Ara que estem a ple estiu, acostumem a tenir canvis de rutina: estem més temps fora de casa, a les piscines o a les platges, celebrant dinars amb família, tardes a casa els amics amb aire acondicionat, etc. Per això, ens agradaria recomanar quins jocs son els ideals per jugar en mode portàtil a la Switch i així poder-se-la endur fora de casa. M’ajudaran alguns redactors/es de NintenhypeCat per a que la experiència sigui més plena.

 

Els recomanats pel Mironet

 • Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy: Apareix per a Nintendo Switch a finals de Juny, i és la trilogia de videojocs que tenim a les mateixes plataformes de PS4 o Xbox One, però amb la possiblitat de jugar-lo en portàtil. Si be és cert que jugat fora del mode “dock” el joc té una resolució de 480p, és una aventura molt divertida i el seu control amb JoyCons és inmillorable. A més a més si estàs amb gent i com que les partides són curtes, tens la oportunitat de passar la consola quan caus pel precipici o et mata un faquir amb la seva espasa. Tot un encert, i un repte intentar aconseguir tots els diamants. El pots trobar per una mica més de 30€.

 

 

 • Octopath Traveler: L’últim llançament fort de Nintendo per a Nintendo Switch. Ha estat un èxit en ventes, i és un joc 100% jugable en mode portàtil (720p). El seu Píxel Art i el seu sistema de combats per torns fan d’aquesta aventura un dels jocs que més recomano jugar aquest estiu… i quan sigui. Es controla bé i es veu molt millor. El consum de bateria també és acceptable i té una de les millors bandes sonores que s’hagin fet actualment (intenteu no estar més de 20 min escoltant la música del menú). A hores d’ara, el seu preu encara ronda els 50€.

 

 

 • L.A. Noire: Els de Take Two i Rockstar Games s’estrenaven a l’híbrida de Nintendo el 14/11/2017. És un joc que a hores d’ara no li cal cap tipus de presentació, però hi ha una cosa que poca gent sap, i és que l’adaptació del joc per a Nintendo Switch ve incorporada amb uns controls tàctils excel·lents, i fins hi tot m’atreviria a dir que és millor jugar-lo en mode portàtil que en mode sobretaula, ja que si tu veus una pista, pots tocar-la a la pantalla i el detectiu Cole Phelps anirà a buscar-la solet. Es veu molt bé en forma portàtil, tot i ser un joc bastant fosc, i consumeix la bateria de forma normal. Actualment el pots trobar per menys de 30€.

 

 

 • Sonic Mania: El retro de Sonic, un joc que ha sortit fa molt poc en format físic tot i que el seu llançament en format digital és de finals de 2017. Amb el seu nou DLC, el seu format, i la seva vistositat, fan del Sonic Mania un dels jocs més recomanables per jugar de forma portàtil aquest estiu. Tot i que no te cap control tàctil, voldràs aconseguir totes les gemes i matar tots els enemics finals fins a poder-te passar el joc, i fins hi tot intentar millorar els contrarrellotges. Disponible per uns 25€, edició especial inclosa.

 

 

 • Battle Chasers Nightwar: Joc poc conegut per part de la comunitat, jo l’he jugat i m’ha semblat un gran. És un joc RPG per torns, bonic, entretingut i fins hi tot exigent. Amb unes 30 hores de joc per endevant podràs gaudir d’un bon sistema de combat juntament amb una història entretinguda. A més a més, tot i no afegir cap opció tàctil, podràs gaudir molt de la banda sonora, del seu doblatge (part del joc està doblat al castellà) i del seu assequible preu. Té una petita pega, i és que en mode portàtil el seu temps de càrrega de pantalles augmenta una mica, però no trenca en absolut el funcionament de l’aventura. El podeu trobar per 35€.

 

 

 • Mario + Rabbids Kingdom Battle: El primer 3rd Party per a Nintendo Switch que va arribar a finals d’Agost de 2017. Llançament que barreja aventura, RPG per torns i combats bojos amb habilitats molt poc comunes, es fa molt agradable de jugar en mode portàtil gràcies al seu estil visual i al seu estil de combat. Ens hagués agradat que Ubisoft hagués afegit controls tàctils al mode portàtil, però tot i així és un gran recomanat per aquest Agost. La versió base la podeu trobar per uns 35€, però també teniu disponible una versió “Gold” que inclou l’últim DLC amb nous extres per uns 50€.

 

 

 

Els recomanats pel Furank

 

 • Axiom Verge: Metroidvania molt recomanat per tots/es aquells/es que busquin reviure la millor època del gènere. Dóna per mínim 15-20 hores de joc si sou completistes. Varis nivells de dificultat i una qualitat visual “retro” difícil de superar. Comsum de bateria ridícul, ideal per jugar en mode portàtil. El podreu adquirir per 18 euros en format digital i per uns 30 en format físic, edició especial inclosa. Aquí teniu l’anàlisi de NTH.

 

 

 • Salt and Sanctuary: Si el que busqueu és una dificultat exageradament diabòlica per tal de traslladar-vos als mons de Dark Souls però en dues dimensions i amb estètica retro, és el vostre joc. 20 hores per completar-lo no us les treu ningú. Consum de bateria bastant elevat però suportable. De moment, només en format digital a canvi de 15 euros.

 

 

 • Wonder Boy: The Dragon’s Trap: Una joia retro que va arribar totalment remasteritzada a Nintendo Switch i que encara ara ens fica la pell de gallina a l’escoltar-ne les seves melodies i al reviure’n la història. Relació duració/dificultat bastant assequible si és la primera vegada que hi jugeu. 20 euros en format digital i a uns 30 en format físic. Analitzat pel Rockstr85, aquí el teniu.

 

 

 • Thimbleweed Park: Un dels màxims exponents de les aventures “point & click” que han arribat a l’híbrida de Nintendo. Història que frega les 15 hores de joc en les que gaudireu com mai amb el seu argument detectivesc ple d’humor i d’acudits. Preu base en digital de 20 euros, però hi va havent ofertes de tant en tant on el rebaixen fins a menys de 5 euros. Edició física esgotada a tot arreu degut a la seva edició limitada.

 

 

 • Hollow Knight: Joia independent impossible de descriure. El màxim exponent dels “metroidvania” de l’era actual. Qualitat audiovisual excel·lent i un “dels que s’ha de tenir”. Per 15 euros (només en format digital) tindreu una aventura inabastable (no espereu completar-la en menys de 20-30 hores) i molt màgica.

 

 

 • Darkest Dungeon: Si amb Salt and Sanctuary no tireu la consola per la finestra, no us preocupeu, que aquí arriba Darkest Dungeon al rescat. Un “rogelike” d’estratègia combinat amb RPG per torns en el que la mort dels personatges és l’ordre del dia. Duració infinita que us posarà a prova la paciència a cada jugada. 40 euros en format físic i 22 en digital, rebaixat temporalment a 13.

 

 

 • Dead Cells: Una de les últimes novetats independents que ha arribat a Nintendo Switch i que s’ha convertit, sense cap mena de dubte, en un dels indies “must have” de l’híbrida de Nintendo. Plataformes, exploració i combats cos a cos que desemboquen en una duració elevada i un comportament excel·lent en mode portàtil. 35 euros en format físic i 25 en digital. Aviat sortirà una edició especial, estigueu atents/es!

 

 

 • Owlboy: I si Dead Cells s’ha guanyat el cor dels/les jugadors/es per tot el que ofereix, Owlboy el supera per golejada. Amb una història molt tendra i una jugabilitat amb molts tocs “rogue”, plataformes i “metroidvania”, el podreu trobar per 30 euros en físic (edició especial per 70, sortirà properament), 23 en digital i atenció perquè temporalment està rebaixat a 14 euros. És bastant assequible en quan a duració.

 

 

 • Infernium: Si el que us va és superar els vostres límits i posar a prova les vostres pors més primitives, Infernium és el vostre joc. Aventura “marca de la casa” i amb una jugabilitat única (supervivència “made in Pacman”), val cada un dels 23 euros que us costarà adquirir-lo en format digital. Us costarà bastant de superar i en mode portàtil els bellíssims paisatges llueixen de forma espectacular. En trobareu l’anàlisi aquí.

