Ens acostem al final d’un 2021 que ha estat marcat per un moment social gairebé igual de complicat que aquell 2020 que vam aconseguir deixar mínimament enrere. A nivell digital, però, la globalització i el trencament de les barreres de la distància entre persones han estat més presents que mai, i cada cop més ens adonem que el contacte a través de les pantalles, si bé no és comparable, és igual de present i important que el contacte físic amb aquella que ens dóna la vida. A NintenhypeCat ho sabem molt bé, això, i ja sabeu que una de les nostres missions és que, quan traspasseu la barrera d’allò físic i us fiqueu de ple a passar l’estona al món digital, amb nosaltres trobeu un espai lliure, ple, amb valors i, sobretot, amb molta humanitat. Pot sonar a tòpic, però la gent sou l’essència comunitària, el centre de la balança, i tota activitat que fem, organitzem o ideem és per tal de fer pinya i posar al capdavant el valor que es mereixen les persones. L’any passat vosaltres vau ser els protagonistes totals del ‘Calendari d’AdveNTH’, en el que cada dia, fins al 25 de Desembre (inclòs) vau anar recomanant jocs per la Nintendo Switch que considereu vitals o interessants per regalar a algú. I aquest any ho repetim, però de forma diferent, amb una entrada que anirem actualitzant cada dia fins arribar al dia de Nadal amb les paraules i imatges que ens envieu! Ho seguireu? Anem aixecant les pestanyes del calendari amb nosaltres, a veure què hi trobem!

 

Dia 01/12/2021: Metroid Dread (recomanació del Jordi Mollà, @NTHJordi)

 

“Esta nova entrega de la saga 2D de Metroid ens porta al planeta ZDR, on encara sobreviu el Paràsit X. La Federació Galàctica envia uns robots especials, els E.M.M.I (Exploradors Mòbils Multiformes Interplanetaris) a ZDR per a que investiguen, però tan prompte com arriben al planeta, es perd tot tipus de contacte amb els E.M.M.I. En este punt, la Federació Galàctica decideix contractar els serveis de la caçarecompenses Samus Aran per a que trobe els EMMI i determine si el paràsit X continua sent una amenaça per la galàxia. És en este punt de la història on comença el joc.

Pel que fa a la jugabilitat ens trobem davant d’un títol excel·lent amb uns controls molt fluïds i que responen molt bé. Com no podia ser d’una altra forma, disposem de diverses habilitats que anirem desbloquejant al llarg de l’aventura per tal de poder avançar o accedir a noves zones inaccessibles en un principi. Dominar estes habilitats serà clau per tal de poder completar el joc al 100%, és a dir, per poder aconseguir tots el objectes, o dit d’una altra forma, totes les millores disponibles de salut i munició.

Pel que fa a la història, ens trobem un títol que amplia el que ja sabíem previament de Samus, afegint detalls nous que segur que agraden als més aficionats i aficionades a la saga i, pel que sembla, també posa fi a la saga en 2D de Metroid. Encara que, qui sap? En un futur potser apareix una nova amenaça per la galàxia i Samus siga l’única capaç de salvar-nos.”

 

Metroid Dread per la Nintendo Switch està disponible en format físic i en format digital per un preu base recomanat de 59,99 euros (50 en format físic). També teniu disponibles els Amiibos de l’entrega per 30 euros (el pack dels dos) i una edició especial del videojoc amb tot el contingut que podeu veure a la imatge!

 

Metroid Dread per la Nintendo Switch, Amiibos inclosos. La recomanació del Jordi Mollà pel Calendari d’AdveNTH del 2021!

 

Dia 02/12/2021: Cake Bash (recomanació de la Montse)

 

“Cake Bash és un joc molt entretingut i per a totes les edats. Ideal per jugar jugar els caps de setmana amb amics i família! El teniu disponible a la Nintendo eShop per 20 euros, només en format digital”

 

 

Dia 03/12/2021: Dragon Ball Z Kakarot (recomanació del Jordi, @Reiseken)

 

“Avui dia 3 us recomanem el Dragon Ball Z Kakarot + A New Power Awakens, l’últim joc de les aventures del Son Goku i companyia que ens permetrà reviure tota la trama de Bola de Drac Z en tot detall i de la manera més completa possible amb l’afegit dels DLC’s que ens permetran reviure, també, les pel·lícules de la Batalla dels Déus i la Resurrecció d’en Freezer. És un joc enfocat a reviure l’aventura, amb uns mapes àmplis que ens amaguen tot tipus de secrets en forma de missions secundàries, recol·lecció i exploració, amb un sistema de millora d’habilitats estil RPG. Creiem que pot ser una bona alternativa per aquestes festes per recordar aquesta aventura màgica i que tant ens ha acompanyat durant la nostra vida. I, com alternatives, teniu més jocs de Bola de drac, com el Xenoverse 2 o el FighterZ.”

