Aquesta setmana comença molt forta. Nintendo no afluixa ni un sol segon, i més tenint en compte que a partir del Nintendo Direct s’han començat a disparar tot tipus de possibles especulacions, algunes de totalment surrealistes. Però ja va bé: s’ha de continuar “amb vida” abans del remat final que serà l’E3 d’aquí uns mesos. Mentrestant, però, nous anuncis, noves actualitzacions i nous i inesperats moviments per part de tot el món que envolta l’empresa nipona. Comencem amb les “NTHNews” (sí, hem renovat el nom de la secció)!

 • Ens despertem amb una nova actualització del Nintendo Parental Control, l’eina de “restricció” de continguts per a menors (o per altres elements com per posar una contrasenya a la consola, controlar la quantitat d’hores jugades a una determinada aventura,…). En un punt de les característiques de l’actualització (bloqueig d’aplicacions, incorporació de llista blanca,…) s’hi comenta que algunes de les especificacions només podran ser utilitzades a la versió 5.0.0 (o posterior) de la Switch. Actualització de software imminent?
 • Nintendo Switch i altres plataformes de Nintendo rebran noves tasques de manteniment aquesta setmana. En el cas d‘Europa, el dia 14 hi haurà manteniment de 01:15 AM a 03:30 AM i el dia 16 de 05:45 AM a 06:30 AM.
 • Toki Tori 2+ s’actualitza a Nintendo Switch a la versió 1.03. Corregeix, sobretot, alguns aspectes de rendiment i alguns “bugs”. Ah, i s’ha canviat la icona de selecció de joc del menú.
 • Nous jocs anunciats per a Nintendo Switch: Devious Dungeon (sense data ni format especificats), Guns, Gore & Cannoli 2 (continuació de la primera part ja llançada a la consola fa mesos, però de moment no se’n sap ni el format ni la data de sortida), Riot: Civil Unrest (GameFly l’ha llistat a la seva botiga per al 19 de Juny, tot i que no hi ha cap confirmació oficial), Everspace (confirmat oficialment però sense data ni format concretats), Toki Tori (el primer títol d’aquesta saga, que arribarà el 16 de Març a través de la eShop), VA-11 HALL-A (tampoc s’ha confirmat oficialment tot i la intencionalitat de l’autor de que vegi la llum a l’híbrida de Nintendo, però les seves característiques funcionals indiquen que ven aviat tindrem bones notícies), Last Day of June (que ha aparegut llistat per aquesta setmana a la eShop), Hazelnut Bastille (era un rumor però ja s’ha confirmat, tot i que serà cap al 2019), Super Daryl Deluxe (per al 10 d’Abril, en digital), Descenders (sense format especificat ni data concretada: sortirà quan s’hagi llançat a les altres plataformes -PS4 i XboxOne-), Planet Alpha (durant aquest any en format digital), i Shantae and the Pirate’s Curse (confirmat gràcies a la eShop Australiana, però sense data especificada).
 • Witch & Hero III per a 3DS arribarà finalment a Europa el 15 de Març, és a dir, aquest Dijous. La tercera entrega d’aquesta saga només es podrà obtenir en format digital des de la eShop de la portàtil pura de Nintendo.
 • Ja tenim data per Gal*Gun 2: arribarà el 24 d’Abril a Amèrica, mentre que, per sorpresa, a territori Europeu es llançarà 11 dies abans, el 13 d’Abril. Ja queda menys per “gaudir” d’aquest estrambòtic joc.
 • Els desenvolupadors de Neverwinter Nights: Enhanced Edition han comentat que la idea de poder portar el seu joc a Nintendo Switch els faria especial il·lusió i reconeixen que, tot i no tenir plans formalitzats amb Nintendo, seria una notícia que els agradaria molt. Esperem grans esdeveniments després d’aquestes paraules.
 • El llibre corporatiu de Nintendo d’aquest any pot haver filtrat nous vestits per a Mario per al joc Super Mario Odyssey. En una pàgina s’hi poden veure, entre d’altres, esbossos del personatge vestint un disfraç de Yoshi i un altre de Donkey Kong (teniu la imatge com a “destacada” d’aquesta publicació). A més, s’hi poden observar altres imatges com “concept arts” del personatge d’Estela o de Wario.
 • Limited Run Games ha sorprès tota la comunitat anunciant que el dia 30 de Març es llançarà a Nintendo Switch un dels seus jocs. Es veu que l’empresa ha arribat a un acord amb Nintendo i, a part de que els seus llançaments seran en format físic, han confirmat que Saturday Morning RPG, Mercenary Kings i Flinthook s’aniran llançant de forma progressiva. Una gran notícia pels amants del món “retro”.
 • Nicalis, empresa creadora de Cave Story, ha fet saltar totes les alarmes confessant que “Quote (personatge principal de la història anteriorment comentada) està llest per a les èpiques lluites cross-over de Nintendo“. Possible nou personatge a Smash Bros.?
 • I més notícies sobre l’imminent Smash Bros. que ha d’arribar a Switch: els usuaris han estat investigant a fons l’escàs “teaser” del videojoc mostrat al Nintendo Direct del 08/03/2018 i han pogut descobrir que la melodia que sona de fons (sí, han realitzat fins i tot aquesta investigació), no és cap melodia que s’hagi pogut sentir a les entregues anteriors, pel que podria obrir la porta a la possibilitat de que fos una entrega totalment nova i no un “port”.
 • Respecte els anuncis del Nintendo Direct, es comencen a confirmar algunes dates de sortida dels jocs mostrats. Undertale, per exemple, arribarà durant aquest any, tot i que no s’ha compartit la data exacta.
 • La descàrrega de Phantasy Star Online 2 Cloud serà de només 40MB. Això és degut a que la consola haurà d’estar permanentment connectada a la xarxa per poder moure els elements del joc. Tot i així, és una bona notícia per als/les que vulguin gaudir d’un bon joc sense gastar gaire espai de la memòria de la consola.
 • I ara una notícia curiosa. Tots/es tenim constància de que Bayonetta 3 aterrarà a Nintendo Switch algun dia o altre degut al seu anunci oficial per part de Nintendo. El que resulta “estrany” és que tot i estar en desenvolupament, l’actriu que dóna veu a Bayonetta, Hellena Taylor, ha confessat que cap companyia l’ha convocat per tal d’iniciar els enregistraments de veu per dota de vida a la protagonista de la història.
 • Com que la setmana passada no vam especificar quins jocs estàven disponibles i tenint en compte que fins demà no hi ha nous llançaments, recordem els que podeu obtenir des del 09/03 per a Switch: Flinthook, Kona, One Eyed Kutkh, Scribblenauts Showdown, Spy Chameleon i TurtlePop: Journey to Freedom.

Moltes gràcies i seguim demà!