 

 

 • The Count Lucanor: Hi ha jocs on la història pesa més que totes les altres característiques de l’aventura. Amb un estil retro “com els d’abans”, una BSO molt correcta i una ambientació de caire adult, aquesta petita joia us enamorarà als pocs segons de joc. Fàcil de completar però amb 6 finals diferents, el podreu trobar per 15 euros en format digital i per 20 en format físic. Per més informació podeu llegir el nostre anàlisi.

 

 

 • The Binding of Isaac: Afterbirth+: La culminació de la saga va arribar a Nintendo Switch amb una jugabilitat molt directa i sent un exponent sense rival de la duració infinita davant desafiaments “random”. De les poques aventures que es gaudeixen més en portàtil que en sobretaula. Adquiriu-lo com sigui perquè no us en penedireu. A la eShop val 40 euros, però en format físic el trobareu per 30 amb llibre d’instruccions inclòs.

 

 

 

Els recomanats pel Rockstr85

 

 • Octopath Traveler: Accquire ens porta sota l’ala d’Square Enix aquest diamant en brut, joc ideal per poder-lo gaudir aquest estiu 2018. Les seves missions secundàries i el grindeig de nivell serà tot una delícia pels/les amants del mode portàtil i en quant estiguem cansats i volem centrar-nos en la seva meravellosa història només caldrà introduir-la al dock per poder gaudir-la al televisor de casa nostre. Un JRPG com una casa que ens portarà de cap als JRPG de la marca de la casa Squaresoft, res d’envejar als antics Secret of Mana (Seiken Densetsu), Romancing of Saga o Final Fantasy. Un must have de la consola en tota regla.

 

 

 • Ys VIII: Falcom ha fet amb Ys aquell somni que els seguidors de la saga hem volgut, hem crescut amb ella i ella ho ha fet amb nosaltres. Adol i Dogi ens tornaran a acompanyar un cop més a una consola de Nintendo. Us trobareu idòniament amb un joc que us sabrà acompanyar aquest estiu on sigui, al bell mig de l’illa us trobareu mentre vosaltres estigueu prenent quelcom a una terrasseta, o a la piscina del poble.

 

 

 • Xenoblade Chronicles 2: Possiblement el millor joc de Nintendo Switch. Hores i hores de joc que podreu gaudir (en el meu cas quasi 400), i es que mentre vosaltres estigueu viatjant us podreu endinsar dintre d’aquest viatge a llom d’un Tità i acompanyat per blades. Monolith Soft és victoria asegurada i si voleu passar una bona estona amb Rex i els seus companys no us heu de perdre aquesta emocionant estona.

 

 

 • The Lost Child: El títol desenvolupat per Crim i basat en el món de l’El Shaddai ens porta una continuació del títol abans esmentat, però més enllà del hack n’slash que va ser la joia oculta de PlayStation 3 o Xbox 360, ens trobem ara un Dungeon Crawler que farà les delícies dels seguidors de jocs com Etryan Oddissey, Shin Megami Tensei, etc. No us perdeu la continuació de la lluita entre el bé i el mal i com els humans són partícips d’aquest esdeveniment.

 

 

 • Lost Sphear: Square Enix està apostant per petites empreses per crear nous JRPG, i aquest cop li toca a Tokyo RPG. El joc que pren partida al món d’I am Setsuna ens porta una nova aventura de camaderia, melancolia però plena de bons moments, tot això adreçat amb un estil de combat al més pur estil Chrono Trigger.

 

 

 • Gunvolt Striker Pack: No és res nou dir-vos Mighty Striker Gunvolt és potser en essència el millor Mega Man (Rockman) que s’ha creat. Inti Creates reclama el tron lliure deixat per l’heroi del blaster més famós, i per tal de fer-ho ens porta a Switch un recopilatori on tindrem els dos jocs que prèviament van sortir per Nintendo 3DS. Joc que li escau perfectament en mode portàtil.

 

 

 • SteamWorld Dig 2: Image & Form ens porta la continuació d’SteamWorld Dig just on allà va acabar la primera. Si us va agradar l’anterior entrega, amb la nova us trobareu amb una entrega continuista però més i millor, recomanat per quan us esteu torrant al sol!

 

 

 • Shantae: Half-Genie Hero Ultimate Edition: És Shantae la geni més coneguda del món? Segurament sí.  Reconeguda per ser una de les millors sagues de plataformes i sobretot a consoles portàtils de Nintendo, ens arriba aquest cop a la nostra consola híbrida per picar la taula i demostrar que ha de tindre un lloc a l’història dels videojocs. Voldreu acompanyar-la?

 

 

 • Mario Tennis Aces: La reinvenció de l’estudi Camelot (Golden Sun, Mario Golf, etc.) aquest cop amb el tennis com esport escollit ens arriba durant aquest estiu per gastar dades del nostre mòbil i fer unes partidetes online, jugar amb amics a una terrasseta o fins i tot poder jugar en solitari del seu mode història (ben assolit i ferm).  Possiblement un dels jocs de l’estiu.

 

 

 • Sushi Striker: The Way of Sushido: Possiblement el joc que més ha passat desapercebut de la Nintendo, però aquí estic jo per donar-li veu. I es que és un joc ideal per partides curtes i d’impàs, sigui on sigui, com si cal en el WC. Lleuger, divertit i perfecte per jugar en mode portàtil. De fet us recomano que el jugueu en mode portàtil, perquè és on la seva jugabilitat es torna perfecte. Podriem dir que ens trobem amb un nou Tetris?

 

 

 

Els recomanats pel Xavix55

 

 • The legend of Zelda: Breath of the Wild: Si, se que ja tothom, o gairebé tothom que té una Switch ja l’haurà jugat i probablement acabat, però no hi ha res millor que donar-se una volta per Hyrule mentre estàs a la piscina. Per mi és una autèntica meravella.

 

 

 • Hollow Knight: Crec que és el GOTY de Switch, a falta de veure el que queda aquest any, i ara que tenim més temps, intentar descobrir tots els racons de Hallownest pot ser una bona idea. No podeu deixar escapar aquesta joia que us farà gaudir durant moltes hores, i que en breu tindrem un nou DLC gratuït.

 

 

 • Stardew Valley: Si, ja se que l’estiu no es per treballar, però fer-ho en aquest joc és molt i molt divertit. És un autèntic menja-hores que sense donar-te compte et va atrapant més i més. Molt recomenable, i més en portàtil, que en qualsevol moment podem recollir els nostres camps, donar de menjar a les gallines, o intentar baixar un pisos més a la mina.

 

 

 • Shovel Knight: Tresure Trove: Un plataformes que ens farà disfrutar molt i ens suposarà un autèntic desafiament. Amb les diferents expansions ens tindrà davant la consola força hores. El Cavaller de la pala, tot i ser un joc pixelat i de fa anys, mai passarà de moda i que en portàtil es disfruta molt.

 

 

 • Bayonetta: Sempre es bon moment per tornar a posar-nos els apretats vestits de la bruixa d’Umbra, i poder-ho fer en qualsevol lloc és brutal, tan com els combos que anirem encadenant. Si no heu provat, correu a anar a la piscina amb la Switch i jugueu a aquesta joia, veureu com no podeu parar ni per banyar-vos.

 

 

 • Enter the Gungeon: Una més, una més, aquesta és la última… això és el que diem tots sempre que ens maten a la Gungeon. Fer-ho aquest estiu i on vulguem el converteix en una de les millors opcions a què jugar. Un dual stick shooter de vista zenital al que no podrem deixar de jugar encara que estiguem passant molta calor.

 

 

 • Super Mario Odyssey: No podia deixar de referenciar l’última entrega de Mario. Ens ho passarem d’allò més bé buscant les energillunes que ens faltin desde la platja o la piscina, o en qualsevol lloc, ens aportarà molta frescura, sobretot el món aquàtic o el de gel.