 

Dragon Ball Z Kakarot està disponible per la Nintendo Switch a un preu base de 59,99 euros en format digital i 53 euros en format físic.

 

En Reiseken us recomana tastar tots els jocs existents de Bola de Drac a la Nintendo Switch, com a bon fan de la franquícia.

 

Dia 04/12/2021: Doki Doki Literature Club Plus! (recomanació del Francesc, @FranDS58)

 

“L’època de Nadal i festes en general és una temporada perfecta per rescatar les memòries del passat i reviure-les de forma més o menys relaxada mentre fem una ullada (racional o irracional) a l’any nou i totes les situacions que se’ns presenten, siguin positives… o negatives. El joc que us recomanem pel quart dia del Calendari d’AdveNTH del 2021 es podria resumir, més o menys, amb aquesta petita introducció. Doki Doki Literature Club!, el videojoc del 2017 creat per Tom Salvato, ens va arribar a la Nintendo Switch el passat 10/11/21 amb una edició anomenada “Plus” i és, sense cap mena de dubte, una de les millors novel·les visuals que trobareu a Switch (amb permís de les altres plataformes de joc existents). Amb una edició física cuidada al mil·límetre, un preu excel·lent pel que ofereix (no us picarà la Visa si li voleu regalar a algú!) i amb una jugabilitat 100% adaptada a la consola estrella de Nintendo, és una aventura ideal per asseure’s una bona estona i gaudir de la seva fantàstica trama que, a primera vista, se’ns camufla de forma molt innocent, però desemboca en una espiral de bogeria que us mantindrà enganxats/des a la consola de principi a fi. Recordeu: només per majors de 18 anys! Every day, I imagine a future where I can be with you…”

 

Doki Doki Literature Club Plus! per la Nintendo Switch està disponible en format físic i en format digital per un preu recomanat de venta al públic de 13 euros en digital i 36 en físic.

 

 

Dia 06/12/2021: Super Bomberman R Online (recomanació de l’Adrià, @Marxally)

 

“Hi ha jocs clàssics que amb els pas dels anys, d’una manera o altra, s’han sabut adaptar als nous temps. Bomberman, que va iniciar la seva història a Spectrum i la NES, té un legat ple d’alts i baixos a causa dels seus constants experiments per tal de modernitzar-se i mantenir-se rellevant. Una de les seves aventures més recents, va ser Super Bomberman R, un joc que es va estrenar juntament amb la Nintendo Switch per allà el març de 2017. Un parell d’anys més tard, per a sorpresa de molts, Konami i Google van arribar en un acord per tal d’estrenar una versió purament Online del joc a la plataforma Stadia, transformant tot el component en línia en una mena de Battleroyale d’aquests que estan tan de moda en els últims anys. Fa poc, es va estrenar també a Nintendo Switch, PC, i altes consoles.

Super Bomberman R Online és una aposta que a la vegada fa sospitar, però crea cert interès. El punt fort dels jocs de Bomberman sempre ha sigut el multijugador, i el fet de poder gaudir de diferents modes de joc en línia, amb un no parar de contrincants fa que sigui un joc molt atractiu pels fanàtics de la saga, i totes aquelles persones que busquen un joc simple on les partides no s’estenguin gaire. A més, el joc és completament gratuït i compta amb joc creuat entre totes les plataformes. L’únic, però, és que per poder crear grups privats, algun dels jugadors del grup ha de comprar el pas Premium, per tal de poder crear sales privades. Hi ha personatges i cosmètics que es poden desblocar amb diners reals, però són purament opcionals.

Visualment, el joc en si i la seva presentació són una cucada, fent servir els gràfics i dissenys del Super Bomberman R. Diversió pura i dura que, quan ja has jugat bastantes hores, trobes a faltar una mica de varietat, però que com la majoria de jocs avui en dia, rep actualitzacions i nou contingut de manera periòdica. En definitiva, una bona proposta gratuïta per tornar a gaudir o conèixer una saga clàssica com és Bomberman.”

