Amb aquesta calor no us ve de gust passejar prop del mar, sortir a navegar i… resoldre puzles? Aquesta és la proposta de Solo: islands of the hearth, que us porto de la mà de Team Gotham I Merge Games per al NindiesHype d’aquesta setmana.

A Solo ens trobarem en un arxipèlag d’illes habitades per estranyes però bufones criatures i pels guardians de les illes. L’objectiu és resoldre una sèrie de puzles amb l’ajuda de caixes i artefactes fins a arribar al tòtem, on se’ns formularà una pregunta abans de continuar.

Llavors… es tracta Solo d’un joc de puzles? No exactament. Solo és un joc sobre l’amor, sobre les seves parts bones I les seves parts dolentes, i segons va avançant el joc va plantejant una sèrie de preguntes i dilemes que fan reflexionar. No hi ha una resposta correcta o incorrecta, es tracta de respondre amb sinceritat i continuar avançant en el joc.

A part d’avançar amb els puzles, també podem gaudir del bonic entorn del joc. Podrem fer fotografies, tocar la guitarra, recollir col·leccionables, interactuar amb els animals, donar-los menjar i fins i tot ajudar als animals a reunir-se amb el seu amor fent puzles opcionals. I si ens ve de gust, també  podrem asseure’ns a un banc i contemplar el paisatge.

 

 

Es tracta d’un joc molt maco i relaxant, ideal per jugar-lo sense presses, gaudint dels paisatges i reflexionant amb cada pregunta que ens proposa. Pel que fa a la dificultat dels puzles, està equilibrada i va augmentant segons avancem en el joc, i tot i que hi ha algun puzle una mica complex, no és excessivament elevada i no es fa frustrant. A l’igual de què passa a l’Amor, amb els puzles no hi ha una única resposta i les situacions poden resoldre’s de múltiples maneres, segons el que el jugador decideixi que és la millor solució.

En l’àmbit tècnic es comporta molt bé, la perspectiva I la càmera és fàcil de controlar un cop t’adaptes als controls. Gràficament, tot i que no és una passada tècnicament, és preciós, i la banda sonora li queda molt bé. L’única pega és que té un temps de càrrega una mica llarg quan es viatja entre les diferents illes, però no és res que molesti excessivament.

En conclusió: és un joc recomanable pels amants dels puzles, per jugar amb calma i per reflexionar. Solo: Islands of the Heart ja està disponible per a Nintendo Switch i es pot descarregar a la eShop a un preu promocional de 15,99 €.