BIG BOSS

En un petit moble del menjador hi tinc una capsa decorada amb retalls de revistes amb els que et pots fer una idea de què hi trobaràs a dins. Hi conservo algunes de les meves relíquies més preuades: jocs de la gameboy, manuals d’instruccions, un cable link i alguna cosa més. Les consoles vintage i demés les tinc exposades en una taula al mig del menjador simplement per poder veure-les cada dia i gaudir dels records i les hores que hi he passat –i segueixo passant- amb cada una d’aquelles maquinetes.

No us descobriré res si us dic que la GameBoy –un nom que en l’actualitat seria impensable utilitzar-lo per batejar una consola- va marcar un abans i un després en el grup selecte de les consoles portàtils. La gameboy tocho va arribar per substituir la sèrie Game & Watch, una sèrie de consoles que oferia un joc per consola i que en l’actualitat van molt –MOLT- cotitzades.

Els que vam créixer amb aquesta consola recordem les hores de vici esperant que la bateria -4 piles AAA- aguantés suficient per acabar jocs la majoria dels quals no ens donaven la possibilitat de guardar la partida. Ai, quins temps.

Aquesta fantàstica consola ens donava la possibilitat de jugar a títols com Super Mario Land, Snow Bros, Tetris, la primera generació Pokémon entre d’altres. Tot això en una pantalla que ens oferia un escala de quatre tonalitats de gris.

 

LA CONSOLA TRANSFORMER

Una de les grans virtuts de la Game Boy va ser el gadgets que van aparèixer per complementar la portàtil de Nintendo atorgant-li de funcionalitats gens típiques en una portàtil.

 

Game Boy Printner: una impressora de butxaca

Mitjançant el cable link podíem connectar la consola a la impressora. Alguns jocs tenien compatibilitat amb aquet funció i ens oferien la possibilitat d’imprimir, en paper tèrmic, divertides imatges del món Nintendo. A més, el paper tèrmic tenia la particularitat de ser adhesiu així que el que podíem fer en realitat era imprimir adhesius de temàtica Nintendo. Pel tipus de connexió, aquesta gadget es va poder utilitzar en les consoles de la família Game Boy: Game boy pocket, Game Boy Light, Game Boy Color, Game Boy Advance així com la Game Boy Advance SP.

 

 

Paper tèrmic, dius? Sí! La Game Boy Printer no funcionava amb tinta sinó amb calor i això té un punt orgàsmic per als fans del retro ja que en l’actualitat per menys de 2 euros podem comprar un rotlle de paper tèrmic –s’utilitza per les màquines de tiquets- que ens durarà una eternitat i simplement haurem de tallar-lo a la mida adequada per la nostra impressora.

CURIOSITAT: els més aficionats a Pokémon potser recordeu que en els jocs de la segona generació, a les Ruinas Alfa, hi havia una caseta amb un equip d’investigació que et demanava que capturessis tots els Unown. En aquella caseta també hi havia una màquina que si hi interactuaves indicava que encara no funcionava. Sabeu què era? Doncs sí! Si els aconseguies atrapar tots aquella màquina et donava la possibilitat d’imprimir els Unown amb la teva Game Boy Printer.  

Aquest gadget  estava pensat per utiltizar principalment amb la Game Boy Camera, un fantàstic accessori que també funcionava com un cartutx normal i corrent amb el que podíem gaudir de divertits minijocs i poder fer fotografies i editar-les amb un editor força ampli per l’època. I sabeu què? Les selfies d’avui dia van néixer amb aquest accessori. Què no? Mireu!:

 

 

Un altre accessori ideal per a consumistes-coleccionistes va ser el Light Boy. Una lupa que s’acoblava a la Game Boy per ampliar la pantalla i, amb dues piles AAA, també dotava d’il·luminació extra si volíem jugar d’amagatotis sota els llençols durant tota la nit. Aparentment no sembla massa útil però fins que no va arribar la Game Boy Advance SP amb la pantalla retroil·luminada, tenir il·luminació extra, s’agraïa.

 

 

Un altre gadget –aquest sí amb més utilitat- va ser l’anomenat Super Game Boy. Un cartutx compatible amb la SNES amb un espai per acoblar-hi un cartutx de la Game Boy per poder jugar als jocs de la portàtil a la televisió. Tenia alguna funcionalitat divertida com la de canviar els colors de la pantalla en jocs que, originalment, eren en blanc i negre. Això sí, només era compatible amb jocs de la Game Boy. Un gadget similar, per la Game Cube, ens donava la possibilitat de jugar també a jocs de la Game Boy Color i de la Game Boy Advance.

 

 

I per als més curosos també hi havia disponibles unes caixetes en les que poder guardar els cartutxos de la nostra portàtil per evitar que els entrés pols i tenir-los protegits o simplement fer-nos els fatxendes amb els nostres amics tot dient allò de: “póntelo, pónselo”.