Benvingudes a totes. Avui us vull donar el meu parer sobre el nou Nintendo Direct sobre Smash Bros. Ultimate. I sí, aquí Rockstr85 , jugador de Smash Bros. Des de Nintendo 64 fins avui, sota la meva opinió, Smash Bros. sempre m’ha semblat un joc destinat al pur “fanservice” de Nintendo: entretingut, divertit, i per poder gaudir amb els nostres amics. Però el temps crec que ha afectat la saga i a Nintendo se li ha començat a veure el llautó.

Molts jocs al llarg de la història han sigut durament criticats per la seva història de contingut inexistent, com per exemple Street Fighter V, al que li van caure hòsties per totes bandes per no tenir història i estar directament lligat a l’online i al competitiu. També es podrien incorporar a la llista els Calls of Duty o el primer Titanfall. Però la meva pregunta és: no estarà Nintendo cercant això, en aquests moments?

L’any 2014 Nintendo intentava fer sobreviure Wii U amb els seus jocs emblemàtics (Mario Kart 8, Splatoon o l’aparició de Super Smash Bros. per Wii U -i N3DS-). En aquell Smash ens trobàvem que havien fulminat la història i que hi havia una part del planter de personatges diferent. De fet l’únic canvi que va comportar als meus ulls va ser una millor implementació pel joc online.  “L’aventura” va rebre per part de la premsa especialitzada unes crítiques superiors a 90, i la comunitat de jugadors li va atorgar una puntuació similar. Però és realment el que la majoria de jugadors cercàvem?

 

Aquestes van ser les notes que Smash Bros de WiiU va rebre per part de la premsa i de la comunitat de jugadors/es.

 

Sakurai, després de l’exhaustiu treball que li va comportar concloure aquesta entrega, va fer unes declaracions on va comentar que MAI més faria una nova entrega de Smash Bros. Clar… fins al dia d’avui. En ple 2018 i tenint darrere un E3 on Nintendo podria haver sigut la clara campiona de l’esdeveniment, ens va portar com acostuma a fer des del 2011 el seu Nintendo Direct, un directe encobert on es va parlar sobre el seu nou Smash Bros. durant 3/4 parts del temps que va durar dita conferència enregistrada. La pregunta és: calia? Els/les jugadors/es de Nintendo eufòrics/ques pels nous llançaments ens vam trobar amb una “bajona” on se’ns va mostrar un nou Direct on quasi només es parlava d’Smash Bros.

A quasi dos mesos després del lamentable E3 de Nintendo, esperàvem com pluja de Maig un nou Direct amb els jocs que teniem en ment a l’E3 (Metroid 4, Bayonetta 3, Shin Megami Tensei…), i Nintendo ens va confirmar el passat dia 5 d’agost del 2018 un nou directe, però un altre cop destinat a Smash Bros. Sobreinformació o manipulació? Alguns/nes podríem pensar que potser és que volen captar més públic casual a Nintendo Switch, però la meva sensació és senzillament directa: Nintendo es vol lucrar dels competitius.

 

L’error que demostra el rumb de Nintendo.

 

Els E-Sports estan de moda: porten molts calerons i les empreses ho saben. Obvien la narrativa dels seus jocs només per portar-nos aventures buides on l’objectiu final sigui competir, i Nintendo Switch n’està ben plena. Arms, Splatoon 2, Mario Kart 8 Deluxe, Pokken… i ara Smash Bros. Tot això amb l’online de pagament, del qual actualment encara no en sabem massa i deixa molt que desitjar (caigudes constants, emparellaments nefasts, problemes amb la connexió per NAT,…).

Deixant de banda el fet de que s’està veient per on van els trets, la majoria del públic cercàvem noves emocions, nous jocs o informació al respecte sobre altres títols que es llançaran properament o dels que encara no en sabem res, i per contra ens sobrecarreguen amb Smash. I penso jo: no hagués sigut més lícit i ètic aprofitar un bon Direct comentant les novetats i fer 3 minuts de Smash per elevar el hype pel joc? No un altre Direct de 15 minuts on només es xerri d’Smash. Penso de veritat que que aquest directe és totalment prescindible. I vosaltres?

Fins aquí la meva opinió, estaré encantat de llegir el que penseu! Amb tot el meu hate, Rockstr85.