Ja queden pocs dies per tenir a les nostres mans l’últim joc sobre un dels personatges més entranyables i reconeixibles de l’univers de Nintendo. Un personatge en forma de boleta que s’ho menja i pot copiar pràcticament tot? Suposo que ho heu encertat… i és que sí aquest personatge és el Kirby.
El pròxim dia 16 de Març es posarà a la venda, per a la Nintendo Switch, el nou títol de la saga de Kirby: el Kirby Star Allies, i que suposarà l’estrena de la franquícia a la nova consola de Nintendo, i per aquest motiu, des del dia 1 de Març tenim disponible la demo d’aquest títol que podrem descarregar quant vulguem.
Nosaltres ja ho hem fet, i en aquest petit article us farem unes petites primeres impressions que ens ha deixat el títol i analitzarem també tot el contingut que té la demo.

Per començar hem de dir que la demo només inclou 2 fases jugables, no hi ha més, això si, ens permet descobrir algunes de les noves habilitats que té el Kirby i que podem activar amb els nostres companys de la IA (en el cas de la Demo). Com dèiem la Demo conté 2 pantalles, una de fàcil i una de difícil, tens tota la pantalla completa i fins i tot bosses de final de fase, aquestes pantalles son les de Fase praderas classificada com a fàcil i la pantalla difícil seria la de Fase Cueva y Castillo.
La primera pantalla seria la típica fase per començar un joc, una pantalla senzilla on hi ha tota mena  de tutorials, en els que aprendrem, tots els controls del Kirby: tant de moviments bàsics com saltar, esprintar, menjar rivals, copiar habilitats, etc. I que mentre la juguem descobrirem una de les primeres novetats jugables i d’habilitats del Kirby que consisteixen en la combinació d’habilitats per crear atacs més poderosos… Com per exemple portar l’habilitat del Kirby de Swordsman i tenir el company de foc les podem combinar de manera senzilla i d’aquesta manera l’habilitat del Kirby de l’espasa pugui aconseguir l’element de foc i provocar d’aquesta manera molt més dany als rivals a part de poder interactuar amb l’escenari per poder descobrir nous objectes ocults, en aquest cas a l’herba, plantes, etc. Per poder activar la combinació és tan fàcil com dirigir el joystick esquerra cap amunt i, si hi ha compatibilitat entre habilitats, aquestes es combinen soles, amb una petita seqüència de presentació de la combinació, això sembla una ximpleria, però pot donar molt de joc durant el transcurs de la partida.

combinant les habilitats del Burning Leo i l’swordmand de Kirby farà que l’espasa aconsegueixi l’element foc i pugui provocar més danys

La dificultat d’aquesta primera fase, la veritat, és molt i molt fàcil. És la fase perfecta per donar a conèixer els controls, moviments i novetats que ens introdueix el títol com dèiem, cal dir que la dificultat dels Kirbys, i més en els últims títols, no és massa elevada, i és que es veu clarament que Kirby aniria a buscar el públic més “infantil” de Nintendo ho posem entre ““, perquè tot i que podríem dir que Kirby és una franquícia que va a buscar un públic no tan exigent en termes de dificultat, i com hem dit més adreçat als més petits, un adult o una persona amb major experiència en els videojocs el pot gaudir a la perfecció, precisament per aquesta simplicitat que diem a part de la màgia i l’encant del món i del personatge del Kirby.

Per acabar amb la primera fase doncs poca cosa més afegir al final de la pantalla tenim un boss que ens complicarà una mica les coses, tot i que el d’aquest primer nivell, és facilíssim a més de ser un vell conegut de la saga com el Whispy Woods.

Després de passar-nos el nivell la demo ens mostra una seqüència en la qual podrem descobrir més de les novetats que ens presenta el Kirby Star Allies

La segona Fase de nivell “difícil” ens continuem amb un nivell amb algun tutorial, en aquest cas de combinar habilitats com el de la roca amb l’element (aigua/gel) que convertirà momentàniament amb una peça de Curling i ens servirà, tant per a matar enemics com per destrossar alguna part de l’escenari a part d’activar botons, a més a més a mesura que anem avançant pel nivell, d’un desenvolupament similar a la primera pantalla segueix un mateix patró, descobrirem una altra de les habilitats com és el de la cooperació entre els 4 Companys que podem arribar a tenir desbloquejats, i que en aquest cas es convertien en un cercle que ho destrossava tot al seu pas. Per acabar el nivell hem de Guanyar a King Dedede que està com posseït a més a més a mig combat se’ns presenta amb un aspecte encara més perillós i que fa que sigui una batalla “èpica”.

 

 

 

Gràficament ens trobem davant un títol que, personalment, és molt agradable a la vista. No és un portent gràfic amb una gran càrrega de textures, però sí que realment en l’àmbit de disseny és molt “cuqui” per dir-ho d’una manera i fa que cridi molt l’atenció, a més a més fan un bon ús de color i provoquen que sigui més atractiu visualment, els escenaris tenen bastant profunditat de dibuix gràcies a l’ús de diferents plans, això també hi ajuda que sigui un joc fet en scroll lateral. Tots els personatges estant fets amb 3d i com hem dit i com és de costum Kirby sempre s’ha caracteritzat per uns gràfics senzills, però amb molts colors i amb un bon disseny que fa que no desmereixin gens, tot al contrari, en aquest cas el joc crida molt l’atenció en l’aspecte gràfic. Aquest punt del joc realment té un acabat que personalment crec que ha complert molt bé.

 

Les cançons que sonen mentre juguem són temes remesclats i noves versions d’ells, que ja havíem escoltat en altres Kirbys (com a mínim els de la demo), i per tant la música acompanya perfectament a l’acció del joc i que ens farà una experiència molt agradable.

Com hem dit aquesta demo ens deixa clar que aquest Kirby està orientat a un públic més infantil i com a tal la dificultat es molt baixa, a falta de jugar al joc final, podem dir que es un joc molt amé i que no ens presentarà un gran repte per poder-lo acabar, tot i que la seva gràcia recau en aquest mateix aspecte perquè precissament aquesta característica i, sobretot, pels diferents secrets i rutes dins d’un mateix nivell, fan que sigui un títol molt rejugable.

Per finalitzar diré que la demo m’ha deixat amb ganes de més i sobretot amb moltes ganes que arribi ja el dia 16 de Març per poder tenir el títol a les mans. A falta de jugar al joc final diré que pot ser una bona estrena de la franquícia a la Nintendo Switch, estigueu atents a la web per llegir l’anàlisi del joc quan el poguem jugar.

 

Aquí us deixo un petit Gameplay perquè pogueu veure tot el que ens ofereix la Demo del Kirby Star Allies: