de rol en general, se’n va de cap al ‘top’ de millors jocs que he jugat a la consola aquest 2022. Història profunda, jugabilitat perfecta, port a Switch molt ferm i, en definitiva, una experiència meravellosa que t’arriba al cor a través d’una combinació de característiques que flueixen amb una perfecció que espanta i tot“.  Disponible en format físic (30€) i en format digital (40€).

 

DIA 7: TRIANGLE STRATEGY (NINTENDO)

  • Proposat pel Jordi (Reiseken), i us el recomana perquè és “un joc tàctic JRPG amb uns personatges molt interessants, una història madura, amb un sistema de decisions que realment tenen efecte en el desenvolupament de la trama, i tot amenitzat amb una banda sonora brutal. A és, disposa d’un estil gràfic 2D-HD increïble“. El teniu disponible en format físic i en format digital per aproximadament 60€.

 

DIA 8: NINTENDO SWITCH SPORTS (NINTENDO)

  • Proposat per la Laia (LaiaBCN88), i us el recomana perquè “tot i que aquest joc ha passat una mica en segon pla entre tots els llançaments de 2022, és una excel·lent opció que encara manté l’essència i diversió de Wii Sports, però amb una jugabilitat renovada (i amb la recent incorporació del golf, encara més). Molt recomanable per passar una bona estona jugant en família o amb els amics (en línia o fora de línia)“. El teniu disponible en format físic i en format digital per aproximadament 40€.

 

 

DIA 9: CARD SHARK (NERIAL)

  • Proposat pel Xavier (Adehache), i us el recomana perquè és un “joc editat per Devolver Digital on portem un jove que, juntament amb el seu mentor, es dediquen a desplomar els rics amb trucs de cartes que vas aprenent sobre la marxa. Tot això acompanyat d’un apartat visual on cada escena sembla un quadre d’aquarel·la“. El teniu disponible en format digital per 20 euros.

 

DIA 10: BOOSTER PASS DEL MARIO KART 8 DELUXE (NINTENDO)

  • Proposat pel Joan (Radar), i us el recomana perquè “és, possiblement, una de les millors expansions que ha tret Nintendo aquest 2022 per un dels seus videojocs estrella de la Nintendo Switch. Complementa a la perfecció el joc base i, per un preu més que raonable (gratuïtament si es disposa d’una subscripció al Passi d’Expansió del Nintendo Switch Online), tothom pot gaudir del doble del contingut original, cosa que es tradueix en infinites hores de joc més utilitzant la consola com a volant per guanyar les curses més estrafolàries de l’univers dels videojocs“. El teniu disponible seguint l’enllaç per 25 euros (si no teniu el Passi d’Expansió del NSWO)

 

DIA 11: SKYRIM ANNIVERSARY EDITION (BETHESDA)

  • Proposat pel Jordi (JordiBDR), i us el recomana perquè: “per a qui encara no l’haja provat, crec que és una bona ocasió per a jugar-lo, sent una revisió de la versió original, amb lleugeres millores gràfiques i contingut addicional. És un món obert en moltes possibilitats i moltes opcions de personalització del personatge a nivell estètic i a nivell jugable. Pel que fa a nivell jugable, ofereix la possibilitat de fer personatges pesats o àgils, d’encarar-los més a la màgia o a les armes i especialitzar-se en diferents habilitats de classe o gremi que atorguen destreses. Tot això, sense lligar-se en cap moment a una classe determinada durant tota l’aventura, permetent anar canviant l’estil de joc segons convinga. La història d’Skyrim és la d’un Dovahkin que intenta derrotar un Dovah que, segons la profecia, destruirà el món. Llavors podríem dir que és una mica el camí de l’heroi, tot i que no tenim perquè ser-ho, ja que es poden realitzar algunes accions que aniran reduïnt la simpatia dels altres personatges cap a nosaltres, afectant això a la resta de l’aventura”. El teniu disponible en format digital per uns 60€. Impossible de trobar en format físic degut a la seva curta tirada.

 

DIA 12: BAYONETTA 3 (NINTENDOPLATINUM GAMES)

  • Proposat pel Carlos (Mashirito), i us el recomana perquè és “pur Platinum Games. Fidel a la linia dels anteriors, pura acció i dificultat en moments puntuals que et fa explotar tots els recursos de moviments i combos amb moltíissimes combinacions, seguit d’una història que si bé no sol ser el punt fortt de Platinum, és prou correcta“. El teniu disponible en format digital per 60€ i en format físic per uns 40-50.

 

 

DIA 13: XENOBLADE CHRONICLES 3 (NINTENDO)

  • Proposat pel Jordi (Rockstr85), i us el recomana perquè “és el JRPG de l’any, i el que hauria d’haver sigut triat com a millor RPG als Game Awards però va ser tongat per Elden Ring. Possiblement, també és el GOTY del 2022, però malauradament quasi ningú en va parlar i aquí estic jo per crear-vos vincles amb aquest títol. Xenoblade Chronicles 3 és el punt i final de la trilogia Xenoblade Chronicles. En ell hi trobarem una història crua entre dos bàndols, on tothom té una vida breu, i on només hi ha temps per fer la guerra. Enmig d’aquesta guerra, els nostres protagonistes trobaran un altre grup de l’altre bàndol, sumant forces per lliurar-se del seu fatídic final. Formarem part d’aquest mal cíclic de guerres o bé trencarem el nostre destí i podrem ser finalment lliures?“. Disponible en format digital (60€) i en format físic (40-50€).

 

DIA 14: CHAOS;HEAD NOAH (5PB. / NITROPLUS)

  • Proposat pel Xavier (Yacchy), i us el recomana perquè “es tracta d’una visual novel que segueix en Takumi Nishijou, un noi de 17 anys de Shibuya que es veu implicat en una sèrie d’assassinats misteriosos. Rep missatges i imatges de futurs incidents a través d’internet, però en Takumi pateix deliris i no sap segur què és real i què no. Aquest joc és la versió ampliada de Chaos;Head, que ha arribat traduïda a l’anglès aquest 2022. Està dins la saga Science Adventure, de la qual també en forma part Steins;Gate. Si us agraden les visual novel no us podeu deixar perdre aquesta història que, això sí, no és apta per tots els públics“. Disponible en format digital (50€) i en format físic (40-45€).

 

DIA 15: KIRBY I LA TERRA OBLIDADA (NINTENDO)

  • Proposat per l’Anna (Dilavy), i us el recomana perquè “és el joc de plataformes en 3D de l’any. Molt colorit i familiar, ens aportarà hores de diversió i de reptes si tenim la intenció de completar-lo al 100%. Un d’aquests llançaments del 2022 que és imprescindible“. Disponible en format digital (60€) i en format físic (40-50€).

 

DIA 16: MARIO STRIKERS BATTLE LEAGUE FOOTBALL (NINTENDO)

  • Proposat pel Roger (RodoYT), i us el recomana perquè “l’esport arcade arriba a Nintendo de la mà dels nostres personatges preferits. Joc brut, animacions espectaculars, mode multijugador força sanejat i, tot i que buit de contingut a l’inici, actualment prou ple gràcies a tres actualitzacions. Divertidíssim per a grans i petits, per jugar sol o acompanyat, no us el podeu perdre!“. Disponible en format digital (60€) i en format físic (40-50€).

 

 

DIA 17: DRAGON QUEST XI (SQUARE ENIX)

  • Proposat pel Pau (Huesitos), i us el recomana perquè “és un joc RPG molt estàndard pel gènere, però una de les millors opcions a la plataforma. Bona trama, bona duració de la història i un sistema de tàctica que et permet l’autocombat per fer menys pesat el tema del farmeig“. Disponible en format digital (60€) i en format físic (pel mateix preu, actualment).

 

DIA 18: CUPHEAD (STUDIO MDHR)

  • Proposat pel Cesc (Punajo), i us el recomana perquè “és un joc visualment preciós que et portarà a donar el millor de tu per poder completar tots els nivells. Hores de diversió i desesperació (a parts iguals) a raudals!“. El teniu disponible en format físic per uns 35€ i en format digital per entre 15 i 20€ depenent de les ofertes mensuals.

