Provinent directament de l’estimadíssima Nintendo 3DS, a Luigi’s Mansion 2 HD per la Nintendo Switch encarnarem l’espantadís germà d’en Mario per plantar cara a una esgarrifosa missió. En aquesta aventura, visualment millorada respecte del llançament original, ens tocarà viatjar a la sinistra Vall Ombrívola amb l’objectiu d’explorar mansions encantades plenes de revoltosos fantasmes i paranormals enigmes. La història es desencadena després que una densa i horripilant boira hagi engolit tota la vall, provocant que la Lluna Fosca, que abans brillava a dalt del cel i mantenia els fantasmagòrics vilatans sota control, s’hagi esmicolat misteriosament. Després de ser testimoni d’aquest estrany fenomen, el professor Fessor, una autèntica eminència en la investigació d’espectres, truca al Luigi perquè eviti que els fantasmes posin la vall de cap per avall. Aconseguirà el nostre poregós heroi armar-se de valor, reunir els fragments de Lluna Fosca que s’han espargit arreu de la vall i, així, restaurar l’ordre natural de la zona? Continueu llegint aquesta entrada per descobrir tots els elements dels quals disposareu per tal d’intentar-ho!

 

 

Una nova ullada a les cares més conegudes de la franquícia

 

Tot i que el títol està ple de personatges, cadascun amb una personalitat ben única, els quals anireu descobrint a mesura que aneu avançant en la història, hi ha quatre protagonistes recurrents i que seran vitals per tal d’avançar i anar descobrint els misteris que envolten aquest videojoc. El primer, com no podia ser d’altra manera, és en Luigi, el nostre heroi vestit de verd preferit que, tot i ser profundament espantadís, plantarà cara als perills amb una gran dosi d’humor i valentia a parts iguals. El guiarà en professor Fessor, un esbojarrat científic que ha dedicat la seva vida a la investigació dels fenòmens paranormals i que, en aquesta aventura, estarà acompanyat dels Toad, els característics habitants del Regne Xampinyó que, al Luigi’s Mansion 2, han quedat atrapats arreu a causa del poder la Lluna Fosca, i el Luigi els haurà de rescatar. Per últim, però no menys important, el nostre protagonista estarà acompanyat d’un simpàtic gosset fantasmal que ens ha agradat traduir com a Ectoquisso, que ajudarà en Luigi a avançar pels escenaris gràcies al seu caràcter juganer… i li farà la guitza quan tingui ganes de gresca! Més enllà d’aquestes figures clau, a més, us trobareu amb una gran quantitat d’enemics i capitostos únics, que es complementaran a la perfecció amb els diversos escenaris per tal que gaudiu al màxim (altre cop) de la segona entrega d’aquesta gran franquícia que acompanya les consoles de Nintendo des del primer videojoc llançat a la Nintendo GameCube.

 

 

Vells coneguts que retornen amb tot el seu poder

 

Per recuperar els fragments de la Lluna Fosca, haureu d’explorar mansions encantades infestades de paorosos fantasmes de diferents mides, formes i colors. Aneu amb compte amb les ones de xoc que produeixen els agressius Atrontons, de color vermell; esquiva els mobles que llencen els sibil·lins Furtifins, de color blau; i procura no relliscar als viscosos tolls que deixen al seu pas els Babajosos, de color groc. Per descomptat, els Boo també faran acte de presència per tocar els nassos de les maneres més inimaginables, i fins i tot els caçadors d’espectres més especialitzats trobareu un autèntic repte a l’hora de caçar-los… si els aconseguiu localitzar, és clar! Aquests fantasmes habiten en cinc mansions misterioses, cadascuna més estranya que l’anterior: la Vil·la Tenebrosa (la zona inicial i que us servirà de tutorial de l’aventura, repleta d’armadures, llibres plens de pols i teranyines ben denses); les Torres Encantades (envaïdes per una flora que creix descontroladament al voltant d’un enorme arbre central); la Fàbrica de Rellotges (on temps enrere es fabricaven els millors rellotges del món, tot i que alguna cosa s’hi continua movent, allà dins); la Mina Secreta (una mina coberta de neu, on haureu d’explorar les seves profunditats), i una mansió misteriosa que es convertirà en el punt àlgid de l’aventura.

Per tal d’enfrontar-vos  als fantasmes i als esperits, disposareu de diversos artefactes i aparells espectrals creats pel mateix professor Fessor. El més destacat de tots és l’anomenada Succionaents 5000. Fent servir l’estrobombeta per atordir els espectres, tot seguit caldrà encendre aquesta aspiradora modificada per atrapar un o més fantasmes alhora. Però no us confieu, perquè aquests no es rendiran tan fàcilment i faran tot el possible per tal de no ser succionats per aquest estrany aparell! A més, la Succionaents 5000 també serveix per enrotllar catifes, aspirar cortines i moure objectes, entre d’altres, per la qual cosa resulta ser una eina indispensable per resoldre puzles paranormals i trobar tresors amagats en diferents racons. Quan avanceu una mica a la història, el professor Fessor us actualitzarà l’artefacte amb l’anomenat desfosquitzador, que us servirà per revelar espectres ocults, objectes invisibles i molts més elements gràcies a la seva llum multicolor. Amb tot això, i informant que en aquesta entrega també tindreu a la vostra disposició l’anomenada Torre dels Desafiaments (per jugar cooperativament o en línia amb les vostres amistats per tal de caçar com més fantasmes millor i competir entre vosaltres per veure qui s’endú la puntuació més alta), ja ho teniu tot a punt per plantar cara als perills que us ofereix el Luigi’s Mansion 2 HD per la Nintendo Switch!

 

 

Luigi’s Mansion 2 HD està disponible a la Nintendo Switch des del 27/06/2024 per un preu de 59,99 euros en format digital i 46,90 euros en format físic.