Tots li diuen Lucky luke, de l’Est del Far West.

Sempre arriba al galop, el cowboy valent…

 

 

 

A molts de vosaltres us sonarà aquest fragment de la cançó de la intro en català d’una de les sèries de dibuixos més coneguda de la història de la televisió catalana: Lucky Luke. Avui us portem una breu anàlisi d’un joc basat en aquesta sèrie, entrega llençada l’any 1996 inicialment per Game Boy i tres anys després per Game Boy Color.

En aquest fantàstic retro controlem el protagonista de la sèrie, en Lucky Luke, que avançant per diferents indrets haurà d’anar derrotant alguns dels malfactors més perseguits del Farwest com en Billy el nen o els germans Dalton. Un genial plataformes en 2D amb un encant innegable, senzill però que compleix sobradament amb les exigències d’un bon joc.

 

 

Punt per punt

 

  • Gràfics: gràfics senzills i adaptats a l’època. Els personatges que apareixen també a la sèrie són fàcilment reconeixibles i estan ben detallats. Una de les millors coses del títol en aquest apartat són les animacions: molt ben treballades. Els escenaris són fantàstics i variats i en alguns casos arriben a ser força grans.

 

 

  • So: música de 8 bits que encaixa amb la perfecció tant amb el món Lucky Luke com en els escenaris en els quals s’ubica típics del far west. És variat i no es fa repetitiu. La resta d’efectes sonors estan ben treballats, sobretot quan disparem amb el nostre revòlver.

 

 

  • Jugabilitat: gens complicat pel que fa als controls: moure’ns, saltar i disparar. El joc ens oferirà força repte, ja que la dificultat en alguns moments ens pot posar una mica nerviosos però suficient per a no ser una angoixa. En algunes ocasions la dificultat bé donada per aquells moments en els quals haurem de calcular molt bé els nostres salts per no caure perdre una vida o bé perquè ens quedem sense munició i només ens podrem defensar amb el nostre puny. Si complim amb uns mínims després de cada fase, tindrem l’opció de participar en un minijoc en el que guanyar alguna vida.

 

 

  • Duració: en part, la duració dependrà de la nostra destresa i de si podem anar avançant abans de perdre vides, ja que sinó haurem de tornar a començar l’aventura. A mesura que anem avançant ens donaran algun password que ens alliberarà de la càrrega d’iniciar el joc des del principi. Si no, sempre tenim la possibilitat de modular la dificultat des del menú principal.

 

 

  • Diversió: ens divertirem? Sense dubte. No totes les fases són avançar, saltar, matar. Algunes són fases “especials” en les que l’objectiu varia: viatjar a sobre d’un carruatge i anar esquivant obstacles, fugir d’un huracà que ens persegueix… Un bon joc per passar una bona estona tant per adults com per nens.