 

Super Bomberman R Online està disponible només en format digital a través de l’eShop de la Nintendo Switch. És totalment gratuït i el podeu descarregar sense cap mena de cost afegit!

 

 

Dia 07/12/2021: Ys IX Monstrum Nox (recomanació del Jordi, @Rockstr_85)

 

“L’enèsima entrega de la prolífera saga YS, anomenada Monstrum Nox, és, sense cap mena de dubte, una de les millors aventures ARPG de caire japonès que podeu gaudir a dia d’avui. La saga ha implementat noves millores que ajuden a la seva qualitat de vida i ens porta una història encissadora que ens transportarà a la ciutat de Balduq, on el nostre sempre benvingut heroi Adol no hi serà tan ben rebut. Adol haurà de fugir de la presó que el té engarjolat i adquirirà una maledicció: la maledicció dels Monstrum Nox. A partir d’aquí, cercarem les respostes del per què d’aquesta situació i resoldrem els misteris que envolten la presó i la ciutat principal on es desenvolupa l’acció.

El títol, desenvolupat per la empresa Falcom, ens distraurà per més de 40 hores i algunes més si volem gaudir d’una completa expèriencia realitzant les missions secundàries que ens brindarà records dels anteriors títols d’aquesta longeva saga de videojocs. Podeu trobar el joc tant a la Nintendo eShop, lògicament, en format digital, i a les botigues presencials o en línia en format físic per 59,95€, un preu elevat per un títol que originalment va sortir al mercat nipó l’any 2019 i que ens va arribar aquí el 9 de juny del 2021.”

 

Ys IX: Monstrum Nox per la Nintendo Switch el teniu disponible en format físic i en format digital per un preu de venta recomanat de 59,99 euros.

 

Ys: Monstrum Nox és la recomanació d’en Rockstr per tal de gaudir d’unes festes amb la millor companyia digital possible!

 

Dia 08/12/2021: Mario Party Superstars (recomanació del Francesc, @mironet20)

 

“Som molts/es som els i les que vam créixer en una època on els catàlegs de consoles eren curts… i on un joc en solitari s’havia de gaudir durant mesos. Parlo, ni més ni menys, que de l’època daurada de Nintendo 64, Game Cube i Wii, on tothom es reunia a casa d’un amic/a i gaudiem de grans estones de joc jugant en mode local. Justament aquestes grans sensacions són les que m’ha ofer el Mario Party Superstars de la Nintendo Switch, un joc que, en aquests moments, té uns escassos mesos de vida i és un viatge directe al passat, ja que és un recull dels millors taulers i minijocs de tota la saga Mario Party. Començant pels taulers de la Nintendo 64, i acabant amb els de la WiiU, en aquesta ocasió, tenim un online que funciona a la perfecció, provocant infinitats de riures i retrets entre les persones que hi juguin. El joc és molt àgil en tots els espectes i fins hi tot hi trobem un mode en solitari si el que es vol és tastar minijocs o no es disposa de l’Online en un moment determinat. Es juga molt bé amb els JoyCon en solitari i el fan un joc perfecte per jugar amb convidats/des durant aquestes èpoques on ens reunim amb la família i els amics/es!”

 

Mario Party Superstars per la Nintendo Switch està disponible en format físic i en format digital per un preu de venta recomanat de 59,99 euros (46 en format físic).

 

 

Dia 09/12/2021: If found… (recomanació de la Laia, @LaiaBcn88)

 

“Pel Calendari d’AdveNTH del 2021 m’agradaria recomanar “If found…”, que més que un joc, és una novel·la visual / experiència interactiva. Durant unes 3 hores, If found… et traslladarà al 1993 i t’explicarà a través del seu diari personal la història de Kasio, una noia trans que retorna cap una illa a l’oest d’Irlanda per passar les vacances de Nadal amb la seva família. S’haurà d’enfrontar a forts conflictes familiars, farà nous amics i viurà nous reptes, i més coses que prefereixo no explicar per no fer espòiler. És una experiència molt maca i emotiva que m’ha fet caure alguna llàgrima, acompanyada d’un art preciós. Tenint en compte la seva durada, és ideal per jugar-la en una tarda, de principi a fi. Molt recomanable jugar-la en mode portàtil i controls tàctils per una millor immersió. I per si t’ho estàs preguntant, efectivament, es tracta de ben aprop la realitat trans i també altres branques de la comunitat LGBTIQA+, inclòs el genere no binari, des d’una perspectiva encertada, adequada i respectuosa.”

 

El videojoc “If found…”, d’Annapurna Interactive, el teniu disponible a l’eShop de la Nintendo Switch per un preu base de 10,99 euros, exclusiu (de moment) només en format digital.

 

If found… és una gran opció a tenir en compte per tal de ser conscients de la vida d’un gruix molt ampli de la societat actual.

 

Dia 10/12/2021: Shin Megami Tensei V (recomanació del Manu, @SwitchScreens85)

 

“Ara que estem a Nadal, que millor que enfrontar-te a un panteó de déus cristians, nòrdics, egipcis, indis o grecs i a tots els seus dimonis? Doncs això és el que tindreu a Shin Megami Tensei V, joc que, per mi, és el millor JRPG de l’any amb diferència i un dels millors jocs que he jugat mai. Si no heu tastat cap aventura de la saga o no se us dóna bé el gènere, no us preocupeu, té nivells de dificultat i moltes ajudes a mesura que s’avança. Escull el teu propi camí: ajudaràs a restablir l’ordre o posaràs els teus desitjos per sobre de la humanitat?”

 

Shin Megami Tensei V està disponible a la Nintendo Switch des de l’11/11/21 i el podeu trobar en format digital per uns 60 euros, mateix preu que en format físic (si el trobeu en estoc).

 

Shin Megami Tensei V és una aventura apta per tota la gent que busqui un joc llarg, entretingut i molt dinàmic.

 

Dia 11/12/2021: Monster Boy and the Cursed Kingdom (recomanació del Cesc, @Punajo)

 

“Per aquest dia del calendari, més que una recomanació, jugar a aquest joc és més que una obligació. Monster Boy and the Cursed Kingdom és un joc de plataformes que respira nostàlgia per tot arreu. Amb un disseny renovat i dibuixat completament a mà, us trobareu un joc “senzill”, gamberro i, sobretot, molt divertit en el que us posareu a la pell d’un heroi que haurà d’endinsar-se en una aventura… transformat en porc! A mesura que avança el joc disposaràs de 5 transformacions més per ajudar-te a trobar el camí per assolir la missió que se t’ha encomanat. Si tens la sort de trobar el joc en la seva versió física, trobaràs un joc amb instruccions! (i unes enganxines molt maques) i si no el trobes, a l’eshop t’estarà esperant.”

 

Teniu disponible el joc Monster Boy and the Cursed Kingdom per la Nintendo Switch en format digital a un preu base de 39,99 euros! En format físic, haureu de buscar de segona mà…

 

 

Dia 12/12/2021: Castle Crashers (recomanació del Francesc, @fcunyatagut)

 

“Castle Crashers es un joc indie desenvolupat per The Behemoth, que podriem emmarcar dins dels gèneres beat’em up i hack and slash. La història es narra sense text ni veus, es a dir, mitjançant escenes caricaturesques, sorolls graciosos dels personatges o enemics i tot això mesclat amb una mica d’humor negre. D’esta forma s’explica la història al jugador.

Gràficament, el joc ens presenta un estil cartoon, amb una paleta de colors no molt saturats. Pel que fa a la jugabilitat, es senzill d’aprendre a jugar, a més a més, el nostre personatge te un sistema d’experiència per a pujar de nivell. On a cada nivell que pugem, ens donaran 1 o 2 punts d’habilitats per a distribuir-los on considerem. Cada x punts assignats a força desbloquegen nous atacs, de la mateixa forma que passa amb la màgia. Té una bona varietat de combos i les habilitats màgiques canvien entre els diferents personatges.

El joc es pot jugar en solitari o en multijugador, tant online com local. Uns dels aspectes que m’agrada molt del multijugador és que, al final de certes fases, has de lluitar contra els teus amics per a alliberar una princesa i aconseguir així el seu petó. Per altra banda, considere que el joc té un dels millors finals que s’han creat en la industria dels videojocs. Finalitzant, Castle Crashers per a Nintendo Switch sols està disponible en format digital a l’eShop.”

