Ens arriba des de l’estudi xinès FantaBlade Network i distribuït per X.D. Network Inc. l’aventura Icey, joc nominat als The Game Awards pel millor joc xinès. El joc que va ser llançat el dia 17 de novembre del 2016 i distribuït per a plataformes com PC, PlayStation 4, Xbox One, i arriba just el 31 de maig per a Nintendo Switch.

Podríem dir que ens trobem davant d’un joc arcade d’scroll lateral en 2-D típic dels 16 bits. Els usuaris de Mega Drive (Master System, Amiga, Turbograf CD…) vam poder gaudir d’un videojoc de Capcom que va ser portejat de la seva maquina arcade, Strider, Sant i senya d’un personatge carismàtic on els ninja i els cíborgs s’ajuntaven per fer un joc rodó. Doncs aquí tenim una variant actual del joc que revifa un estil de joc que ja teníem quasi oblidat.

 

Com podeu veure, l’estil de combat es molt semblant al de l’abans esmentat Strider.

 

En aquest periple portarem a Icey, una noia armada amb una espasa que lluitarà contra tot tipus de robots i cíborgs per poder acabar amb en Caos d’en Judes, fins aquí tot normal, un joc on el bé ha d’aconseguir guanyar el mal i fi. Però l’història intrínseca del joc va més enllà d’això: Icey haurà de descobrir l’autèntica realitat que l’envolta. Per tal de descobrir-ho ens trobarem amb un dilema: una veu en off ens guiarà durant tota l’aventura del joc, però la pregunta és… hem de ser fatalistes i deixar-nos guiar per aquest narrador? O seria millor anar en contra d’això

El joc voldrà trencar la barrera en tot moment, i ens voldrà fer partícips dels descobriments i del patiment de na Icey. Al cap d’una estona jugant, descobrirem que estem entrant en un bucle, com si dins el joc hi existís un codi que s’auto escriu, a l’igual com succeeix amb els bugs, i etc. És una manera més d’atraure el jugador.

 

Un estil artístic que no te res que envejar a jocs amb més pressupost.

 

Us puc dir que amb la primera hora que he pogut jugar, he obtingut un resultat molt satisfactori, un aire fresc per jocs amb mecàniques clàssiques però amb un replantejament molt més original. Si us agraden els jocs d’scroll lateral, aquest no us decebrà pas, un títol que ens recordarà a jocs com Run Saber de SNES o el mític Strider de Capcom i amb un estil narratiu com Stanley Parable, que encandilarà al públic més conservador i també al més nou.

Aquí des de la redacció de Nintenhype estem molt agraïts amb l’estudi, ja que ens ha facilitat una clau per poder descarregar el videojoc i donar peu a un futur anàlisi que serà publicat pròximament i les primeres impressions que ara mateix heu pogut tastar. També us diré que l’anàlisi en si no canviarà massa d’aquestes primeres impressions, a causa del fet que el joc en si dura al voltant d’unes 2 hores i mitja, però l’anàlisi en servirà per poder contrastar punts més formals com ara els controls i demès. Per finalitzar, us deixò amb un petit gameplay a mode de primer tast perquè podeu analitzar per vosaltres mateixos el que us sembla el videojoc, desitjo que us agradi!