Com molts sabeu sóc molt fan dels jocs esportius. I encara que us sembli increïble, aquest any 2019 no he comprat el FIFA 20, i encara m’he plantejat menys la compra si tenim en compte que des del 2018 la companyia EA no ha canviat la seva estratègia ni formes de fer les coses. Tot i així, Nintendo té un gran problema amb els jocs relacionats amb el futbol, tot i que el mercat ha demostrat perfectament que hi ha un “forat” de ventes d’1.5 milions d’unitats, que és el que va vendre aproximadament el FIFA 19 a Switch. I sembla ser que el “número 20” trencarà aquesta barrera numèrica d’aquí a que surti el FIFA21.

Vinc a parlar, però, d’un títol en concret. Una “joia semi-oculta” que cal recuperar. Des del 2007 que no en sabem res, d’ella. Va sortir a Wii i tingué únicament una sola entrega. Tot i buida de contingut (unes escasses tres copes, pocs jugadors seleccionables i només tres personatges desbloquejables), a molts jugadors i jugadores ens va omplir hores de diversió, competició i un futbol amb un estil diferent i trencador. Però estic segur, i a Satoru Iwata poso com a testimoni, que hi ha una possibilitat molt alta que aquest 2020 al que entrem tindrem una grata sorpresa relativa a aquesta entrega. Per quins motius? Fàcil:

 • Seria un joc molt adabtable a l’híbrida de Nintendo, tant per la Switch estàndard com per la Lite.
 • Hem descobert que hi ha un sector del públic i dels i les aficionats/des a la companyia molt fidel als jocs antics (cosa que no sorprèn), però ara encara més, i és un aspecte en augment. Llançaments com el Zelda Link’s Awakening o Luigi’s Mansion 3, amb el seus respectius èxits, en són l’exemple perfecte.
 • Aquest 2020 es durant a terme els Jocs Olímpics durant l’estiu, amb Japó com a territori que acollirà l’esdeveniment, on ja s’ha fet “part de la feina” amb el recent llançament de Sonic & Mario en els JJ.OO.
 • Ens trobarem també amb la celebració de l’Eurocopa i, com sempre, amb la Copa Amèrica.
 • Sabem que Camelot, estudi que ha estat relacionat amb el llançament de Mario Tennis i Next Level Games, i la mateixa companyia que va treure Super Mario Strickers i Mario Strickers Charged Football, ara mateix no tenen cap projecte en ment… o, al menys, res anunciat de forma pública.
 • Últimament, Nintendo té molta facilitat a llançar nous continguts i elements mitjançant DLC, i en un joc de les característiques especificades i desitjades, es podria oferir al públic una gran quantitat de nous personatges al gust de molts consumidors, com està passant a Super Smash Bros. Ultimate.
 • Per acabar, una curiositat sense spoilers: en un dels pisos de la mansió de Luigi’s Mansion 3, ens trobem un quadre amb en Mario jugant a futbol. I ja sabem, amics i amigues, com li agrada a la senyora Nintendo jugar amb tots aquests tipus de detalls que, a primera vista, poden passar molt per alt… i acaben sent easter eggs en tota regla.

 

El detall comentat anteriorment. Una simple proposta estètica… o un easter egg en tota regla? Ja queda menys per saber-ho!

 

Ara sí que sí, i n’estic segur: t’ha arribat l’hora.

 

Per tots els indicis anteriorment comentats, sumats a les ganes personals de rebre una nova entrega d’aquesta meravellosa saga que necessita explotació en aquesta nova generació de Nintendo, crec que ara sí, i ha arribat el moment perfecte i amb totes les condicions i situacions possibles a favor: aquest 2020, tindrem Mario Strikers: Charged Football a Nintendo Switch. Creuem molt els dits tot tocant fusta. A més a més, imagino un Mario Football amb molts més modes de joc dels que vam veure en l’anterior entrega. Us imagineu que, a part de que es fes realitat aquest somni, el títol incorporés alguna d’aquestes coses?

 • La possiblitat de desbloquejar o “fitxar” jugadors/es pel nostre equip i així pujar la mitja de l’equip.
 • Combinar el tema del Nintendo Switch Online amb la realització de campionats en línia tal i com ocorre a Super Smash Bros. Ultimate o Mario Tennis Aces
 • Compatiblitat amb xat de veu (de qualsevol forma, ja sigui app o un hipotètic nou dispositiu).
 • Un mode història amb escenaris representatius de totes les sagues de Nintendo.
 • La incorporació de DLC tal i com trobem últimament amb els videjocs desenvolupats per la pròpia Nintendo, incloent nous personatges seleccionables, nous escenaris, nous elements i altres continguts, però 100% triats per la comunitat de jugadors/es.

I a vosaltres, us ha aparegut una mica de “hype” per aquesta possible nova entrega? 😉