Avui arriba a la consola estrella de Nintendo una aventura que, 20 anys enrere, ens va permetre encarnar, literalment, el paper de protagonista! Uniu-vos al Mario i a les seves estrambòtiques i úniques amistats en un viatge per descobrir el llegendari tresor que s’amaga darrere de la Gran Porta. Gaudiu d’una divertida aventura plena de peculiars personatges i diversió a dojo a Paper Mario: La porta mil·lenària per la Nintendo Switch! Si no vau tenir el plaer de jugar-hi fa dues dècades, la història ens situa a Vila Viciosa, on trobem en Mario viatjant cap a la famosa ciutat de malfactors per ajudar la princesa Peach a buscar un tresor. Però, oh sorpresa, aquesta ha desaparegut! Després de descobrir la llegenda dels Cristalls Estel·lars (que clama que, en reunir les seves set peces, s’obrirà una Gran Porta que us conduirà cap a un gran tresor), Mario parteix a l’aventura amb l’esperança de trobar, ja de pas, l’estimada matriarca del Regne Xampinyó. Per descomptat, no només en Mario s’ha capficat amb aquesta llegenda, i en Bowser no serà l’únic que li causi maldecaps al nostre heroi! Aconseguireu trobar aquests objectes ancestrals, obrir la Gran Porta enterrada a les profunditats de la ciutat i, potser, salvar el món? Ho haureu de descobrir endinsant-vos de ple en aquesta fantàstica història provinent, directament, de l’època de la GameCube!

 

 

Amistats de tota la vida i exclusives del títol

 

Tota història com cal necessita els seus herois i els seus malvats personatges, i aquesta història no serà pas una excepció. Aquests són només alguns dels curiosos personatges que us trobareu mentre viviu la llegenda de la Gran Porta: en Mario (òbviament, ben armat amb un martell i unes resistents botes); la Peach (desapareguda, però ajudant al Mario amb un estrany ordinador que disposa de personalitat pròpia); en Xenón i l’Exèrcit X (un grup de malvats que volen trobar els Cristalls Estel·lars, volent trobar la Gran Porta per dominar el món); la Goomarina (l’arqueòloga acompanyant d’en Mario, que disposa d’uns amplis coneixements sobre la Vila Viciosa); en Koops (unint-se al Mario per descobrir què li va passar al seu pare, tot disposant d’una closca ben dura que el protegeix dels perills); la Claudia (actriu retirada que viu al Bosc Meravellós, i disposa del poder de controlar el vent); en Yoshito (petit Yoshi que ajudarà en Mario a superar obstacles amb la seva capacitat de saltar i flotar); la Bibiana (membre del Trio de les Ombres, unides a l’Exèrcit X, però amb una lleialtat dubtosa), en Bombard (antic mariner amb una explosiva personalitat que també ajudarà al nostre protagonista) o molts d’altres vells coneguts, com en Bowser o el Luigi, seran només alguns dels personatges que trobareu a Paper Mario: La porta mil·lenària per la Nintendo Switch!

 

 

Els nous detalls i novetats d’aquesta èpica aventura

 

En aquest sorprenent món de paper, i amb l’objectiu principal de trobar els Cristalls Estel·lars, haureu de viatjar més enllà dels límits de Vila Viciosa per tal de descobrir el món i les seves màgiques fronteres. Us esperen tota mena de troballes: un drac ocult en un tenebrós castell; un llogaret maleït envoltat amb perpètues tenebres, una perillosa investigació a bord d’un tren en marxa i moltes d’altres situacions que us asseguren una gran quantitat d’hores de qualitat amb la vostra consola preferida. Al llarg de l’aventura, Mario i les seves noves amistats viuran tota mena de situacions, que premiaran, sobretot, l’humor per sobre de tot plegat. Tant si es tracta de lluitar al glamurós coliseu, com viure mil aventures després de naufragar en una illa remota o emprendre una desgavellada missió rumb a la lluna, teniu davant un títol que no us deixarà indiferents si el que cerqueu és una bona estona molt divertida en l’àmbit multimèdia. Per assolir el final de l’aventura i ficar llum a la foscor als misteris que poblen els racons del joc, haureu de plantar cara als enemics en combats desenvolupats en un escenari de cartó amb públic inclòs, i com millor feu els moviments, més mal ocasionareu a qui gosi interposar-se en el vostre camí! Les victòries us atorgaran punts estrella i, amb 100 d’aquests, pujareu de nivell, podent augmentar i incrementar alguna de les vostres característiques al més pur estil RPG. Com a complement, i per tal de profunditzar en l’aspecte de l’exploració de les zones, trobareu cofres negres escampats arreu del mapa que desbloquejaran habilitats especials, permetent transformar en Mario en elements com avions de paper o folis ben fins, que resultaran ser claus per poder descobrir i trobar secrets ben especials. Amb tota aquesta informació, i sabent que aquesta remasterització inclou d’altres interessants novetats (a part dels temes audiovisuals, disposareu d’un sistema de pistes per no perdre-us o una sala de canonades per teletransportar-vos ràpidament cap altres zones del mapa), ja ho teniu tot preparat per endinsar-vos de ple a la recerca de la Gran Porta!

 

 

Paper Mario i la Puerta Milenaria (Porta Mil·lenària pels amics) està disponible a Nintendo Switch des del 23/05/24 tant en format físic com en format digital a un preu recomanat base de 46,90 euros (en format cartutx) o 59,99 euros (comprat directament a l’eShop).