Per fi, després d’una llarga espera, arriba a Nintendo Switch l’esperadíssima vuitena generació de Pokémon amb els títols Pokémon en Pokémon Espasa i Pokémon Escut, exclusius de la consola híbrida de Nintendo! Després de dos anys justos d’espera, Game Freak ens sorprèn amb una nova aventura plena de secrets, misteris i combats a dojo seguint la dinàmica habitual de la franquícia però incloent una sèrie de grans extres que ens confirmaran que la saga ha evolucionat i s’ha dinamitzat radicalment respecte els seus títols predecessors.

Pokémon Espasa/Escut ens ofereixen totes les eines indispensables per descobrir Galar, la regió en la que es desenvoluparà tota la història i “postgame” dels títols en qüestió. Amb llocs d’allò més variat que van des de plàcids camps fins modernes ciutats, passant per frondosos boscos i muntanyes nevades, en aquesta ocasió els i les habitants de les diverses poblacions del joc i les criatures Pokémon col·laboren estretament per impulsar les indústries de la regió, clarament inspirada en el Regne Unit i els seus contrastos entre natura/espai urbà.

La regió de Galar és, possiblement, el territori més gran vist mai en un títol de Pokémon

 

És l’hora de triar el nostre camí!

Com ja és tradició en aquesta saga, a l’inici del joc ens tocarà elegir el nostre company Pokémon per començar l’aventura, En aquest cas, el “clàssic trio” estarà format per Scorbunny (foc), Sobble (aigua) i Grookey (planta), i un cop establert el vincle amb el nostre incial, la nostra missió constarà en atrapar, entrenar i intercanviar Pokémon per crear el nostre propi equip i així fer front al desafiament dels gimnasos que poblen les diverses zones de Galar. La constància, l’esfoç, la perseverància i la lluita ens duran, com sempre, a plantar cara als millors entrenadors/es de la regió per així obtenir el títol de Campions/es! I si bé aquest serà el fil conductor de la història, és possible que ens trobem amb altres elements que ens permetin expandir els esdeveniments principals…

Durant el viatge per la regió de Galar, trobarem tot tipus de gent i de Pokémon, alguns totalment nous (com ara els llegendaris estrella de la saga: Zacian i Zamazenta), i d’altres molt coneguts amb un canvi d’estètica total, tot envoltat d’un món ple de vida i varietat. A més, per destacar el nostre personatge de la resta d’habitants, en aquesta entrega podrem personalitzar més que mai al/la nostre protagonista, ja sigui a base de vestits o pentinats diferents.

D’esquera a dreta: Grookey, Scorbunny i Sobble, els inicials de Pokémon Espasa/Escut

 

Noves característiques respectant els clàssics

Però Galar no es caracteritza només per un rentat de cara total en temes gràfics, si no que ens trobarem davant de noves funcionalitats i modes de joc, com els fenòmens Dinamax i Gigamax, que fan que els Pokémon es tornin més grans i poderosos. També disposarem d’una àmplia Àrea Silvestre per explorar, així com les noves Incursions Dinamax multijugador, i una gran quantitat de curiosos extres que ens permetran, fins i tot, jugar i cuinar en companyia dels nostres Pokémon en l’anomenat Poké Campament. Us esperem per fer front als diferents reptes que ens proposa l’aventura!

Els combats Pokémon prendran una altra dimensió amb les formes Gigamax/Dinamax d’algunes criatures

Pokémon Espada/Escut estan disponibles a Nintendo Switch des del 14/11/2019 en diferents formats: