El renéixer d’una aventura clàssica

 

Torna a ficar-te a la pell de la caça-recompenses Samus Aran a Metroid Prime Remastered! Aquesta clàssica aventura en primera persona ha estat actualitzada per a Nintendo Switch. Amb gràfics i so millorats, il·lustracions desbloquejables i controls actualitzats, el debut en tres dimensions de Samus arriba més lluny que mai. Fes servir els nous controls de palanca dual; apunta amb un sistema de moviment intuïtiu; opta pels controls clàssics o decanta’t per una barreja de controls nous i antics. Tu decideixes! Samus, sempre eficaç i serena, emprèn una missió en solitari… però aviat trobarà companyia. Recorre en primera persona els camins sinuosos i els entorns interconnectats d’un fascinant però perillós planeta alienígena. Utilitza diferents habilitats, com el conegut raig d’enganxall i la famosa Morfosfera, per accedir a àrees difícils d’assolir i obrir-te camí a l’aventura.

Per ficar-nos una mica en situació, Metroid Prime és el primer capítol de la trilogia amb el mateix nom. La història que s’inicia en aquest videojoc va ser continuada al 2004 per Metroid Prime 2: Echoes (GameCube); al 2007 per Metroid Prime 3: Corruption (Wii); i, properament, per Metroid Prime 4 (Nintendo Switch), sense data anunciada però mostrat amb un breu ‘teaser’ a l’esdeveniment E3 del 2017. Inspirats en aquesta jugabilitat en tres dimensions, i a mode de curiositat, a Nintendo DS es van llançar Metroid Prime Pinball i Metroid Prime: Hunters. Metroid Prime va ser rellançat al 2009 a la Wii sota la línia New Play Control! (només al Japó) i en un recopilatori anomenat Metroid Prime Trilogy per a Europa i Estats Units. Amb petites millores i noves característiques, aquest ‘pack’ ha servit de base per crear la màgia del ‘Remastered’ que podem gaudir a la Nintendo Switch des del 09/02/23, i en format físic des del 03/03/23.

 

 

Explora els inquietants i solitaris entorns de Tallon IV

 

A Metroid Prime Remastered viatjaràs per diferents biomes, destapant els sinistres experiments dels Pirates Espacials i recollint informació sobre la substància tòxica que ha devastat el planeta. Des de la silenciosa quietud de les planes gelades de Phendrana fins als guèisers de magma de les cavernes Magmoor, aquest món alienígena compta amb paisatges i laberints tant bells com letals. Avançaràs sense descans fins al següent objectiu o, si sou completistes, us tocarà aturar-vos per escanejar l’entorn i descobrir els secrets que allotgen els diferents éssers… mentre la història de Tallon IV va deixant de ser un misteri.

Amb el clàssic canó de la Samus, s’haurà de plantar cara a éssers d’un altre món, als perillosos Pirates Espacials i als clàssics metroids, que intentaran absorbir, com sempre, la teva energia. Amb el ‘backtracking’ característic de la franquícia, et tocarà revisitar zones on no podies accedir prèviament havent aconseguit millores i elements de millora per l’armadura de la protagonista, tot prestant molta atenció a l’entorn per resoldre puzles i aconseguir encara més elements. Hauràs d’utilitzar diferents habilitats, com el Raig de gel, els Míssils o els diferents visors del casc amb l’objectiu d’aniquilar les amenaces alienígenes que us esperen a cada racó del planeta.

Si us voleu situar ‘cronològicament’ a la franquícia, sou nouvinguts/des a la saga o, simplement, voleu refrescar la memòria, heu de tenir present que els esdeveniments de la trilogia Prime se situen entre el Metroid i Metroid II: Return of Samus, tot i que algunes fonts, com l’adaptació al còmic de Metroid Prime de Nintendo Power, situen el joc després de Super Metroid. Això ocorre perquè es basen en el fet que el meteorit de phazon és un tros del planeta Zebes destruït a Super Metroid. Tot i així, aquesta teoria contradiu la història de Metroid Prime 3: Corruption, que assegura que el phazon és originari d’un planeta anomenat Phaaze. I vosaltres, què creieu?

 

 

Una remasterització molt cuidada

 

Les noves millores visuals i a nivell jugabilitat ajuden a ‘normalitzar’ i a assolir la perfecció al debut de l’aventura en primera persona de Samus Aran. Viu la clàssica aventura en primera persona d’una manera nova amb gràfics d’alta definició i àudio tan modernitzat com nostàlgic. Experimenta Tallon IV per primera vegada amb controls analògics duals moderns, així com configuracions nostàlgiques inspirades en el joc Metroid Prime original per a la consola Nintendo GameCube i els jocs Metroid Prime: Trilogy per a la Nintendo Wii. A més, la dificultat Casual redueix la quantitat de dany que Samus rep durant els combats, ajudant-te a preocupar-te menys per lluitar per tal de centrar-te en l’exploració. Finalment, desbloqueja l’art creat durant el desenvolupament del joc original, així com exclusiu d’aquesta remasterització, una galeria de bandes sonores i una galeria de personatges en 3D. Si us interessa i us ha cridat l’antenció, recordeu que des del 03/03/2023 teniu el joc disponible en exclusiva per la Nintendo Switch en format físic i en format digital per uns 40 euros de preu base.