 

Castle Crashers Remastered està disponible a l’eShop de Nintendo Switch per un preu base de 16,99 euros. Ben aviat tindrem informació de la seva versió física!

 

 

Dia 13/12/2021: Death’s Door (recomanació del Guillem, @Catajocs)

 

“Death’s door combina elements dels Souls o els Zelda amb una ànima pròpia i un disseny artístic sublim, fent ús d’una càmera zenital que no podrem moure lliurement, però que en cap cas molesta. La curiositat per explorar i resoldre trencaclosques, acompanyat d’un apartat visual preciós i una jugabilitat que en tot moment se sent encertada, fan per mi d’aquest joc un dels més destacats del 2021, ideal per a jugar sol o guiar als més petits de la casa. Una experiència que, sense ser molt fàcil, evita la frustració habitual d’alguns referents esmentats. Si en teniu l’oportunitat, no dubteu en tastar aquesta creació dels genials Devolver Digital.”

 

Podeu trobar Death’s Door en format digital a la Nintendo Switch per 19,99 euros

 

 

Dia 14/12/2021: Super Mario 3D World + Bowser’s Fury (recomanació del Jordi, @Grigbow)

 

“Pocs jocs deixen marca, però marca de debò, i més encara als més vells/es de la casa com un servidor (sic). Però la sensació de joia, diversió i joc absolutament rodó que m’ha deixat la meva recomanació, en els meus més de 30 anys com a amant dels videojocs, l’he viscut poques vegades. Sí, senyores i senyors, parlo del Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. El joc que va aconseguir fer asseure tots els caps de setmana a tota la família davant del televisor per jugar en mode cooperatiu fins que vam acabar tot el joc. I, un cop acabat el joc base, entre dos, vam cruspir-nos el Bowser’s Fury, i no podem fer més que desitjar que la propera aventura de la nostra icona preferida arribi abans d’ahir. Llarga vida al Mario!”

Super Mario 3D World + Bowser’s Fury per la Nintendo Switch està disponible en format físic i en format digital a un preu recomanat de 50 euros en físic i uns 60 en digital!

 

 

Dia 15/12/2021: Into the Breach (recomanació del Xavier, @Liduri)

 

“Estratègia, mechas, insectes gegants, salts temporals i estètica pixel. Això ofereix Into the Breach, un joc d’estratègia per torns on controles 3 robots dins d’un tauler de 8×8 amb l’objectiu de sobreviure i evitar que els enemics causin alguna baixa entre la població civil. El joc presenta una estructura “rogue-lite”, permetent al jugador/a viatjar per diferents illes, amb diferents biomes i diferents enemics. A mesura que es realitzen combats, es poden anar millorant els robots i afegir armes amb les recompenses que s’obtenen per complir les missions addicionals que t’imposen els líders de cada regió. A partir d’un punt determinat el jugador/a pot decidir endinsar-se al niu del enemic per exterminar-lo definitivament, acabant així la partida. Si això no pinta prou bé, Into de Breach també ofereix fins a 8 equips de 3 robots amb estils de lluita totalment diferents que faran que el jugador/a no se li faci repetitiva la experiència per més hores que hi dediqui.”

 

Into the Breach està disponible en digital per la Nintendo Switch a un preu base de 14,99 euros

 

 

Dia 16/12/2021: Dicey Dungeons (recomanació del Carles, @Yacchy)

 

“Avui us recomanem Dicey Dungeons, un joc que combina un roguelike amb un joc de construcció de baralles. Al joc els protagonistes són un guerrer, un lladre, una inventora, etc, que són convertits en daus per la Fortuna i entren a les masmorres (generades aleatòriament) per tal de completar-les i obtenir un premi. Els combats són per torns, i en cada torn tens una tirada de daus. Amb els números que et surten pots fer atacs o diferents accions depenent del teu equipament. A mesura que guanyes combats, puges de nivell i vas obtenint nou equipament. I al final de cada masmorra hi ha un enemic final més poderós que la resta. Un cop has superat la masmorra, girarà la roda de la fortuna…

El que més m’agrada d’aquest joc és que cada personatge té unes característiques diferents que dónen totes un gir interessant als combats. Has de saber planejar quin equipament dur per tal de poder superar la masmorra. A més, per cada personatge hi ha diferents masmorres que afegeixen un extra de dificultat i diversió! El joc té una estètica de dibuixos que em recorda bastant als llibres de català de quan anava a primària, i una música fenomenal d’estil retro que no podràs treure’t del cap. Doneu-li una oportunitat, ja que us assegura hores de diversió, i a més, en català a Nintendo Switch!”

 

Podeu trobar el Dicey Dungeos a la Nintendo Switch només en format digital per un preu base de 14,99 euros i, a més, està disponible 100% en català!

 

 

Dia 17/12/2021: Unpacking (recomanació del Xavi, @adehache, de l’@Univers_G8CO)

 

“Des de l’univers G8CO hi hagut un debat interessant sobre quins jocs recomanar pel Calendari d’AdveNTH del 2021. Al final han sortit diverses propostes, i una d’elles és UNPACKING!! Creiem que el joc de Witch Beam ha sigut una experiència molt interessant pels temps que corren. Qui ho diria, fa uns anys, que gaudiríem endreçant racons de la nostra casa després d’una mudança! I aquí és on té mèrit, el joc, ja que una cosa tan caòtica i estressant ho transforma en una  experiència gratificant i zen. De fet, l’aventura podria crear perfectament el gènere “zen game”.

És un joc que als primers 5 minuts ja veus la cura que s’ha tingut en tot, les habitacions, els objectes, els sons… Un cop t’atrapa, es difícil deixar-ho a mitges, ja que sempre desitjaràs acabar aquell racó que mai està al teu gust perquè sempre veus com millorar-ho, o bé per què t’ha sortit de la caixa un nou objecte que ho trastoca tot. Creiem que Unpacking és perfecte per la nostra Nintendo Switch, perquè permet desconnectar en qualsevol lloc i poder fer aquelles partides de 15 minuts mentre fem el cafè o abans d’anar a dormir.”

 

Unpacking està disponible només en format digital a l’eShop de Nintendo Switch per un preu de venta al públic recomanat de 19,99 euros!

 

 

Dia 18/12/2021: UnMetal (recomanació de l’Isra, @Isra_elrico)

 

“Si vau gaudir del Metal Gear original a MSX/NES o, com és el meu cas, el port de Game Boy del Metal Gear: Ghost Babel, la meva recomanació es que jugueu UnMetal tan prompte com pugueu, ja que és un gran homenatge a aquell joc. UnMetal ve de la mà d’@Unepic_Fran, el que ja és un segell de qualitat, de saber fer i, sobretot, d’humor. És un joc on riureu molt amb les converses i situacions per les quals passarà Jesse Fox, el nostre protagonista, el qual anirà explicant la història dins d’un interrogatori per un crim que ell no ha comès (una picada d’ullet a la mítica sèrie de L’equip A), mostrant les diferents situacions per les quals ha passat fins a arribar a la seva detenció, i segons les nostres respostes en l’interrogatori, donarem peu a situacions d’allò més absurdes i divertides.

El joc es molt divertit de jugar gràcies a la combinació de sigil i combat amistós on no podeu matar a cap enemic humà o s’acabarà la partida (però si podeu disparar-li i després utilitzar una farmaciola del vostre inventari per curar-lo), i si el jugueu en difícil tindreu un bon repte en algun que altre boss. L’ús de l’inventari també està molt ben pensat, on haurem de combinar objectes per resoldre algunes etapes del joc (o per explotar quan no volem seguir endavant). El joc ve completament doblat tant al castellà com a l’anglès amb una excel·lent qualitat, i la banda sonora i efectes estan molt ben escollits per un producte que ,com ja deia a l’inici, imita un joc que va sortir allà pel 1987. En definitiva, si voleu fer un viatge al temps i gaudir d’un joc divertidíssim, heu d’anar a la eshop més prompte que tard.”

 

UnMetal està disponible a l’eShop de Nintendo Switch per un preu base de 17 euros

 

 

Dia 19/12/2021: Gnosia (recomanació de l’Aleix, @aleixpitarch)

 

“Quan vaig veure les meves estadístiques d’aquest any, no em va sorprendre gens veure que un dels jocs als que havia jugat més hores a la Nintendo Switch fos el Gnosia, un interessantíssim joc d’un minúscul estudi indie japonès, Petit Depotto. La manera ràpida de descriure Gnosia podria ser un “werewolf game” com Among Us però en format visual novel i amb algunes mecàniques rpg. Explicar més ja seria entrar en el terreny dels spoilers… Sense cap mena de dubte dins del meu top 3 de jocs que he jugat aquest any.”

