La mitologia sempre ens ha presentat històries d’éssers màgics, fantàstics i d’allò més curiosos. No us descobriré res si us parlo dels follets o els gnoms i de les mil i una teories que –teòricament- avalarien l’existència d’aquests éssers; més vell que l’anar a peu. Avui ens traslladem al món màgic dels barrufets, aquells éssers menuts de color blau amb un barret blanc i, la majoria, espitregats. Acompanyeu-nos a superar exitosament els malsons dels nostres petits companys amb The Smurfs Nightmare, per la Gameboy Color (tot i que per la Gameboy “a seques” també el teniu disponible).

 

MALSONS! 

 

Aquells qui vau veure algun episodi de la sèrie dels barrufets, sabreu que hi havia un monjo malvat que es dedica a experimentar amb l’alquímia. Recordeu en Gargamel? Doncs la història d’aquest joc, com no podia ser d’altra manera, s’inicia després que en Gargamel hagi llençat una maledicció a la vila dels barrufets, adormint-los a tots i deixant-los atrapats dins dels seus malsons.

Així doncs, la nostra missió consistirà a entrar dins de les seves cases i alliberar-los del seu malson. Al principi només podrem accedir a una de les cases i, a poc a poc, anirem aconseguint les claus de les demés cases. Cada casa tindrà una ambientació d’acord amb el barrufet que haurem de rescatar; així doncs, com que en el primer nivell ens trobarem en una cuina, la nostra missió serà alliberar el barrufet cuiner.

 

 

Com que tots els escenaris són gegants i nosaltres molt menuts, haurem d’anar recollint unes fulles màgiques que, acumulant-les, ens dotaran de la capacitat de saltar cada cop més alt. Però no tot és tan fàcil com anar avançant i saltant i recollint fulles: hi haurà enemics. Els enemics també aniran en consonància amb l’escenari en el qual ens trobem, és per això que gaudirem duna àmplia varietat d’enemics. Des de maduixes i salsitxes que es mouen i llibres voladors, fins a barrufets dimonis. Així doncs, haurem de derrotar-los i no ser derrotats, ja que només disposarem de cinc cors; cada cop que els esgotem, perdrem una vida. Però no patiu, al final de cada nivell participarem en un mini-joc per poder aconseguir alguna vida extra. Ah! I sobretot esteu atents/es, ja que en cada escenari podrem trobar-nos alguns objectes que ens dotaran d’invencibilitat durant uns segons i ens facilitarà moltíssim el nostre pas per alguns costosos nivells!

 

 

EN LA VARIETAT ESTÀ EL GUST

 

Tot i tractar-se d’un joc d’estil de plataformes clàssic hi ha aspectes que el fan diferent i interessant. Enmig d’algunes fases haurem de realitzar algunes accions valent-nos d’elements que ens trobem, per tal de poder avançar. I en acabar cada nivell –cadascun conté dues fases- ens haurem d’enfrontar a un petit enemic final per obtenir un objecte que ens permetrà continuar el nostre camí. Un punt interessant del joc és que combina nivells d’estil plataformes amb nivells que suposaran un repte diferent: escapar-nos d’una onada gegant que ens perseguirà durant tota la fase o anar saltant per un prat muntats sobre una llebre.

 

 

Aquesta varietat en els nivells es trasllada també en la varietat de l’apartat musical, tractat amb cura i amb unes composicions d’aquelles que les tindrem ressonant en el nostre cervell quan ja hàgim apagat la consola. The Smurfs Nightmare és un joc ben cuidat en tots els aspectes i compleix a la perfecció dins del marc dels jocs de plataformes d’scroll horitzontal. L’ambientació del joc pot fer pensar que és un joc més destinat per als/les petits/es de la casa però ens equivocaríem si féssim aquesta reducció. Si bé els/les més petits/es podran jugar-lo i gaudir-lo, també ho podran fer els/les grans sense cap mena de dubte.