 

DIA 19: DODGEBALL ACADEMIA (POCKET TRAP)

  • Proposat pel Francesc (Rulitox), i us el recomana perquè “és un joc d’aventura i RPG amb el baló presoner com a temàtica principal. Tracta sobre un noi que vol ser el millor jugador del món, i per això s’apunta a la millor acadèmia d’esports. Per ajudar al protagonista haurem d’aconseguir companys/es per l’equip i anar guanyant els enfrontaments que aniran apareixent pel camí. El recomano perquè és una mica diferents als jocs d’esports que estem acostumats a jugar. És divertit i la dificultat va augmentant cada vegada mé quan pujem de nivell. La duració del joc està estimada entre 10 i 15 hores, dividides entre 8 episodis argumentals“. El teniu disponible en format físic per uns 20€ i en format digital per entre 15 i 20€ depenent de les ofertes mensuals.

 

DIA 20: CULT OF THE LAMB (MASSIVE MONSTER)

  • Proposat pel Ricard (Hunter), i us el recomana perquè “no hi ha res millor que gestionar la teva secta satànica sense oposició, i si algú té els c*llons de fer-ho, el sacrifiques públicament i tothom t’aplaudeix. Ah! I també es un joc d’acció amb cert component ‘rogue’, però molt ‘lite’“. De moment, només disponible en format digital per 25€, tot i que arribarà una edició física estàndard al 2023.

 

 

DIA 21: METROID DREAD (MERCURY STEAM)

  • Proposat pel Marc (Pixelats.cat), i us el recomana perquè “ja no cal treure-li la pols a la Super Nintendo per gaudir com un marrec de la nostra caçarecompenses preferida. Deixa’t seduir per aquest joc on Samus Aran es toparà amb un tipus d’enemic mai vist fins ara. Descobreix què son, d’on han sortit, i quina història s’amaga darrere d’ells. Tot això combinat amb una jugabilitat, un desenvolupament i unes mecàniques perfectes, farà que Metroid Dread sigui el regal perfecte per aquestes dates”. Disponible en format digital (60€) i en format físic (40-50€).

 

DIA 22: EASTWARD (PIXPIL GAMES)

  • Proposat per l’Albert (ParlemDeJocs), i us el recomana perquè “té una meravella de píxel art amb vista zenital que ens recorda als millors temps dels The Legend of Zelda en dues dimensions. A més, diposa d’una banda sonora especatcular i disseny artístic que enamoren, combinats amb personatges amb un carisma infinit“. En format digital entre 20 i 25€ (depenent de les ofertes), i en format físic per uns 30€.

 

DIA 23: SPLATOON 3 (NINTENDO)

  • Proposat pel Carles (Liduri), i us el recomana perquè “és el shooter exclusiu de Nintendo, que es diferencia dels típics jocs del gènera per la component tàctica i de control del territori que tenim a l’hora de pintar l’escenari. Hi destaca un mode competitiu online en equips 4 VS 4 molt frenètic, un mode PVE, el Salmon Run (molt exigent) i un mode història més que decent“. Disponible en format digital (60€) i en format físic (40-50€).

 

DIA 24: TARGETES REGAL DE LA NINTENDO ESHOP (NINTENDO)

  • Recordeu que, quan les presses prenen el control, la imaginació deixa de funcionar correctament i és 100% normal sentir-se saturat/da per la velocitat del canvi d’any. Si voleu fer feliç algú que tingui la Nintendo Switch però per l’estrès diari d’aquesta època no se us ocorre cap element que li faci brillar els ulls, no patiu: deixeu que aquesta persona trii en solitari la seva pròxima aventura! Per tal de fer-ho realitat, recordeu que Nintendo us ofereix targetes de saldo de la Nintendo eShop que van dels 15 als 100 euros i que això us permetrà regalar infinites hores de joc a qui vulgueu. Bones festes i feliç entrada a l’any nou a tothom!