 

Gnosia està disponible a Nintendo Switch només en format digital a canvi de 24 euros

 

 

Dia 20/12/2021: ARMS (recomanació del Joan, @joanverdet)

 

“La presentació a Japó de la Nintendo Switch l’any 2017 ens va donar molts moments memorables, entre ells aquella escena on en Suda51 va aconseguir que fessin fora un pobre traductor pel fet que parlava a lo Inkling i ni ell mateix sabia el que deia; de mentres, entrà en escena una jove japonesa i un jove xicot musculós ben sexy que podria fàcilment ser en fill d’en Reggie; i es allà quan començà a sonar la música d’ARMS i els braços de cada protagonista  es van convertir en bobines que permetien tirar punys a distància. El típic moment Nintendo on van crear un tipus de gameplay mai vist abans. Amb bons records de la Wii, ARMS és un joc de lluita que fa servir braços extensibles com a punt de venda. Una història entretinguda, modes de joc com ara bàsquet o tir a la diana, i un online mortíssim, donen molta rejugabilitat. No s’han de fer explicacions, és ARMS: vas saltant tirant punys a l’aire i si jugues amb el teu avi s’ho pot passar bé. Al Manu l’hi agrada, alguna cosa deu voler dir.”

 

Teniu ARMS disponible a Nintendo Switch per 60 euros tant en format físic com en format digital

 

 

Dia 21/12/2021: Nexomon: Extionction (recomanació de l’Albert, @viufinslamort)

 

“La meva recomanació és un joc que havia ignorat perquè em feia mandra un “Pokémon indie”, però sense exagerar, ha estat la meva sorpresa de l’any. A Nexomon: Extinction hi trobarem l’essència dels primers Pokémon, on, entre d’altres canvis, en comptes de tenir punts d’ús per atac, haurem de gestionar l’energia global de la criatura. Les mecàniques de combat son relativament similars, així com els estats de confusió, enverinament, paràlisi, etcètera. Pel que fa a la captura, podrem donar aliments deteminats d’acord amb els gustos del Nexomon, i podrem triar boles de la classe que necessitem (foc, elèctric, aigua, terra…) per augmentar el percentatge d’èxit, que veurem abans de llençar la bola. Per capturar caldrà prémer ràpidament una combinació de tecles en pocs segons, fet que donarà un punt de tensió a cada intent.

La història i els diàlegs és on brilla més aquesta proposta i, des de la meva opinió, supera amb escreix la de molts Pokémon. El gat que ens acompanya fa comentaris irònics constants i sovint ell o altres personatges trenquen la 4a paret amb referències als jocs RPG. Tot i l’estètica de dibuix 2D la trama no és infantil, tal i com denota el to d’algunes converses. Els personatges aconsegueixen transmetre personalitat pròpia i encaixar perfectament a la trama. Segurament l’apartat estètic i musical és el més fluix, però després de llegir-ne moltes crítiques, trobo que tot i ser molt senzill compleix i queda compensat per la resta d’elements del joc. La durada aproximada ronda les 30 hores per la història principal.”

 

Nexomon: Extinction està disponible a Nintendo Switch tant en format físic com en format digital per uns 30 euros en format cartutx i entre 12 i 19 (segons l’oferta) en format descàrrega.

 

 

Dia 22/12/2021: Cuphead (recomanació del Jofre, @fivergalien)

 

“Avui recomanem el joc Cuphead, una obra d’art que van conseguir tirar endevant els germans Chad y Jared Moldenhauer hipotecant les seves cases. Cuphead és un joc típic de plataformes 2D, on l’apartat visual i musical està basat en els cartoons clàssics dels anys 30 i es nota l’amor que s’hi ha posat, ja que els dibuixos s’han fet de forma tradicional amb rotoscopi. A l’inici del joc podem escollir amb quin personatge jugar, Cuphead o Mugman, i durant el desenvolupament de l’aventura hi ha una botiga disponible on podeu comprar millores per el personatge (més vida, trets de diferents tipus, etc…). L’essència de Cuphead és que té una dificultat mitja/alta, i s’han de tenir els dits àgils. Per sort podem escollir diversos nivells (pantalles) per jugar, pel que si ens encallem en un punt concret, podem triar una altra zona per no saturar-nos. A part, si voleu fer un regal original, teniu disponible el llibre d’art de Cuphead, que és preciós, a més de còmics i tota mena de marxandatge. A mitjans de l’any vinent esperem el DLC, i si no es torna a endarrerir, també esperem l’edició física del joc!”

