Tot i que ja fa un temps que és entre nosaltres, avui us portem un anàlisi d’un joc molt especial: Ring Fit Adventure per a Nintendo Switch. El que fa especial aquest joc és la seva forma de jugar i els accessoris que l’acompanyen, que ens animaran a mantenir-nos en forma i fer exercici d’una forma lúdica i divertida.

 

CONTINGUT DE LA CAIXA

 

Dins de la caixa del joc, bastant gran, trobarem els accessoris necessaris per viure la nostra aventura. Trobarem els següents elements:

  • El Ring Fit: Un anell flexible que mourem, estrenyerem i estirarem per interactuar amb el joc. És bastant resistent i compta amb dues nanses encoixinades bastant còmodes. També disposa d’un ancoratge on col·locar el JoyCon, que servirà per capturar els moviments i per mesurar la freqüència cardíaca.
  • La corretja per la cama: Es tracta d’una corretja de tela feta d’un material molt elàstic que s’adapta a tota mena de cames, siguin d’adults o de nens. Al seu interior hi col·locarem un JoyCon per detectar el moviment de les nostres cames.
  • La targeta de joc: Poc a dir, és la targeta de joc que haurem d’introduir a la nostra Nintendo Switch per poder jugar. Podeu veure tot el contingut en el fantàstic unboxing que ens ha fet la companya Dilavy:

 

 

MODES DE JOC

 

Només començar el joc, el primer que haurem de fer serà seguir les instruccions que ens donaran per pantalla i fer una sèrie d’exercicis per tal de determinar la nostra força, velocitat i grau d’intensitat adequat per l’exercici. Un cop fet això, podrem accedir als diferents modes de joc:

 

AVENTURA: RPG d’originalitat pura

 

És el mode principal del joc. Encarnarem un protagonista masculí o femení i recorrerem diferents mapes superant obstacles, mini jocs i lluites contra monstres per a finalment enfrontar-nos a Draco, l’enemic final. Segons anem avançant a l’història anirem pujant de nivelldesbloquejant nous poders.

Per moure’ns dins de les fases no farem servir controls tradicionals, sinó que haurem de córrer sense moure’ns del lloc per a que el nostre personatge avanci. A més, podrem estirar l’anell per aspirar objectes, o bé estrènyer-lo per a saltar i trencar caixes.

Quan ens trobem amb un enemic començarà un combat al més pur estil RPG, on per atacar-lo haurem de fer una sèrie d’exercicis com fer esquat, fer força amb l’anell sobre el cap o replicar postures de ioga. Haurem d’escollir quin exercici fer amb cap, ja que hi ha exercicis que provoquen més mal que d’altres i hi ha enemics més vulnerables a certs tipus d’exercici.

Els mapes són prou llargs i complets, i ens anirem trobant amb elements addicionals al llarg del joc com botigues, mini jocs i missions secundàries. Té bastant contingut i és ideal per avançar una mica cada dia de forma constant.

 

Ring Fit Adventure

La curiosa combinació d’exercici + RPG fan del Mode Aventura de Ring Fit Adventure un element a tenir molt en compte.

 

PARTIDA RÁPIDA: El valor de compartir

 

Aquest mode ens permetrà accedir directament als diferents exercicis i mini jocs del joc. Està pensant per fer un exercici en concret de forma rapida sense haver de passar per l’aventura, i sobretot és ideal per ensenyar el joc a amics i familiars i que el puguin provar sense necessitat de fer-se un perfil.

 

Ring Fit Adventure

En aquest mode podrem jugar als minijocs que més ens agradin de forma independent a la història principal.

 

A TU AIRE: Anem al gra

 

Al mode a tu aire podrem fer les nostres pròpies taules d’exercicis per entrenar a la nostra manera. És menys gamificat i que va més al gra a l’hora de fer exercici, que ens permetrà entrenar com nosaltres vulguem. És un mode més enfocat a muntar-se entrenaments específics sense necessitat de passar pel joc, tot i que és possible incorporar mini jocs a les taules d’entrenament.

 

“A tu aire” és el mode perfecte per a les persones que vulguin realitzar exercici pur i dur.

MULTITAREA: Per a culs inquiets

 

El mode Multitarea ens permetrà fer exercici fins i tot amb la switch apagada. Per fer-lo servir només hem de tenir el JoyCon acoblat al Ring Fit i activar-lo. Un cop actiu, podrem estrènyer i estirar el ring per exercitar-nos mentre fem una altra activitat, com per exemple veure la tele. El JoyCon detectarà els moviments amb un subtil “bip” i ens informarà amb un so diferent cada cop que completem una sèrie de 100, fins a arribar a un màxim de 500. Quan tornem al joc, des del mode multitasca, podrem fer servir aquests moviments per obtenir experiència i objectes pel mode aventura, o bé enviar-los a un amic com a regal.

 

El mode “multitarea” ens permetrà realitzar altres activitats quotidianes equipats/des amb el Ring Fit.

 

OPINIÓ PERSONAL

 

Tot i que té un preu una mica elevat, crec que és un joc ben fet i que compleix el seu objectiu: animar-te a fer exercici d’una forma divertida. Els exercicis estan ben explicats, té les seves corresponents rutines d’escalfament i estirament i el més important, és efectiu i cansa físicament.

M’agrada molt com aprofita les diferents característiques que porta la Nintendo Switch com les alarmes de recordatori, el sensor infraroig per a mesurar la freqüència cardíaca i els giroscopis i acceleròmetres per detectar els moviments d’una forma molt precisa.

El joc està ben fet, és llarg i no es fa repetitiu, els minijocs aporten reptes i varietat i el fet que tingui tocs RPG com els punts d’experiència i els nivells animen a progressar. L’únic que es troba a faltar és un mode multijugador local, encara que fos per torns, per a fer exercici i llançar-se reptes entre amics, i tot i que es poden fer partides ràpides, es troba a faltar algun mode a l’estil “a veure qui té més força” o “a veure qui corre més de pressa”.