El paper de les dones com a protagonistes de les aventures multimèdia sempre ha estat qüestionat i deixat en una posició gairebé secundària, per desgràcia, a causa d’una sèrie d’extremismes socials que han afectat, directament, a totes i cadascuna de les persones que, al llarg de la història, han gaudit, gaudeixen i gaudiran d’una afició tan lliure com és la de ‘jugar a videojocs’. Els estigmes de gènere i sexe, provocats tant pels directius/es de les grans empreses com per una part del públic que encara ara sembla ‘gaudir’ amb la coacció i la defensa d’uns valors extrets de les profunditats de la part dolenta de la història, encara són ben presents arreu del globus, arrelats a unes ‘costums’ cavernàries i indignes a nivell social, i és trist comprovar com la societat ha de destinar més esforços personals, emocionals i mentals del compte a una cosa tan simple i bàsica a nivell ètic i moral com el respecte i la defensa de la igualtat cap a totes les persones que ens envolten, sigui quina sigui la seva condició. Tenim la sort, però, que el món dels videojocs independents, més enllà dels clars exemples més famosos que ens trobem arreu, ens ofereix un claríssim exemple a seguir de cara a reivindicar el paper femení com a protagonistes d’èxit, carismàtiques, lluitadores i dinàmiques, i amb una fortalesa, una independència i una llibertat que no s’hauria de quedar només al món digital. Dia a dia es van ficant petites pedres per construïr el camí del canvi, i podem dir, amb orgull, que els videojocs ens hi estan ajudant d’una forma molt poderosa. Així doncs, a NintenhypeCat volem fer un extens homenatge a aquests equips que compleixen amb aquests propòsits, i us oferim aquest article especial, on trobareu més de 150 aventures ‘indie’ amb personatges femenins com a protagonistes. Gaudiu-lo!