Cuphead està disponible a la Nintendo Switch només en format digital per un preu de 20 euros

 

 

Dia 23/12/2021: Jump Rope Challenge (recomanació de l’Adri, @beatbuk)

 

“Heu gaudit del Nadal per sobre de les vostres possibilitats? Voleu seguir menjant torrons com si s’acabés el món? (nintendoomed). Bromes a banda, us proposem un joc que farà la delícia de tots aquells que els agrada fer esport des de la comoditat de la seva casa. Ah, i amb la millor companyia, la Nintendo Switch. Si no, no seria una recomanació de Nintenhype.

Així com el Ring Fit Adventure, un meravellos joc de tortu… de fer exercici, Nintendo va posar a disposició dels usuaris de la seva consola el “Jump Rope Challenge”, un joc que consisteix en saltar a la corda. Dit així sembla una premisa força senzilla, i no anem pas errats. Ens ofereix la possibilitat de fer una mica d’esport. En aquest sentit, saltarem a la corda, portarem un registre de quants salts hem fet cada dia, gaudirem d’un bonic fons de pantalla mentre anem fent l’activitat i podrem veure com el nostre avatar també va saltant. Aquest el podrem vestir amb diferent tipus de roba, d’esport, vestit elegant… i alguna de personatges icònics de Nintendo com Mario, Link, Samus, Splatoon o, pels nostàlgics de la 3DS, la indumentaria del conill del Badge Arcade.

I si tot això ens ha agradat, ja estem tardant en anar a l’eShop: el joc no té cap tipus de cost i, a més, si el volem gaudir en parella, també ens serà possible amb el mode per a dos jugadors. En definitiva, podem fer activitat física amb la Switch, sense gastar un duro en un joc, tant en solitari com amb alguna altra persona i seguint el nostre ritme.”

 

Jump Rope Challenge està disponible gratuïtament a l’eShop de Nintendo Switch, només en format digital

 

 

 

Dia 24/12/21: Feu volar la imaginació! (recomanació dels i les administradors/es de NintenhypeCat)

 

“El Nadal i les festes que ens introdueixen a l’any vinent són, en definitiva, una època perfecta per deixar volar la imaginació; guiar-se pels instints i pels rumors; introduir-se en diversos mons digitals molt diferents i variats; i per cercar aventures boníssimes (i poc conegudes o jugades) per les profunditats de les estanteries de les botigues físiques o, fins i tot, de la pròpia eShop de les consoles de Nintendo (ja sigui la Switch o fins i tot la de la Nintendo 3DS o la WiiU). L’última recomanació del Calendari d’AdveNTH d’aquest 2021, és, justament, aquesta: totes i cap a la vegada. Perquè si hi ha alguna cosa màgica que ens uneixi com a jugadors/es, sigui quina sigui la nostra plataforma de joc preferida o més utilitzada és, sense cap mena de dubte, la puresa, la transparència i la personalitat de disposar d’uns gustos únics i que ens defineixen com a amants d’aquest sector de l’entreteniment multimèdia. Així doncs, i si voleu oferir al receptor/a del regal una experiència original, oferiu-li la possibilitat de crear-se el seu propi camí, forjant la seva pròpia aventura, i havent de triar per ‘instint’ aquell element al que dedicarà una sèrie d’hores de la seva vida. Així que ni us ho penseu: saldo per la Nintendo eShop i recordeu que “it’s dangerous to go alone, take this”!”

 

Preu de les targetes de Saldo de l’eShop: 15€ / 25€ / 50€ / 75€ / 100€

 

 

Us deixem, també, el Calendari d’AdveNTH del 2020 en format vídeo per si hi voleu fer una ullada i així visualitzar les 25 recomanacions que la gent de la comunitat us va fer l’any passat. Una sèrie de propostes divertides, curioses i molt interessants que, encara ara, s’han de tenir ben presents per tal de donar vida de qualitat a la Nintendo Switch. Gaudiu-les i complementeu-les amb les recomanacions d’aquest 2021!