Nintendo ha compartit els seus resultats financers d’aquest últim quadrimestre, el qual es tancarà aquest març. Tota la informació va ser actualitzada per última vegada el 31 de desembre de 2018 i, per tant, molts números hauran pujat des d’aleshores. Des del seu llançament, farà ja uns dos anys, Nintendo Switch ha aconseguit arribar als 32,27 milions d’unitats venudes. Prèviament explicàvem que la Switch havia superat a la Wii U en vendes. Amb les noves dades, podem saber que la consola híbrida està gairebé a punt de superar les vendes totals de la Nintendo 64, la qual havia recaptat uns 32,93 milions d’unitats venudes durant tota la seva vida. També és cert que, donat que les dades són de fa un mes, segurament ja l’hagi superat. Durant l’últim quadrimestre, que aglutina les èpoques festives, la Nintendo Switch ha venut 9,4 milions d’unitats, el que es considera una de les etapes clau per a la companyia, recaptant més de la meitat de les vendes de tot l’any.

 

 

Pel que fa a videojocs i software en general, la Nintendo Switch compta amb 136.61 milions d’unitats venudes. Com és d’esperar, els jocs més venuts continuen sent first-parties de la propia Nintendo:

  • Mario Kart 8 Deluxe: 15.02 milions.
  • Super Mario Odyssey: 13.76 milions.
  • Super Smash Bros. Ultimate: 12.08 milions
  • The Legend of Zelda Breath of the Wild: 11.68 milions.
  • Pokémon Let’s Go (Pikachu i Eevee): 10.00 milions.
  • Splatoon 2: 8.27 milions.
  • Super Mario Party: 5.40 milions.
  • 1-2-Switch: 2.86 milions.
  • Mario Tennis Aces: 2.53 milions.
  • Kirby Star Allies: 2.42 milions.

Cal destacar que Mario Kart 8 Deluxe ha recuperat la seva posició de joc de Nintendo Switch més venut, per sobre de Breath of the Wild, Splatoon 2 i Mario Odyssey. Tot sembla indicar, però, que Super Smash Bros. Ultimate el superarà en un tres i no res, ja que en poc més de tres setmanes ha aconseguit més de 12 milions de còpies venudes superant així jocs com Splatoon 2 i Breath of the Wild. Els nombres també indiquen que els propietaris d’una Switch acostumen a comprar principalment els jocs de la mateixa Nintendo, ja que les estadístiques mostren un nombre de attachrate força considerable.

 

 

No és suficient

 

L’any fiscal tancarà el març vinent, i l’objectiu de Nintendo d’arribar a vendre 20 milions de Switch sembla molt complicat d’assolir. És per tal que Nintendo ha rebaixat les seves expectatives de 20 milions a una xifra que pot ser més considerable: 17 milions d’unitats. Tot i que les xifres han estat força positives i les vendes durant aquest últim quadrimestre han estat excepcionals, els problemes durant el principi de l’any passat van provocar un baix nombre de vendes, especialment donat per la falta de jocs firstparty. Sembla ser, això sí, que Nintendo ha après de l’error i tractarà de tenir un any més equilibrat.

Pel que fa a la Nintendo 3DS, els números han baixat de manera considerada al Japó i a Europa. Amb una baixada d’un 65% de vendes tant de consoles com de software, sembla que la 3DS podria estar, ara sí, en les seves últimes. També s’ha de destacar que els ingressos que formulen els jocs per dispositius mòbils de Nintendo no no són els que la companyia desitjaria, tot i que la companyia seguirà intentant fer-se un joc en el mercat, amb propostes com Mario Kart Tour i Dr. Mario World. També s’especula amb l’anunciament d’una nova versió de la Switch mes petita i econòmica, com a successora de la 3DS. Altres rumors apunten que Nintendo podria oferir una versió superior del seu pla online per aquelles persones que vulguin gastar-se mes diners a canvi d’altres serveis. A dia d’avui, els fan encara esperen un Nintendo Direct per a conèixer els plans de la companyia per aquest 2019.