Setmana marcada per l’arribada del nou Mario Tennis Aces a Nintendo Switch. En un nou dissabte retro, volem celebrar l’ocasió amb l’anàlisi d’una entrega de la sèrie Mario Tennis que va arribar per la plataforma Game Boy Color l’any 2001. Aquesta entrega va ser la segona de la sèrie, un any després que en sortís la primera per la mítica Nintendo 64.

El debut de la sèrie Mario Tennis s’inicia l’any 2000 amb l’entrega per Nintendo 64, una aposta que va resultar exitosa tot combinant el món Mario amb l’esport de raqueta per excel·lència: el tennis. Totes les entregues de la sèrie es caracteritzen per tenir una jugabilitat adaptada per tots els públics i sense necessitat d’haver agafat mai una raqueta, Hulio.

 

 

 

Tennis portàtil

 

És impossible analitzar l’entrega per la Game Boy Color sense fer referència al seu gran atractiu, el mode història en el que invertirem més hores de joc i diversió. L’èxit d’aquest mode història ha sigut el principal motiu de crítica del recent nascut Mario Tennis Aces, ja que molts nostàlgics esperaven un mode història de l’estil del joc que avui analitzem. Bé, anem per parts:

3 modes de joc diferents: exhibició, mini-jocs i Mario Tour (mode història).

En el mode exhibició podem fer partits individuals o per parelles; en la segona opció nosaltres controlarem un personatge i l’altre serà controlat per “la màquina”. Podrem escollir la durada del partit tenint l’opció de fer 2 o 6 jocs i 1,3 o 5 sets per a cada joc i fins a 9 tipus de pistes diferents. Entre els personatges a escollir tenim en Mario, en Luigi i en Donkey, entre d’altres. També podrem escollir els personatges que tinguem en el mode Mario Tour i que tindran unes estadístiques o unes altres depenent de com hàgim repartit els punts d’experiència, com bé us explicarem més endavant. Alguns personatges només són desbloquejables si juguem en partides multijugador a través del cable link, una llàstima.

 

 

En el mode Mario mini-games tindrem l’opció de jugar a diferents mini-jocs. En cada un controlarem un personatge diferent i l’objectiu també variarà. Per a cada mini-joc podrem triar fins a 3 nivells de dificultat.

 

 

I ara sí, el mode que ens donarà més hores de joc: Mario Tour. L’aventura es planteja en clau RPG i podrem completar-la tant en individual com per parelles, és a dir, podem intentar completar aquest mode dues vegades. Comencem des de l’escola de tennis, aprenent a jugar i controlar diferents tècniques. A mesura que anem jugant guanyarem punts d’experiència que podrem repartir entre diferents paràmetres, per tal que els nostres jugadors millorin. Fins i tot podrem canviar la nostra raqueta o les  bambes esportives, que ens donaran alguns punts d’experiència extra. En el mode història per parelles nosaltres controlarem un dels dos i l’altre “la màquina”, fet que no entorpeix la jugabilitat en absolut.

El millor d’aquest mode és que la progressió en la història està molt ben plantejada i tindrem la sensació real d’estar fent una carrera professional com a jugadors de tennis fins a convertir-nos en els millors jugadors de l’univers. Com ja hem comentat anteriorment, els personatges que controlem en aquest mode, juntament amb les seves respectives millores estadístiques, es traslladaran al mode exhibició i podrem fer-los servir com qualsevol altre personatge jugable. Val a dir que no ens haurem de preocupar si volem tenir més d’una partida en aquest mode, ja que hi ha fins a tres espais!

 

 

Punt per punt

 

  • Gràfics: res espectacular però ben definits. S’observen les diferències físiques entre els personatges i en les animacions d’aquests, també força treballades. En el mode història, d’estil RPG, viatjarem per diferents escenaris també ben detallats i amb força encant.
  • So: des que ens trobem en el menú principal ens acompanya una música d’aquelles que “fa de joc de tennis”. L’apartat està ben cuidat i és variat en els diferents modes de joc.
  • Jugabilitat: còmode i sense gaires complicacions. Per colpejar la pilota podrem fer-ho amb només dos botons llençant un tir més aviat ràpid o un altre més aviat precís. A mesura que anem avançant en el mode història anirem aprenent més combinacions: globus, liftades…
  • Duració: moltes hores de joc assegurades que sobretot es reflecteix en el mode història. I si encara volem més repte, podrem desbloquejar més personatges i superar els nostres rècords en els diferents mini-jocs disponibles.

 

Què, us heu quedat amb ganes de jugar-lo? Tots i totes cap a la eshop, el teniu disponible per la consola virtual de la 3DS a 4.99€. Us deixem amb un gameplay: