Aquest dia 3 s’ha posat a la venda, per a l’eShop de Nintendo Switch, el títol Nihilumbra de la companyia catalana BeautiFun Games del qual ben aviat en tindreu l’anàlisi al complet. Aquest joc va ser inicialment desenvolupat per a IOS l’any 2012. Però creia convenient fer una petita pre-anàlisi d’aquest títol indie, que realment m’està sorprenent, i d’aquesta manera us pugueu fer una petita idea de què ens podrem trobar.

Per començar direm que Nihilumbra és un títol de plataformes, una mica especial, d’scroll lateral en 2D. Dic que és una mica especial perquè també podríem dir que és com una gran aventura, i això ho podríem destacar perquè realment és com si visquéssim l’aventura del nostre personatge en el seu camí per escapar a l’obscuritat que sempre l’està perseguint, mentre superem diferents obstacles amb salts i combinant els poders dels colors que anem aprenent a mesura que anem avançant a la trama del joc. Aquests colors són una part fonamental per aconseguir avançar pels diferents nivells.

 

 

Com dèiem, els colors que anem aconseguint són molt importants per poder avançar perquè cada un dels diferents colors ens proporciona una sèrie d’habilitats que podrem combinar amb l’entorn i que ens permetran interactuar inclús amb els enemics. Per aplicar aquests colors ho haurem de fer de manera tàctil amb la pantalla segons la situació que tinguem de superar. Per exemple: l’esfera blava, pintura blava, aplicada sobre la superfície del terra, en servirà per poder desplaçar-nos molt més ràpid, però tant com ens podem desplaçar-nos més ràpid, això també afectarà als enemics, fins al punt que haurem d’aplicar el color sota d’ells per fer que caiguin a un forat per nosaltres poder avançar; el color verd ens permetrà rebotar contra el terra, per poder fer un salt molt més alt, però sempre depenent de l’alçada des d’on saltem; i un llarg etcètera. Cada nova fase que comencem ens permetrà obtenir un nou color.

Dit això, i parlant dels nivells, aquests són bastant llargs, amb una gran quantitat d’obstacles que anirem trobant, i que utilitzant el nostre enginy, i amb els poders dels colors haurem d’anar avançant resolent, aquests obstacles que he anomenat serien com petits i senzills puzles en els que haurem de trobar la manera d’aconseguir-los resoldre. Tot això sempre acompanyat per una veu en OFF que ens narra l’aventura des del seu inici i que ens ajuda a entendre la situació del nostre personatge tot donant-nos un cop de mà sense dir-nos en cap moment els passos a realitzar. El fet de que hi hagi el narrador li dóna un aire màgic i misteriós a la trama. La veu es amb anglès, però tot el que va dient el narrador també surt escrit a la pantalla, i en aquest cas podem triar entre varis idiomes, incloent-hi el català.

Al final de la fase normal, ens trobarem, com la part final de fase que consisteix en una secció que ens hem d’escapar a l’obscuritat, que és d’avanç automàtic. En aquest punt de la fase haurem de recórrer a tot el nostre enginy i habilitat amb els colors per poder escapar-nos i poder accedir així a una nova fase.

 

 

Tot i que és un pre-anàlisi, m’agradaria comentar una mica un apartat que realment m’ha sorprès d’aquest títol. I es que Nihilumbra, com podeu veure per les imatges, crida l’atenció per l’aspecte gràfic, en moviment guanya molt, ens trobem davant un joc que entra pels ulls, amb un nivell que recorda en alguns aspectes al motor gràfic utilitzat pel Rayman Legends l’Ubiart, que sembla totalment un quadre en moviment. Realment li dóna un aspecte màgic i de personalitat, combinat amb l’OST i amb una banda sonora de bon nivell que et transporta cap aquest món màgic de Nihilumbra, tot acompanyat d’una veu “Narrativa” interessant.

Per acabar, emplaçar-vos a estar atents/es a la web de Nintenhype per veure l’anàlisi, pròximament d’aquest Nihilumbra, a part d’estar pendents de la web i al nostre Twitter sobre les novetats d’aquest i altres títols. Per cert, també m’agradaria comentar que estem sortejant el joc al nostre Twitter (aquí teniu el tuit), tot donant les gràcies a BeautiFun Games per la cessió d’aquesta Key que podrà ser per algú de vosaltres!