Ja som a Setembre, un mes per tornar a la rutina després de l’estiu i, per a molts, tornar a treballar o estudiar. Però això no vol dir que s’acabi la diversió, ja que aquesta setmana us portem doble ració especial de NindiesHype, dedicats als jocs basats en els esbojarrats concursos japonesos! Uns party-games molt bojos que de ben segur que us donaran hores de diversió, especialment si els jugueu en mode multijugador local.

 

NIPPON MARATHON

 

Nippon Marathon

 

Tothom recorda el programa Humor Amarillo, o la seva versió original Fūun! Takeshi Jō o Takeshi’s Castle. Tots hem rigut veient com els concursants han de córrer a través d’hilarants proves amb divertits comentaris per part dels presentadors. Doncs amb Nippon Marathon, de la ma de Onion Soup Interactive i PQube, ha arribat l’hora de deixar de ser un simple espectador!

Ens posarem a la pell d’un concursant de Nippon Marathon, un boig concurs televisiu on haurem de passar pels checkpoints i travessar la línia d’arribada abans que els nostres contrincants, tot esquivant multitud d’obstacles com tanques, barrils, escales o inclús síndries voladores!

Al llarg de la cursa trobarem tota mena d’objectes que ens poden donar avantatge o bé perjudicar-nos. També trobarem diferents camins per arribar a la línia d’arribada, però no sempre el camí més curt serà el millor! I per acabar-ho d’adobar, de tant en tant es llençaran mini jocs aleatoris, com ara completar frases, trobar la sortida d’un laberint abans que els nostres rivals, o temptar a la sort per aconseguir objectes, entre altres esdeveniments.

 

Nippon Marathon

 

Tot i que d’entrada podem jugar a totes les pistes de Nippon Marathon, el joc ens proposa un curiós mode història on coneixerem de més a prop la història dels protagonistes i els motius que els han portat a participar-hi, i com no podia ser d’una altra manera, les històries són del tot esbojarrades.

També disposa d’un mode multijugador on podrem jugar fins a 4 jugadors de forma local, fent el joc encara més divertit! A més, el joc també compta amb modes extra, on podrem generar circuits aleatoris amb límits de temps i, fins i tot, fer una partida a bitlles amb l’ajuda d’un carretó de supermercat!

En l’àmbit tècnic el joc disposa d’uns gràfics 3D bastant simples i unes físiques senzilles que a vegades porten a fer moviments bastant estranys, però que en aquest cas aporten un toc de diversió addicional. En l’apartat sonor destaca tant la seva banda sonora, animada i canyera, com els petits comentaris que fa el locutor, donant la sensació d’estar visualitzant un concurs real.

Sens dubte és un joc molt boig que compta amb una jugabilitat bastant bona i incomptables hores de diversió, en especial jugant al multijugador local. Un gran problema de Nippon Marathon són els temps de càrrega, que són bastant llargs i en el mode història, al saltar després de cada bloc de diàleg, es fan una mica desesperants. Tot i això és un party game molt recomanable.

 

 

Nippon Marathon està disponible en format físic, i digital a un preu de 12,99 € a la eShop de Nintendo.

 

 

TETSUMO PARTY

 

Tetsumo Party

 

Tetsumo Party és una alternativa bastant més simple que ens arriba de la ma de Monster Couch, però amb un concepte fresc i innovador que no he vist en cap altre joc. L’objectiu del joc és molt senzill: un seguit de parets s’acostaran cap a nosaltres i haurem d’adoptar diferents formes per travessar-les a través del forat corresponent i així evitar que la paret ens aixafi i s’acabi la partida.

Un cop seleccionem el nostre personatge, el joc començarà i haurem d’anar prement diferents combinacions de botons per canviar la posició del braç dret, braç esquerra, cama dreta i cama esquerre. Al principi pot semblar fàcil, però segons anem avançant les parets cada cop seran més rapides i ens caldrà una bona dosis de concentració i coordinació per adoptar la forma a temps.

 

 

Tetsumo Party és un d’aquests jocs simples però que acaben enganxant, animant-nos a fer més punts, i és especialment divertit en mode multijugador local, on la rivalitat està assegurada. Desgraciadament, és un joc bastant simple i no compta amb una gran varietat de proves i pot arribar a fer-se repetitiu, però tenint en compte el seu preu val la pena per passar unes hores entretingudes.

Tetsumo Party està disponible per descarregar a la eShop per 4,99 €.